Lavede årets tyveri igen

Tæt spil: Værterne vandt endnu engang knebent

Det blev en meget tæt kamp mellem pigerne fra Marievangsskolen og Pedersborg Skole. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Det blev en meget tæt kamp mellem pigerne fra Marievangsskolen og Pedersborg Skole. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Pigerne fra Marievangsskolen i Slagelse skulle være værter i denne kamp i anden runde af Ekstra Bladet Skolefodbold, da de mødte pigerne fra Pedersborg Skole i Sorø.

Ingen af holdene havde vundet deres første kamp overbevisende. Hjemmeholdet havde slæbt en kneben 2-1-sejr hjem mod Frederiksberg Skole. Det var en sejr, som deres træner Lasse Ebsen betegnede som 'årets tyveri'. Gæsterne var først gået videre efter en straffesparkskonkurrence mod Søndermarksskolen. Så holdene gik på banen med dæmpede forventninger.

Se kampfakta her.

Se også: Uforudsigelig fodbold

Satte sig på kampen
Fra start satte værterne sig på kampen. Holdet blev primært båret af Mathilde Jensen og Ida Jørgensen på midtbanen, støttet af anfører Louise Thomsen og Laura Espenhajn fra forsvaret.

Efter fire minutter troede man, holdet var kommet foran, da et frispark fra Louise Thomsen ramte underkanten af overliggeren og slog ned ved stregen. Men kampens udmærkede dommer lod spillet fortsætte.

Efterfølgende havde hjemmeholdet meget svært ved at få noget ud af det klare overtag. Der blev såmænd spillet ganske pænt ude på banen, men når de kom til straffesparksfeltet, og tingene skulle gøres færdige, så kneb det.

Der blev spillet for snævert, og nogle glemte, at de skulle søge at drible udenom en modstander og ikke gennem. Den eneste reelle chance fik Nica Kosa, som afsluttede tæt forbi.

Hertil skal føjes, at udeholdet kæmpede udmærket med Maia Nielsen, Klara Lohse og anføreren Christine Mortensen i spidsen. Målvogteren Simone Christensen tog, hvad der kom.

Derimod havde holdet ikke meget at byde på fremme på banen. Faktisk havde de ikke en reel afslutning kampen igennem. Men de manglede også to af deres bedste spillere.

Flere af dem, der var på banen spiller ikke til dagligt, ligesom holdet havde overvægt af piger fra sjette og syvende klasse.

Marievangsskolens Alberte Dollerup måtte behandles for en forvredet ankel. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Marievangsskolens Alberte Dollerup måtte behandles for en forvredet ankel. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Se også: Chancefattig kamp

Tæt opgør
I pausen opfordrede værternes træner Lasse Ebsen til, at pigerne skulle bruge den vind, de ville få i ryggen til flere lange fremlægninger, flere skud udefra, ligesom de skulle gå bolden i møde tidligere.

Umiddelbart så det ud til at hjælpe, da der ikke var spillet mere end et minut af anden halvleg, før Nisa Koca havde bragt sit hold foran.

Selvom holdet fortsat var klart dominerende, kom der stadig alt for lidt ud af det. Måske kunne der være dømt et straffespark til holdet midt i halvlegen, men fløjten var tavs.

Hjemmeholdets Alberte Dollerup gik en forvridning og måtte udgå. Kampen ebbede derfor ud med 1-0, som dermed blev slutresultatet.

Værternes muligheder i kommende kampe er svært at sige. Holdet har flere glimrende boldspillere, men forskellen mellem de bedste og næstbedste er temmelig stor, og det kan nok vise sig endnu tydeligere mod en stærkere modstander.

Kampens tre prisvindere Mathilde Jensen, Marievang, Christine Mortensen og Maia Nielsen. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Kampens tre prisvindere Mathilde Jensen, Marievang, Christine Mortensen og Maia Nielsen. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
 

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen