Målmand blev helten

Snuppede afgørende straffe: Der var i den grad spænding til det sidste i opgøret

Forlevs målmand blev den store helt. Her scorer han på straffe. Han snuppede efterfølgende det afgørende spark. Foto: Erik Elmelund
Forlevs målmand blev den store helt. Her scorer han på straffe. Han snuppede efterfølgende det afgørende spark. Foto: Erik Elmelund

Efter at Forlev Friskole og Skælskær Skoles pigers kamp gik drengene frisk på banen, men kampen blev ikke sat i gang. Flere af Skælskørs drenge havde ikke forstået, at man skal have skinner på i skoleturneringen.

Se kampfakta her.

Brød den onde cirkel

Heftigt tempo
Heldigvis var skolens piger på sidelinjen, og dommer Ulrik Gøtche var flink at vente på drengene.

Endelig blev holdene klar til kamp. Foto: Erik Elmelund
Endelig blev holdene klar til kamp. Foto: Erik Elmelund

Kampen startede i et højt tempo og bølgede frem og tilbage uden rigtig, at nogle af holdene fik tilspillet sig de store chancer. Skælskør var dog tæt på. Men den unge målmand fra 7. klasse, Christian Jacobsen klarede glimrende, da Skælskørs anfører Nikolaj Elmann var alene igennem. Forinden havde Skælskør haft bolden i nettet, men korrekt blev der annulleret for offside.

Forlev var tæt på, men en oplagt mulighed røg lige forbi Skælskørs målmand Nicklas Jakobsen.

Skælskør startede med to yngre spillere på bænken, men snart viste det sig, at netop disse to, Marius Jensen og Tomasz Maciocha faktisk var holdets bedste teknikere. Begge går kun i 7. klasse. Dog fik Marius en uheldig rolle sidst i kampen, da han dels brændte et straffe begået mod ham selv og senere fik et gult kort, da han mente, at han skulle have et nyt, men dommeren dømte ham for film.

Dommer Ulrik Gøtche havde godt styr på spillet. Foto: Erik Elmelund
Dommer Ulrik Gøtche havde godt styr på spillet. Foto: Erik Elmelund

Var godt med trods alt
Stadig meget lige
Store stærke Nikolai Winckler kæmpede så det bragede, men måtte også køles lidt af i slutfasen med et gult kort. Dette kostede ham fairplayhåndklædet.

Første halvleg sluttede 0-0, og der gik otte minutter af anden inden, der endelig blev scoret. Anfører Nikolai Elmann bragte Skælskør foran, og man troede, sejren var hjemme. Holdet fik det omtalte straffespark, men Marius Jensen lavede en 'Elkjær' og skød over målet.

Forlevs Christian Brøgger misbrugte en stor chance, og som tiden gik, stod der Skælskør på den videre adgangsbillet. Forlevs hold var belastede med skader, så det så sort ud.

I de svære sidste minutter, hvor Forlev var to mand i overtal, lykkedes det dog endelig at udligne, og man måtte i straffesparkskonkurrence.

Smal sejr trods stor dominans

Intens omgang straffe
Her skulle Skælskørs målmand Nicklas Jakobsen for første gang prøve at stå på mål til straffespark. Han er normalt håndboldmålmand og fik lige udtalt, at han på håndboldbanen har en redningsprocent på 67 ved straffekast.

Det blev også en konkurrence med mange afbrændere. Forlevs målmand startede med at score til 1-0, hvorefter Oliver Nielsen skød på overliggeren. Anfører Mads Helmann bragte Forlev på 2-0, hvorefter Skælskørs Christopher Sand reducerede til 2-1. Herefter en klaring af Forlevs forsøg og et stolpeskud fra Skælskørs uden ændring af resultattavlen.

Dette gentog sig med to stolpeskud og på spark nummer ni reddede håndboldmålmanden, hvorefter Skælskørs Abshir Hiirad udlignede til 2-2.

Så måtte der udpeges nye skytter. Efter en Forlev scoring blev målmand Christian Jacobsen fra Forlev helten, da han reddede det sidste spark.

Forlev var ikke uheldige med at gå videre, men holdet har kvaliteter blandt andet i de to tvillinger Gustav og Victor Rodemund, der begge spiller i FC Storebælt.

Angriber Lukas Burkal viste også godt spil. Hos Skælskør viste Christopher Sand solidt forsvarsspil.