Medrivende affære

God stemning: Drengene gik hårdt til den fra start til slut i en fair kamp

Drengene gik til stålet i opgøret. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Drengene gik til stålet i opgøret. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

Som optakt til Høng Privatskoles kamp imod Baggesenskolen havde Høngs træner Rune Halskov noget at sige:

— Fodbold er en sport med holdånd og sammenhold, men det er først og fremmest en leg. Gå ud og spil og kæmp sammen med et smil, lød beskeden.

Det gjorde drengene så. De satte sig straks på kampen, startende i det tredje minut, hvor Malthe Sørensen headede over på en god mulighed.

I den anden ende havde Baggesen lige efter et tilbud, som Høng-anfører Frederik Munkholm fik bremset i sidste øjeblik. Kort efter fik Zakaria Mujel ikke udnyttet en dobbeltchance, men herefter stod der Høng på resten af halvlegen.

Frederik Larsen sendte en friløber afsted, og Martin Kjølsen afsluttede et fint løb med en centring, der blev en anelse for høj. Det trak mere og mere op til en Høng-scoring, og den kom efter 18 minutter, hvor en Baggesen-spiller var uheldig at dreje et hårdt indlæg fra Magnus Habekost i eget net.

Se kampfakta her.

Se også: Hård fight

Drengene spillede en intens kamp. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Drengene spillede en intens kamp. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
 

Frem og tilbage
Efter den scoring havde Høng to bolde på stolperne. Baggesen, der manglede tre spillere, kunne slet ikke få tingene til at hænge sammen. De placerede sig forkert, bevægede sig for lidt og forsøgte for meget på egen hånd, så holdet var ikke uheldigt med kun at være bagud med 1-0, da holdene gik til pause.

I pausen forsøgte Rune Halskov sig med noget nyt for at holde gejsten oppe, nemlig en flerstemmig kanon. Det forsøg bør nok ikke gentages, for efter fem minutters spil i anden halvleg var tingene vendt totalt på hovedet.

Først udlignede Sebastian Madsen efter hjørnespark, og knapt var bolden givet op, før Jonas Dinesen bragte Baggesen-holdet foran efter et flot sologennembrud. Høng nåede ikke at ryste det af sig, inden Hemza Mujel havde øget til 3-1.

Troede man nu, at Høng-drengene ville give op, tog man fejl. Holdet udnyttede effektivt en 10 minutters udvisning til Baggesenskolen med to scoringer ved Magnus Habekost og Frederik Larsen.

Flere mål i vente
Kampen var atter helt åben, men så tog anden halvlegs store spiller Baggesens Jonas Dinesen fat. På endnu et sologennembrud, hvor han ikke var uheldig med at få et par kontraer med sig, bragte han endnu engang sit hold foran.

Nu var det som om, Høng-drengenes kræfter slap op, hvilket blandt andet kostede et par gule kort. Det udnyttede Baggesen-anfører Nicholai Knudsen med et imponerende raid op ad banen, hvilket bragte ham helt fri. Hans skud blev pareret af Høng-målmand Lukas Hansen, men returbolden havde Zakaria Mujel let ved at sende ind til 5-3. Kampen blev endelig lukket af Jonas Dinesen, denne gang på et flot langskud til slutresultatet 6-3 til Baggesen-holdet.

Hermed sluttede en meget underholdende og medrivende kamp, som navnlig Høng havde stor ære af. Holdet formåede blot ikke at slå til, da mulighederne var der, ligesom Baggesen-drengene viste stor effektivitet, da det gjaldt.

Høng manglede en af deres bedste Mads Larsen (th.). Han havde fået vredet skulderen af led i en håndboldkamp. Her står han sammen med de to prisvindere fra Høng. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Høng manglede en af deres bedste Mads Larsen (th.). Han havde fået vredet skulderen af led i en håndboldkamp. Her står han sammen med de to prisvindere fra Høng. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)