Midtbanegeneral: Skal træne afslutninger

Manglende skarphed: Det blev kun til en smal sejr trods stort spilovertag

Amalie jagter Christina. Foto: Preben Worsøe
Amalie jagter Christina. Foto: Preben Worsøe

Solen skinnede dejligt, men duggen lå stadig tæt i græsset, da de to Roskilde-skoler fra morgenstunden mødtes i Svogerslev Idrætspark.

Gæsterne fra Tjørnegårdskolen mødte med en sejr på hele 8-1 i forrige runde, så målmand Emma Jørgensen havde god grund til at have de optimistiske briller på.

– Det er første gang nogensinde, at piger på skolen har vundet en fodboldkamp i Ekstra Bladet Skolefodbold, og det giver os ekstra kampgejst til den her kamp. Sidste år kunne vi ikke engang stille et hold, så det var ekstra fedt, at vi kunne score så mange mål.

- Vi forventer dog at blive presset mere i den her kamp, men nu har vi lært hinanden at kende, og det skal vi udnytte. Vi kender intet til vores modspillere, så nu ser vi lige, hvordan de spiller, og så tager vi den derfra, sluttede Emma fornuftigt.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Fem kasser fra femte klasse

Nervøse for modstanderen
Lynghøjskolen havde derimod ikke så mange mål med i bagagen.

– Vi kom videre på straffespark efter en meget tæt kamp, fortalte anfører Signe Nielsen.

– Det skræmmer os lidt, at de lavede så mange mål, når vi kun scorede et enkelt, men på en god dag klarer vi dem, og det tror jeg på. Det er dog et problem, at vores bedste angriber må sidde udenfor med en skade, sluttede Signe og pegede på Silke Nielsen, som humpede rundt ude på sidelinjen.

- Til daglig spiller jeg i HB Køge, fortalte Silke.

– Jeg træner med drengene, så der bliver rigtigt tacklet igennem, og forleden dag var jeg uheldig og brækkede storetåen i en tackling. Vi er ikke så mange på skoleholdet, der spiller fodbold til daglig, så det er ærgerligt at måtte sidde udenfor.

Se også: TV: På topscorerjagt

 

Kom ud på kanterne
De to hold følte fra start hinanden på tænderne. Spillet foregik mest på midten af banen med udeholdet som de mest boldsikre, men hjemmeholdet lukkede godt af nede bagved, så rigtige chancer blev det ikke til.

Men så begyndte gæsterne at brede spillet mere ud, og det hjalp.

Alberte Møller var den stærke dirigent og spilfordeler på midtbanen. Hun var boldsikker, driblede godt og viste en meget fin forståelse for spillet. Efter ni minutter var det netop Alberte, som med en dyb stikning sendte Marie Rasmussen af sted på venstre fløj.

Marie trak elegant ind i banen forbi backen og skød i det korte hjørne. Astrid i hjemmeholdets mål parerede det hårde skud ud på stolpen, så bolden sprang ud i feltet. Her var Alberte selv fulgt med frem efter sit forarbejde, og hun havde let ved at score til 1-0.

Bolden var kun lige givet op, da Andrea Friis erobrede den. Hun snoede sig igennem på midten og scorede sikkert til 2-0.

Alberte presses. Foto: Preben Worsøe
Alberte presses. Foto: Preben Worsøe

Se også: TV: Sikrede sejren fra startfløjtet

 

Satsning virkede
Med to mål på et minut troede man, at nu var der gået hul på bylden, og nu blev hjemmeholdet kørt over. Men det blev alligevel værterne, som fik den største chance. Mathilde Jensen løb fra sin modstander i venstre side, skar ind i banen og skød fladt. Emma i målet parerede flot det farlige skud, og hun stod igen i vejen, da returbolden blev sendt mod mål.

- Vi er bagud med 2-0, så der må ske noget dramatisk, sagde Cino fra hjemmeholdet til sine piger i pausen.

- Det er os, der skal score, så vi må satse. Vi rykker Signe fra forsvaret og helt frem på toppen.

Der var flere gode råd fra den skadede Silke til kammeraterne:

- De får for meget plads. I skal ikke løbe med dem, men gå direkte på boldholder, så vi får bolden.

Der var kun spillet to minutter af anden halvleg, da disse gode anvisninger gav bonus. Signe styrtede af sted i højre side, snød et par modspillere og løb fra resten, hvorefter hun sikkert sendte bolden i nettet i det lange hjørne. 2-1, og alt kunne ske.

Marie forsøger fra en spids vinkel. Foto: Preben Worsøe
Marie forsøger fra en spids vinkel. Foto: Preben Worsøe

Se også: TV: Topscorerduel, keeperklasse og hurtig basse

Manglede skarphed
Det var nemlig tydeligt, at hjemmeholdet havde fået mere slagkraft oppe foran. De pressede spillet højere op på banen, hvor både Signe og Mathilde havde nogle gode løb. Men selvom de efter pausen havde meget mere af spillet, blev det ikke til de helt store chancer.

Dem havde udeholdet derimod mange af. De spillede flot sammen ud på banen, og med Alberte som organisator og Silja og Marie som de aktive oppe foran, blev det til mange store chancer. Men det blev ikke til flere scoringer i denne kamp.

Astrid i målet var meget stærk i én mod én situationer og reddede mange oplagte chancer.

Samtidige var de ikke skarpe nok med deres afslutninger. Især var den hurtige og teknisk dygtige Silja lidt uskarp. Men hun har det i sig, så næste gang er den der igen.

Silja skyder tæt forbi. Foto: Preben Worsøe
Silja skyder tæt forbi. Foto: Preben Worsøe

Se også: Revanche i intens dyst

Var bedre end sidst
Styrmand og fidusbamsetager Alberte Møller sagde efter kampen.

- Vi spillede langt bedre end sidst. Vi lukkede godt af i forsvaret, så de ikke kom til farlige chancer. Vores styrke var, at vi fordelte boldene over hele banen, og at vi lykkedes med vores afleveringer.

- Men vi skal være mere effektive i afslutningerne, hvis vi vil videre i turneringen. Det var dog endnu værre sidste gang, selvom vi scorede otte gange, så der er da fremgang, sagde Alberte med et smil.

- Nu skal vi hjem og træne afslutninger. Det andet fungerer jo, sluttede Alberte med et endnu større smil.

Selv om Lynghøjskolen kæmpede flot, burde Tjørnehøjskolen have vundet med større cifre end de 2-1.

Hvis holdet fortsætter det gode spil og afslutter mere effektivt, ligger der flere sejre forude til den skole, som ellers aldrig før har vundet en kamp i denne turnering. De skal i næste runde møde Dåstrup Skole.

Alberte Møller med fidusbamsen. Foto: Preben Worsøe
Alberte Møller med fidusbamsen. Foto: Preben Worsøe
 

1 af 3 Der blev kæmpet igennem. Foto: Preben Worsøe
2 af 3 Marie udfordrer Freja. Foto: Preben Worsøe
3 af 3 Amalie jagter Christina. Foto: Preben Worsøe
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen