Mirakel-Martin måtte give op efter nervepirrende straffe

Intens affære: Der var intensitet i Slagelse, men til sidst trak driblekongen Morten det længste strå

Mirakel-Martin havde mange gode indgreb for Dyhrs Skole, men til sidst måtte han give op. (Foto: Michael Nordkvist)
Mirakel-Martin havde mange gode indgreb for Dyhrs Skole, men til sidst måtte han give op. (Foto: Michael Nordkvist)

Fredag formiddag tog Dyhrs Skole fra Slagelse imod bysbørnene fra Marievangsskolen på kunststofbanen ved Harboe Arena Slagelse. Det skulle vise sig at blive en særdeles nerveprirrende affære, med hård fight og høj intensitet kampen igennem.

Respekt for hinanden
De to mandskaber havde tydeligt respekt for hinanden. Det var da heller ikke fordi det vrimlede med målchancer i starten af kampen. Fra første fløjt forsøgte begge hold at styre spillet på midtbanen. Det resulterede i nogle drabelige dueller i og omkring midtercirklen.

Efter knap et minut fik den lange Marievang-angriber, Andreas Rathcke, der til daglig er forsvarsspiller på U-17-holdet i Slagelse B&I, chancen for at bringe sit hold foran. Han han stod umarkeret i hjemmeholdets straffesparksfelt. Andreas var dog ikke helt varm endnu og den store chance løb ud i sandet.

Kort efter var der fare på færde i den modsatte ende. Dyhrs Tue Harrebye, der faktisk spiller håndbold i fritiden, viste vinder-attitude, da han med vild energi, tæt på baglinien, tørrede Marievang-stopper og Fairplay-prismodtager Joachim Petersen og havde frit løb mod mål. Chancen blev dog forspildt, da Tue afsluttede svagt forbi mål.

Fire stk Dyhrs-tvillinger på banen samtidig. Thomas & Kalle Jensen (tv) samt Magnus & Kasper Madsen (th). (Foto: Michael Nordkvist)
Fire stk Dyhrs-tvillinger på banen samtidig. Thomas & Kalle Jensen (tv) samt Magnus & Kasper Madsen (th). (Foto: Michael Nordkvist)
 

Gæsterne fik et lille overtag
Vi skulle helt frem til midten af første halvleg før der rigtigt begyndte at ske noget i felterne.

Andreas Rathcke blev sparket ned på kanten af straffesparksfeltet og fik tilkendt et frispark. Rathcke tog sig selv af det efterfølgende spark og sendte flot den lille runde ind over den opstillede Dyhrs-mur. Men igen var Mirakel-Martin på plads og han greb sikkert bolden, før den kilede sig ind under overlæggeren.

I denne periode var det som om gæsterne havde fået et lille overtag. Men hver gang de nærmede sig Dyhrs Skoles straffesparksfelt, stod forsvaret, under ledelse afanfører Mathias Kristensen, solidt. Det blev aldrig rigtigt farligt, på trods af at Marievang-kantspilleren, Mohammad El-Habet, og den arbejdsomme Andreas Rathcke konstant prøvede at skabe noget.

Se også: TV: Absolut godkendt Absalon

Begge anførere måtte forlade banen
Efter 22 minutter erobrede hjemmeholdets Tue Harrebye bolden midt på banen. Hurtigt førte han bolden frem mod gæsternes mål, men tog et lidt for langt træk. Det så kampen bedste spiller, Marievang-anfører Morten Holmen. Han prøvede at komme først på bolden, hvilket resulterede i en hård tackling på kuglen fra begge spillere.

Morten røg skrigende i græsset og tog sig til sit højre knæ. Han blev efterfølgende hjulpet fra banen i stærke smerter. Andreas Rathcke overtog herefter anførerbindet.

Se også: Pigerne mod drengene

Mirakel-Martin viste storspil
11 Marievang-spillere mod til 10 Dyhrs-spillere de første ni minutter af anden halvleg, skulle snart vise sig at være udslagsgivende.

Martin Kristensens fravær var fra starten af halvlegen mærkbart. Nu var der pludselig meget mere plads at boltre sig på for gæsterne. Der var ikke spillet mere end et par minutter før en godt kæmpende Amer El-Boudani ragede kuglen til sig midt for hjemmeholdets mål, og med en smart “Laudrup”-aflevering spillede han Andreas Rathcke helt fri omkring straffesparkspletten.

Endnu engang viste Mirakel-Martin i Dyhrs-målet format og hev en klasseredning ud af ærmet.

Mirakel-Martin havde flere gode indgreb og flotte redninger i kampen. (Foto: Michael Nordkvist)
Mirakel-Martin havde flere gode indgreb og flotte redninger i kampen. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Dommedagsdrøn fra 35 meter

Bare minuttet efter var Mirakel-Martin dog tæt på at bliver overlistet. Den stærkt spillende Marievang-forsvarer, Joachim Petersen, førte bolden frem på banen. Joachim kunne ikke rigtigt finde nogle medspillere at aflevere den lille runde til, så han tog sagen i egen hånd og kanonerede kuglen direkte på overlæggeren fra 35 meters afstand. Havde bolden været inden for rammen ville Mirakel-Martin være prisgivet. Men Dyhrs-spillerne slap igen med skrækken.

Med 18 minutter tilbage på dommerens ur, blev den nye Marievang-anfører, Andreas Rathcke, sendt 10 minutter til afkøling. Rathcke benyttede lige muligheden, da han fik chancen for at sige “tak for sidst” til Mathias Kristensen, der netop var kommet på banen efter sin egen 10-minutters udvisning. Så nu var rollerne byttet om. Nu var det 11 Dyhrs-spillere mod 10 gæster.

Samtidig med ugerningen, var den rigtige anfører Morten Holmen kommet sig så meget over knæskaden, at han blev sendt på banen igen. Naturligvis igen med anførerbindet på armen.

Det skulle vise sig ikke at være nogen dum idé.

Se også: Se hvem I skal spille mod

Morten sprudlede efter knæskaden

Morten Holmen modtog bolden fra Okan og startede det der i særklasse var kampens højdepunkt. Morten tog sig god tid til at føre kuglen frem af banen. Da han nåede midtercirklen, skruede han op for tempoet, og så kan det nok være at de ca. 150 tilskurere spærrede øjnene op. Morten Holmen forsatte i høj fart mod mål, med frække driblinger, husmandsfinten og bag om støttebenet.

Han lagde han en præcis aflevering i højre side af straffesparksfeltet til en umarkeret Bartram Augustsen, der efterfølgende med at hårdt skud sendt bolden ind foran Dyhrs-målet. Her var der dog ikke rigtig nogle medspillere, så det forblev ved chancen.

Der var nu ikke rigtigt mere krudt i spilllerne efter en hård kamp med godt tempo, så kampen ebbede stille og roligt ud. Derfor sluttede kampen 0-0 i en særdeles underholdende kamp. Det hele skulle derfor afgøres på straffe.

Straffesparkskonkurrence
I straffesparkskonkurrencen blev det Marievangskolen, der løb med sejren. De vandt 4-1 på straffe, hvor målene blev sat ind blandt andre af drible-kongen Morten Holmen. Efter en flot kamp måtte Mirakel-Martin give fortabt i Dyhrs-målet.

De to kampafgørende. Super-keeper Okan Kavak og matchvinder Oliver Sonne. (Foto: Michael Nordkvist)
De to kampafgørende. Super-keeper Okan Kavak og matchvinder Oliver Sonne. (Foto: Michael Nordkvist)