Missionen lykkedes

Skulle dog kæmpe for det: Der blev virkelig gået til stålet i fremragende opgør

Begge hold leverede god fight, fine afleveringer og flotte mål. Foto: Casper Boe Jensen
Begge hold leverede god fight, fine afleveringer og flotte mål. Foto: Casper Boe Jensen

En herlig fodboldkamp imellem de to skoler, Lynghøjskolen og Trællerupskolen bød på meget mere end bare 22 mand, der løber rundt efter en kugle. Der var lækre detaljer, herretacklinger, super mål og fart på feltet. 4-1 endte den hæsblæsende kamp, men ikke uden kamp fra den tabende side.

Se kampfakta her.

Helt i begge ender

Havde en mission
Helt fra start af var missionen fra Lynghøjskolen klar:

- Vi skal vinde den her kamp, drenge, blev der sagt i den snart obligatoriske rundkreds inde på banen, inden kampråbet lød. Lynghøjskolen så sig selv som favoritter, og bedømt ud fra snakken inden kampen var spørgsmålet for dem også 'kun', hvor stor sejren skulle blive. Men de skulle blive klogere.

Lynghøjskolen indledte bolden med et enormt pres og stressede konstant Trællerupskolen, der dog stod rigtig godt imod, og flere gange var lige ved at blive farlige ved deres to angribere, og profiler, Pee Yomthad og Victor Gadtoft. Men spillet sad Lynghøjskolen på.

Med nummer 10 på ryggen var Jonas Pedersen som en magnet på bolden, og han sugede den til sig og var helt fundamental for sit holds angrebsopbygning i starten af kampen. Flere gange søgte Jonas ned i banen fra sin position på spids og fordelte boldene ud til siderne eller op igennem til dybdeløb, når han ikke selv forsøgte sig med skud på kassen.

Der blev gået til den. Foto: Casper Boe Jensen
Der blev gået til den. Foto: Casper Boe Jensen

TV: På jagt efter topscorerlistens førsteplads
Hjemmeholdet chokerede
Men efter 18 minutter blev Lynghøjskolen ramt af virkeligheden, da Trællerupskolens anfører Victor Gadtoft tog ved en bold ca. 25-30 meter fra mål, og efter et par træk med højrefoden klappede Victor til den, og bolden sneg sig i mål helt ude ved den ene stolpe.

Super kasser af Victor, og noget af en mavepuster på de ellers så sikre drenge fra Lynghøjskolen. Lige efter målet blev et næsten lammet Lynghøj-mandskab igen presset, da målscoreren fra før Victor slap igennem, men én imod én med Sebastian Markussen, keeper for Lynghøjskolen, trak Sebastian sig denne gang sejrsrigt ud. Super action af Sebastian, der holdt sit hold inde i kampen.

Som Lynghøjskolens anfører Johan Nielsen sagde efter kampen:

- Vi havde regnet med en lettere kamp, da vi troede, at flere af deres profiler ikke kunne spille med. Vi har selv rigtig mange klassespillere, og vi mener, at vi med de mange profiler bør kunne gå rimelig langt. Så da de lige pludselig fik scoret, så blev vi nødt til at tage os sammen og kæmpe for det.

Fik bedre fat
Lynghøjskolen havde indtil målet virket som om, de havde noget at skulle bevise, og det blev i kampens indledning til mange formålsløse dribleture, træden over bold, finter og skud som alle havde det til fælles, at det aldrig førte til noget.

Da de kom bagud, var det som om, at det gik op for dem, at der var behov for en anden tilgang, og spillet begyndte at flyde meget mere for dagens udehold. Et flot sammensat angreb med førstegangsafleveringer og gode løb for hinanden førte efter 23 minutter til en afslutning fra Jonas Pedersen på stolpen, og nu blev Lynghøjskolen for alvor nærgående. Der gik da heller ikke alt for længe, inden de fik udlignet. 28 minutter var der spillet, da Jonas Pedersen, den evige kilde til uro, hamrede bolden i hjørnet fra kanten af feltet og kunne fejre udligningen.

Mååål. Foto: Casper Boe Jensen
Mååål. Foto: Casper Boe Jensen

Spillerne kunne gå til en velfortjent pause med en helt lige stilling i en super fodboldkamp.

Satte trumf på
Anden halvleg startede, som første sluttede med masser af boldbesiddelse til Lynghøjskolen og Trællerupskolen, der lurede på omstillinger.

Efter syv minutter af anden halvleg fik Trællerupskolen da også en stor chance. Jacob Madsen fik presset sig til en bold, som førte til én mod én situation med keeperen Sebastian, men desværre for Trællerupskolen endte bolden på stolpen.

Det var dog Lynghøjskolen, der kom foran 2-1 på mål af David Jensen, der fik presset sig foran på et indlæg og vippet bolden i kassen.

3-1 blev det umiddelbart bagefter, da Tobias Matthiesen ragede godt op på et hjørne og fik scoret til stor jubel for holdets trænere. 

Kampen og holdene knækkede derefter i to, og der var nærmest kun angribere og forsvarere på banen. Spillet bølgede frem og tilbage, men Philip Nielsen endte med at cementere sejren til drengene fra Lynghøjskolen, som kunne gå hjem med 4-1 i bagagen og som nu er videre til næste kamp.

Super kamp og fantastisk fight af Trællerupskolen, specielt symboliseret ved Oscar Koppel-Hansen, der leverede den ene syngende tackling efter den anden.