Annonce:
Annonce:

Noahs gyldne inderside

Sen afgørelse: En intens kamp endte 1-0, fordi Noah dukkede op med en ægte Jon Dahl-inderside

En intens kamp endte med en 1-0-sejr til Landsgrav Friskole. (Foto: Michael Nordkvist)
En intens kamp endte med en 1-0-sejr til Landsgrav Friskole. (Foto: Michael Nordkvist)
Annonce:

Onsdag tog Søndermarksskolen fra Slagelse imod gæsterne fra Landsgrav Friskole i let skyet vejr og voldsomt meget vind.

Hård fight i stiv kuling
Søndermarksskolen vandt lodtrækningen og startede kampen med vinden i ryggen. Det var fra begyndelsen ret tydeligt, at deres plan var at spille med lange bolde og forsøge at fange gæsternes forsvar langt oppe på banen. En plan der til dels lykkedes. Den del af planen der ikke lykkedes, var at hver gang bolden blev erobret, blev den sparket alt for hårdt frem af banen.

Hver eneste gang endte kuglen hos Landsgrav-målmand, Frederik Andersen, der let kunne samle den op, hvis ikke Søndermark-angriberne stod off-side.

Frederik havde styr på sit mål. (Foto: Michael Nordkvist)
Frederik havde styr på sit mål. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Annonce:

Fysikken til forskel
Det var også ganske tydeligt, at der var fysikken til forskel på de to hold. Gæsterne fra Landsgrav lignede ganske enkelt nogen, der havde spist noget mere rugbrød end de betydeligt mindre Søndermarksspillere, der nok havde håbet på en mere teknisk betonet kamp istedet for en slåskamp.

De første minutter skulle de to hold lige se hinanden an. Efter fem minutter fik vi første eksempel på den fysiske forskel. Landsgrav-angriber, Lukas Springer, løb om kamp med Søndermarkens Yayha Nemli. Da de begge nåede bolden samtidig, brugte Springer sin råstyrke til at ganske let, og helt efter bogen, at fjerne sin modstander.

TV: Hedegårdenes hardhitter

Søndermarken lurede på kontra
Landsgrav var meget i boldbesiddelse og efter 10 minutter var det tæt på, da en stærk Noah Andersen spillede Lukas Springer fri med en smart aflevering i dybden. Springer var helt alene, men valgte at sparke langt udefra i håb om at Søndermark-keeper, Jonas El-Beltagi, ikke kunne nå tilbage og redde bolden. Idéen var rigtig god, bare ikke i modvind. Så Jonas El-Beltagi, der også er målmand på U17-holdet hos FC Vestsjælland, kunne let gribe bolden.

Jonas spiller til daglig i FC Vestsjælland på klubbens U17-hold. (Foto: Michael Nordkvist)
Jonas spiller til daglig i FC Vestsjælland på klubbens U17-hold. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Annonce:

Søndermarkens angribere, Tino Dandanell og Jonas Vedsegaard, lurede konstant på chancen for kontra i den kraftige vind, men afleveringerne til de to frontløbere blev ofte alt for lange og ganske ubrugelige. I de få tilfælde, hvor Søndermark-spillerne kom tæt på Landsgravs straffesparksfelt, ryddede de to forsvarere Joachim Jensen og Johan Binderupgrundigt op. Der var aldrig fare på færde.

Tabte pusten i anden halvleg

Turbo-Tino tryllede
Bedst som alle havde indstillet sig på pausen, tog den lyn-hurtige angriber Tino Dandanell sagen i egen hånd. Han opfangede en dyb aflevering tæt på baglinjen og tørrede ganske let en Landsgrav-forsvarer med sin hurtighed. Han spurtede med bolden mod målet og afsluttede hårdt fra en spids vinkel. Landsgrav-keeper, Frederik Andersen, var dog vågen og fik i to forsøg tilegnet sig bolden. Halvlegens største chance.

Tino Dandanell spillede en rigtig god kamp. (Foto: Michael Nordkvist)
Tino Dandanell spillede en rigtig god kamp. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Få sekunder senere fløjter Den glimrende dommer Jørgen Jørgensen til pause og stillingen var derfor stadig 0-0.

Gæsterne overlegne i medvinden
Landgravs pausesnak havde ét eneste emne og spillerne blev hurtigt enige om strategien for anden halvleg.

— Vi skyder på alt i den kraftige medvind, blev der sagt.

Annonce:

Sekundviseren var da heller ikke nået en omgang, før den superstærke Landsgrav-kantspiller, Magnus Nielsen, lagde en bold frem mod hjemmeholdets felt. Her dukkede Lukas Springer op og fik faktisk en stor chance for at bringe Landsgrav i front. Men Springer skulle lige vende sig til medvinden og fik ikke rigtigt kuglen under kontrol. Derfor var det ingen sag for Jonas El-Beltagi at nappe den lille runde.

TV: Overdreven opvarmning

Tæt på at gå galt
Landsgrav Friskole-spillerne var nu i fuld kontrol, men efter 40 minutter var det ved at gå galt, da en off-side fælde kiksede. Turbo-Tino Dandanell fik pludselig en friløber og var alene med Frederik Andersen i Landsgravmålet. Han nåede dog ikke helt ind i feltet, før Joachim Jensen kom buldrende som et godstog og skubbede ham omkuld. Dommeren fløjtede omgående frispark. Hvis ikke Tino havde taget et lidt for langt sidste træk, havde det været et sikkert rødt kort til Joachim Jensen. Jensen slap dog med en henstilling fra dommeren til stor frustration for Søndermarks-skolens spillere, trænere og fremmødte tilskuere.

Joachim Jensen var en af kampens profiler. (Foto: Michael Nordkvist)
Joachim Jensen var en af kampens profiler. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Annonce:

Magnus Hejnesen tog sig af det efterfølgende frispark. Han sparkede flot forbi den opstillede mur og direkte på mål, men modvinden bestemte og det det flotte skud var desværre ikke kraftfuldt nok.

Magnus Mindstemand strålede

Med knap 15 minutter tilbage af kampen, fik vi et at kampens højdepunkter. Banens mindste og yngste spiller, Magnus Mindstemand Nielsen, modtog bolden i højre side. Magnus blev angrebet af tre Søndermark-spillere, der både er ældre og større end ham selv. Men med et par proptrækker-driblinger, husmandsfinten og voldsomt meget energi, var det ingen sag at lægge en flot aflevering til Lukas Springer og efterlade tre modstandere lettere forvirrede ude ved sidelinjen. Super flot spil af Magnus, der faktisk kun går i 7. klasse.

Magnus var banens mindste. (Foto: Michael Nordkvist)
Magnus var banens mindste. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Noahs gyldne inderside

Annonce:

Med mindre end fem minutter tilbage på dommerens ur, kom den forløsende scoring. Lukas Springer fik igen erobret bolden, denne gang i venstre siden af banen. Springer tog et træk og og bankede en hård aflevering ind foran mål. Her stod angriber Noah Andersen, der let kunne dirigere bolden i nettet uden for El-Beltagis rækkevidde. Fortjent 1-0 til gæsterne med fire minutter tilbage og vild jubel i bunken af Landsgravspillere, der efterfølgende måtte skyndes på af dommer Jørgensen for at juble lidt for længe.

Scoringen var for meget for Søndermarkens forsvarsspiller, Yayha Nemli, der brokkede sig så meget, at dommeren var nødt til at præsentere ham for det gule kort. Derfor måtte hjemmeholdet slutte kampen med 10 spillere mod 11.

De sidste minutter af kampen kørte Landsgrav-spillerne fornuftigt nok bolden stille og roligt rundt, uden Søndermarks-spillerne gjorde nævneværdig modstand. Kampen sluttede derfor med en sejr til gæsterne fra Landsgrav Friskole. En præstation der faktisk er hele 19 mål bedre end sidst de to hold mødtes i 2013. Dengang vandt Søndermarksskolen 18-0.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: