Øst slog vest i lokalopgør

Fejl gjorde udslaget: To dumme frispark førte til de afgørende mål

Der var fart over feltet i det spændende lokalopgør. Foto: Søren Møller
Der var fart over feltet i det spændende lokalopgør. Foto: Søren Møller

Det var Herstedøster, der trak der længste strå, da de to Hersted-skoler Herstedvester Skole og Herstedøster Skole mødtes på Albertslund Stadion i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

Straffede sin modstander

Farlige angribere
Inden kampen havde Ekstra Bladets udsendte en snak med de to anførere, Oliver Larsen fra hjemmeholdet og Hammad Bashir fra udeholdet:

- Vi har en god målmand i Oliver Markussen. Han står på Glostrups elitehold, som de forhåbentlig får svært ved at passere. Vi ved, vi skal holde et godt øje til deres angribere. De er hurtige og super farlige, sagde Oliver.

- Vores styrke er uden tvivl vores angreb og vores presspil, sluttede Hammad.

Begge skulle få ret med deres profetier: Oliver med at gæsternes angreb var farlige. Hammad med at deres presspil ville lykkes.

I kampens start og langt hen i første halvleg var det meget lige. Dog med et pressepil, hvor udeholdet generobrede bolden oppe på værternes banehalvdel. Når gæsterne var ved at blive farlige, så fik Oliver Larsen og Benjamin Tabrizi-Birkebæk ryddet op.

Det virkede dog som om, at værterne ikke kunne få deres spil til at fungere. Et frispark begået at anfører Oliver Larsen blev dyrt. Cilas Hæhnel skulle bare lægge bolden ind i straffesparksfeltet, så de kunne få afsluttet. Men ingen gjorde noget, og bolden sejlede mellem venner og fjender ind i målet til en 1–0-føring til Herstedøster Skole.

Cilas scorede kampens første mål med et blødt indlæg, der snød alle. Foto: Søren Møller
Cilas scorede kampens første mål med et blødt indlæg, der snød alle. Foto: Søren Møller

Fortsatte stimen

Lukkede kampen
Oliver mente følgende i pausen:

- Vi er slet ikke kommet i gang, og vi skal have mere spil på vores kanter. Men Øster er meget bedre, end jeg lige troede.

Omvendt var Hammad meget tilfreds:

- Vi fik scoret, og vores angribere lægger et kæmpe pres på Vester og gør den nemmere for os i forsvaret, så vi skal bare fortsætte.

Anden halvleg var også meget lige, og de to hold stod godt til hinanden. De skulle helt hen til det 56. minut, hvor kampen så blev afgjort. Igen var anfører Oliver impliceret i dette. I frustration lavede han et dumt frispark ude på kanten af feltet, og det sparkede Cilas Hougaard Hæhnel ing i feltet. Her kom Mikkel Bredfeldt og satte pandebrasken på. 2–0 med meget kort tid tilbage at spille i.

Herstedøster Skole holdt tiden ud, da der ikke blev scoret yderligere, og er videre til næste runde.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Herstedvester Skole - Herstedøster Skole, 0-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Benjamin Tabrizi-Birkebæk, Herstedvester Skole
Nicklas Ottevig, Herstedøster Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Jonathan Engell, Herstedøster Skole