Overblik: Læs ALT om Frederiksberg Skole

Vil gå hele vejen: Skolen vil have mere

Pigerne fra Frederiksberg Skole kunne juble efter dommerens sidste fløjt i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Frederiksberg Skole kunne juble efter dommerens sidste fløjt i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Pigerne fra Frederiksberg Skole er nået til semifinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold for første gang nogensinde. I kredsfinalen slog holdet Taastrup Realskole med 3-1, og i kvartfinalen vandt de 3-0 mod Stenløse Privatskole.

Holdet er stærkt besat på mange pladser, og nu vil pigerne gå hele vejen.

TV: Stensikkert i semifinalen

Læs optakten til kvartfinalen her.

Kvaliteter i defensiven
I forsvaret har Frederiksberg Skole en sand general i form af Sigrid Hjorth. Hun tager et stort ansvar og levner ikke modstanderne mange chancer. Hun dirigerer godt med forsvaret, og derfor står holdet oftest rigtig godt på banen.

I kvartfinalen var der dog enkelte situationer, hvor forsvaret stod lidt for tæt på hinanden. Det betød, at de havde svært ved at skille sig af med bolden på en fornuftig måde.

Holdet har også en særdeles stærk midtbane, hvor holdets normale anfører Laura Kristensen samt Ida Skovbo er de to store motorer. Begge spillere bidrager både i det defensive og i det offensive. De kan begge lave mål, og det har de indtil videre også bevist i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor de tilsammen har lavet ni mål. Derudover bidrager både Laura og Ida med assists, og de fylder utrolig meget på midtbanen.

Desværre for Frederiksberg Skole var Laura ikke med i kvartfinalen på grund af en skade. Det er endnu usikkert, om hun kan være med i semifinalen. Med sin fysik og overblik er hun en af de vigtigste spillere, og hun kan komme til at mangle i semifinalen.

I kvartfinalen var det derfor Ida Skovbo, der trak anførerbindet på. Hun spillede en rigtig fornuftig kamp og med sit overblik dirigerede hun spillet fra midtbanen.

Pigerne fra Frederiksberg Skole jubler efter en scoring i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Frederiksberg Skole jubler efter en scoring i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

TV: Instagram-dronning på pletten

Skarpe kanter
Rent offensivt er holdet også godt besat, da de har to hurtige og farlige kanter i form af Chili Nielsen og Katrine Abrahamsen. Især Chili har været en stor profil for Frederiksberg Skole, selvom hun er en af de mindste spillere på holdet.

I kredsfinalen mod Taastrup Realskole viste Chili i første halvleg prøver på sin farlighed foran målet, og hun fik da også puttet bolden i kassen en enkelt gang.

I kvartfinalen var det ikke meget, tilskuerne så til Chilis evner. Hun fik dog scoret til 2-0 på et rigtig flot frisparksmål, men ellers var hun usynlig i store dele af kampen.

Mod Stenløse Privatskole i kvartfinalen havde pigerne alt spillet, men mange chancer blev det aldrig til. For ofte prøvede de at drible bolden i mål, og den går ikke. De bliver nødt til at forsøge længere udefra. Det var netop sådan, at Ida Skovbo scorede kampens afgørende mål, ligesom Chili viste sin gode sparketeknik på frisparksmålet.

Ellers mangler Frederiksberg Skole måske den oplagte angriber, der kan lave mål på samlebånd. Laura Kristensen, Ida Skovbo, Chili Nielsen og Olivia Olsen har alle scoret fem mål, så det er dog ikke, fordi de ikke kan score mål. Men der er nødt til at være ekstra skarphed og villighed til at skyde i den kommende kamp.

Frederiksberg Skoles vej til semifinalen:

14. september: Frederiksberg Skole - Marievangsskolen 3-0

5. oktober: Sorø Privatskole - Frederiksberg Skole 0-2

24. oktober: Nymarkskolen - Frederiksberg Skole 1-5

9. november: Frederiksberg Skole - Antvorskov Skole 3-1

16. november: Frederiksberg Skole - Tølløse Privat- og Efterskole 5-0

21. november: Frederiksberg Skole - Taastrup Realskole, 3-1

2. april: Frederiksberg Skole - Stenløse Privatskole, 3-0

Frederiksberg Skoles samlede målscore: 24-3

TV: Stensikkert i semifinalen

De største profiler:
Det er svært at komme udenom Sigrid Hjorth, der er styrmanden i forsvaret hos Frederiksberg Skole. Hun er lidt af en mur at komme forbi, og samtidig sørger hun altid for, at der bliver kommunikeret godt i holdets forsvar. I kredsfinalen overtog Sigrid anførerbindet, da Laura Kristensen måtte udgå med en skade.

Sigrid forstår at dirigere sine medspillere. Foto: Henrik Schou
Sigrid forstår at dirigere sine medspillere. Foto: Henrik Schou
 

Laura Kristensen er holdets anfører. Hun slider og slæber inde på midtbanen, hvor hun både bidrager med mål og assists, mens hun også rydder godt op. Hun er svær at komme forbi. Hun kunne ikke være med i kvartfinalen på grund af en skade. Men hvis hun er klar til semifinalen, så kan hun gøre en stor forskel for holdet.

Laura Kristensen til højre på billedet jubler efter scoringen til 1-0 i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Laura Kristensen til højre på billedet jubler efter scoringen til 1-0 i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
 

Ida Skovbo er ligeledes en af holdets profiler. Hun bidrager ligesom Laura både med assists og mål, og sammen udgør de to en dynamisk midtbane. Ida er desuden aldrig bange for at trykke af fra distancen, og indtil videre har hun da også fundet vej til netmaskerne fem gange i år. Senest var det i kvartfinalen, hvor hun netop scorede på et langskud.

Ida Skovbo i midten er en af de bærende kræfter på midtbanen. Foto: Henrik Schou
Ida Skovbo i midten er en af de bærende kræfter på midtbanen. Foto: Henrik Schou
 

Så er der den lille og vævre profil Chili Nielsen. I kredsfinalen var hun med til at gøre forskellen for Frederiksberg Skole, mens hun i kvartfinalen var mere anonym på trods af en enkelt scoring. Flere gange har hun vist, at hun kan drive gæk med modspillerne, når hun for alvor udfolder sig på kanten.

Chili Nielsen i den lilla trøje i duel med en af modstanderne. Foto: Henrik Schou
Chili Nielsen i den lilla trøje i duel med en af modstanderne. Foto: Henrik Schou

Sådan gik finalerne i Vejle