Overraskelsen lurede

Med tre piger på holdet: En stærk holdindsats sikrede de undertippede sejren

Bolden måtte hentes ud af netmaskerne fire gange for Baggesenskolen, der led et lidt overraskende nederlag. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Bolden måtte hentes ud af netmaskerne fire gange for Baggesenskolen, der led et lidt overraskende nederlag. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

Drengene fra Baggesenskolen, Korsør, havde vundet deres to første kampe temmelig sikkert, og da de så deres næste modstander fra Vinde Helsinge Friskole møde med 12 spillere, heraf tre piger, mente de nok, den tredje sejr var inden for rækkevidde. Det var den ikke.

Vinde Helsinges tre piger, Katrine Madsen, Signe Schneller og Anna Jørgensen, er ikke på holdet, fordi man mangler spillere, men fordi de absolut er gode nok til at være med. Specielt  Anna viste fornem spilopfattelse. Hun spiller i Kalundborg med en del af pigerne fra Skolen ved Herredsåsen. Katrine og Signe spiller i den lokale klub i Kirke Helsinge. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Vinde Helsinges tre piger, Katrine Madsen, Signe Schneller og Anna Jørgensen, er ikke på holdet, fordi man mangler spillere, men fordi de absolut er gode nok til at være med. Specielt Anna viste fornem spilopfattelse. Hun spiller i Kalundborg med en del af pigerne fra Skolen ved Herredsåsen. Katrine og Signe spiller i den lokale klub i Kirke Helsinge. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
 

Se kampfakta her

Kampen startede jævnbyrdigt, men efter 11 minutter kom Vinde Helsinge foran på et godt skud af Joakim Pedersen fra kanten af feltet. Cirka fem  minutter efter udlignede Sebastian Madsen og kampen var igen åben.

Men så lykkedes det atter Vinde Helsinge at komme foran, denne gang ved Sebastian Andersen efter Baggesenskolens målmand havde tabt et frispark. Kort efter havde Baggesenskolen en stor chance for atter at udligne, men den blev brændt, og med 2-1 til Vinde Helsinge gik holdene til pause.

Se også: Medrivende affære

Se også: Lynende løjer

Hvem får fat i indlægget? (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Hvem får fat i indlægget? (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
 

Drenge og piger satte tingene på plads
I pausen havde træner for Vinde Helsinge, Jacob Kløcker, ikke meget at sige til sit hold.

— Det går okay. Fortsæt på samme måde i anden halvleg, men hav hele tiden fokus på bolden i nærkampe. Brus ikke på, men bak af. Afslut jeres omstillinger hurtigst muligt.

Der var heller ikke mere at sige. Drengene - og pigerne - satte selv tingene på plads. Efter godt et minut af anden halvleg bragede Joakim Pedersen et frispark op i målhjørnet til 3-1, og efter 10 minutter scorede Sebastian Andersen også sit andet mål på et godt hovedstød efter hjørnespark.

Se også: Pigerne med i drengenes sejr

Trængsel i feltet. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Trængsel i feltet. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
 

Spillede klogt
Hermed syntes kampen afgjort, men til Baggesenskolens ros skal det siges, at de ufortrødent maste på, men tingene gik ikke deres vej. Enkelte gode forsøg havde de, men også Vinde Helsinge havde muligheder, blandt andet med et nyt brag fra Joakim Pederesn, denne gang på overliggeren. Der blev ikke scoret yderligere, så med 4-1 til Vinde Helsinge sluttede kampen.

En af de tre dygtige piger løber afsted. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
En af de tre dygtige piger løber afsted. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

Holdet spillede meget klogt og udnyttede sine muligheder optimalt. Forsvaret stod virkelig godt, styret af Tobias Nielsen og Malte Halskov, og pigerne, især Anna Jørgensen, skærmede fint af foran forsvaret, så Baggesenskolens driblere løb gang på gang ind i en blindgyde. Det var en af de kampe, hvor vinderen knapt fatter man har vundet, mens taberen ikke forstår, hvordan man har tabt.