Så vågnede Ayhan

I en kamp, der ville være en finale værdig slog Charlotteskolen knebent Vestegnens Privatskole

Aylan (rød) i en af sine vigtige aktioner. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
Aylan (rød) i en af sine vigtige aktioner. (Foto: Stig Sinius Nielsen)

Drengene fra Charlotteskolen tørnede sammen med Vestegnens Privatskole. Det blev et underholdende opgør.

Se kampfakta her

Inden kampstart talte Ekstra Bladet Skolefodbold med Charlotteskolens anfører, Ayhan Bayhan, som startede med stor energi, for derefter at falde lidt ud af kampen, for så at melde sig ind igen.

— Ja, jeg spillede kamp i går aftes (på Frems U16-hold), så derfor blev jeg desværre hurtig træt i dag. Jeg scorede faktisk også i vores kamp i går.

— Jeg vågnede op mod slutningen, for jeg ville bare ikke tabe kampen. Det er nok noget jeg har for klubfodbolden. Jeg vil ikke tabe. Jeg har et fint sammenspil med Hicham - vi har trænet dybe stikninger. Det var godt, at Kevin fik sendt den ind til sidst.

Aylan på vej uden om en modspiller. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
Aylan på vej uden om en modspiller. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
 

Hicham Moutiq, som scorede i kampen, lavede et fint lob på en dyb stikning fra Ayhan.

— Ja, det med at lobbe er mit varemærke, svarede han med et grin.

Træning betaler sig

Oplæg fra trænerne
Begge trænere gjorde deres spillere klar til kampen. Fra begge var der fokus på god opførsel på grønsværen og at lade dommeren dømme kampen.

— Hold hovedet koldt og lad jer ikke provokere. Husk, der er kun én dommer, lød det fra Stefan Eiberg fra Charlotteskolen.

Michael Salomonsen fra Vestegnens Privatskole havde også et budskab til sine spillere:

— I er repræsentanter for Vestegnens Privatskole, og I lader dommeren dømme kampen.

Det var tydeligt, at de to trænere havde styr på deres tropper. Vi blev vidne til en fair og velspillet kamp. Charlotteskolen startede godt, så længe Ayhan havde kræfter. Men så kom Vestegnens bedre med i kampen, hvor Emil Eilersen og Andreas Schultz fik mere og mere styr på midtbanen - og helt fremme lurede Alexander Munk og Mike Flanov. Men afslutningerne manglede i den grad kvalitet, men i modsatte ende havde Vestegnens-forsvaret med Oliver Lykke og Frederik Skjoldbøl godt styr på Charlotteskolens angreb.

Der var knald på i nærkampene. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
Der var knald på i nærkampene. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
 

Indtil det 20. minut, hvor Hicham Moutiq smuttede igennem. Men så viste Vestegnens-målmanden, Jonathan Lykke, med en flot redning, hvorfor han spiller i B93 på U17-holdet - og stillingen 0-0 holdt halvlegen ud.

TV: Semifinalister sikkert videre

Målrig anden halvleg
I pausen blev der i den grad coachet fra begge sider:

— I har set, at begge hold er lige stærke, så det kan gå til begge sider. Det hold, der har flest kræfter, vinder dog først i de sidste minutter, sagde Charlotteskolens træner. Og han skulle få ret.

— Kom først på bolden og tag pauser undervejs, hvis I bliver trætte. Det hold, der først scorer, vinder, lød det fra Vestegnens Michael. Han skule dog ikke få ret.

Fra starten af anden halvleg var Vestegns-drengene igen toneangivende. I det ottende minut fik Mike Flanov endelig kuglen ind bag Charlotteskolens lille målmand, Anders Jeppesen, og det så længe ud til, at de skulle køre sejren hjem. Især fordi Jonathan Lykke i målet diskede op med den ene mesterredning efter den anden.

Men med otte minutter igen vågnede Ayhan Bayhan. Og i sandt arbejdsraseri på midten, spillede han først Hicham Moutiq fri i dybden. Han vippede elegant bolden over Jonathan Lykke.

Vestegnens Privatskole header væk. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
Vestegnens Privatskole header væk. (Foto: Stig Sinius Nielsen)

Hurtig punktering

Minuttet efter gik Ayhan til baglinjen og lagde bolden skråt bagud til Kevin Skov, der hamrede den op i hjørnet uden chance for Jonathan - nu 2-1 til Charlotteskolen.

Så troede man, at den var hjemme og glemte trænerens formaning: Kampen vindes  i de sidste minutter - og de kunne så pludselig se undrende til, at Nicolas Jacobsen udlignede.

Da så alle havde indstillet sig på straffesparkene, så smuttede Hicham endnu en gang igennem, og i det absolut sidste minut scorede han til slutresultatet: 3-2 til Charlotteskolen over Vestegnens Privatskole.

En underholdende affære med to dygtige mandskaber. Charlotteskolen skal i næste runde møde Brøndby Strand Skole.