Sacos lykkebånd virkede - igen

Mål og assist: KB-spilleren tryllede mod Selsmose - men han havde også husket sit lykkebånd

Saco (liggende) scorer til 1-0. Foto: Preben Worsøe
Saco (liggende) scorer til 1-0. Foto: Preben Worsøe

Lige affære måtte ud i straffe

Mens hjemmeholdet fra Selsmoseskolen allerede havde vundet deres første kamp, skulle Taastrup Realskole i ilden for første gang i år.

Se kampfakta her

Forventer sig meget af Saco
En af de spillere, som træner Nicolaj fra Taastrup Reralskole forventer sig rigtigt meget af, er Saco Zaari.

- Indtil for en måned siden spillede jeg for Tåstrup FC, men nu har jeg skiftet til KB og er kommet direkte ind på førsteholdet i U16, fortalte Saco glad.

- Tempoet er meget højere, og der er meget mere intensitet under træningen. Trænerne går vildt op i det, og det hele er meget mere seriøst, fortsatte han.

- Samtidig har jeg fået masser af nye venner, og det er dejligt.

TV: Danser løs efter første sejr længe

Gør meget ud af træningen
Og Saco gør rigtigt meget ud af sin træning.

- Vi træner i klubben tre gange om ugen og spiller kamp en gang. Derudover går jeg til fitness, og så træner jeg selv på banerne ved siden af, hvor vi bor. Min far, som selv er gammel spiller, træner mig og presser mig, sagde Saco, inden han gik ud for at tage sit lykke-bånd på.

Saco Zaari med lykkebånd. Foto: Preben Worsøe
Saco Zaari med lykkebånd. Foto: Preben Worsøe

Lige før hver kamp vikler han nemlig sort strømpetape omkring sit håndled.

- Det gjorde jeg engang før en pokalfinale. Jeg scorede tre gange, og vi vandt finalen, så det bringer mig lykke.

Og så var han klar til kamp.

Lagde et højt pres
Taastrup Realskole lagde med det samme et højt pres anført af Saco. Han erobrede selv bolden på midten og snoede sig igennem seks modspillere, men Ferhat Abaci i målet reddede skuddet.

TV: Hidsig kaptajn på bedre tanker

Da der var spillet tre minutter, havde Realskolen haft fire hjørnespark, og man fornemmede, hvor det bar hen. Efter syv minutter sendte Sari den meget løbestærke Niklas Hjørlund afsted på venstrekanten. Han løb fra sine modstandere helt til baglinjen og lagde en lækker aflevering skråt bagud - lige i fødderne på den fremstormende Saco. Han tog et træk til siden og udplacerede målmanden, og så stod det 1-0 til udeholdet.

Som i EM '92
Duoen Niclas og Saco kombinerede flot sammen og stod bag mange gode målchancer til Realskolen, men de var ikke skarpe nok i afslutningerne.

- Der var engang en landstræner, som hed Richard Møller Nielsen, sagde træner Nicolaj til sine spillere i pausen.

- Ved EM i 1992 sagde han til sine spillere, at de skulle se på bolden, når de skulle skyde - og ikke på målet. Og så var det, at Faxe gik ud og leverede sit drømmehug, så vi vandt finalen 2-0. Så tag nu og se på bolden, lød det gode råd.

TV: Bolvig boltrede sig

Og der var da også kun spillet fire minutter af anden halvleg, da Niclas rettede sig efter trænerens råd. Saco driblede sig fri midt på Selsmoseskolens banehalvdel og sendte en flot indenomsaflevering afsted mod højre fløj. Nu var Niclas nemlig skiftet fra venstre til højre side, og her var han ligeså farlig.

Saco spiller Niclas Hjørlund fri. Foto: Preben Worsøe
Saco spiller Niclas Hjørlund fri. Foto: Preben Worsøe

Både mål og assist
Han sprintede fra sin oppasser, og selv om vinklen var ved at blive lidt spids, kanonerede han bolden op i nettaget med et drøn. Han fulgte nemlig trænerens råd, og så på bolden, da han sparkede - og ikke på målet.

Selsmoseskolen fightede godt og kom mere i boldbesiddelse, men de helt åbne chancer blev det aldrig til. Dem havde Taastrup Realskole derimod en hel del af, og kun nogle fremragende redninger af Ferhat i målet, holdt længe Realskolen fra at øge deres forspring.

Niclas der scorer til 2-0. Foto: Preben Worsøe
Niclas der scorer til 2-0. Foto: Preben Worsøe

Efter 40 minutter serverede Niclas endnu en af sin præcise, hårde og flade afleveringer ind foran mål. Denne gang lige i fødderne på Thomas Christensen, som med en kontrolleret inderside øgede til 3-0.

Lige affære måtte ud i straffe

Gik legestue i den
Der var aldrig tvivl om udfaldet af kampen, og kun to minutter senere var Niclas igen på spil. Efter to fantastisk flotte parader af Ferhat på helt åbne chancer, sprang bolden for tredje gang ud i feltet. Denne gang var Niclas på pletten, og han svigtede ikke og udplacerede Ferhat til 4-0.

I de sidste sekunder havde Saco igen et af sine solotrip fremad banen, hvor han snød alle. Men da han nåede til afslutningen, gik der legestue i den. Han rullede bolden for meget rundt med fodsålen, og pludselig var hans egen chance forspildt. Men i stedet fandt Saco med en fiks aflevering den helt fri Thomas, som sluttede festen med sit mål til 5-0.

TV: Zainabs legestue

Med to scoringer og to assissts, samt et hav af farlige afleveringer ind foran mål, var der en fortjent fidusbamse til Niclas Hjørlund. Men også stor ros til resten af Realskolens spillere for en god holdindsats. Og ikke mindst til Selsmoseskolen, fordi de forsøgte at spille spillet og hele tiden med godt humør og i en fair ånd.

Mikkel gjorde udslaget