Skarpere på dagen

Intens affære: Hård fight blev kronet med tre scoringer

Begge mandskaber gav alt, hvad de havde. Foto: JJØ
Begge mandskaber gav alt, hvad de havde. Foto: JJØ

Inden dommeren fløjtede op til opgøret mellem Trekronerskolen og Lynghøjskolen på Himmelevs baner, fik Ekstra Bladet Skolefodbold en kort kommentar fra hjemmeholdets anfører, Anton Nielsen, der var klart i spyttet, da han blev spurgt om følgende:

- Går det lige så let i dag som sidste gang, hvor I vandt 11-0?, spurgte vi anføreren

- Nej slet ikke. Det bliver en helt anden kamp. Jeg vil mene, at de er svage favoritter. De har godt hold med mange dygtige spillere, som blandt spiller i min klub Roskilde FC, sagde han og fortsatte:

- Jeg forudser en intens og meget jævnbyrdig kamp, afsluttede han.

Og han fik ganske ret. Se kampfakta her.

Det blev til kampen, som ingen af holdene ville tabe. Der blev kæmpet med alle midler. Ingen sparede sig. Glidende tacklinger, skulderskub og frygtløse blokeringer, når der blev fyret mod mål. Og da begge hold var målsøgende, kom der mange forsøg på kassen, men meget ofte kom der en fod, en mave eller et hoved i vejen for skuddet.

Fjerde gang var lykkens gang
Det var Trekronerskolen, der først fik et overtag. Frederik Druedal havde tre forsøg uden resultat, inden uret havde rundet 15 minutter.

Men fjerde gang var i dag lykkens gang for Frederik. På et glimrende indlæg fra Bertram Klæbel bragte Frederik Trekronerskolen foran 1-0,da der var spillet 20 minutter.

Det satte endnu mere gang i kampen, og Lynghøjskolen pressede på.

Farlige i luften

Luftens helt
Tre minutter efter havde Alexander et glimrende forsøg, som blev reddet af hjemmeholdets Karl Nielsen. Halvlegen sluttede med et gevaldigt pres på hjemmeholdet. Men i forsvaret havde Trekronerskolen i Anton Nielsen en suveræn en luftkaptajn. Han var svær at komme udenom, men i luften var han totalt dominerende. Og blandt andet derfor stod hjemmeholdet for Lynghøjskolens hårde pres, så første halvleg sluttede med 1-0 til Trekronerskolen.

Anden halvleg startede præcis som forudsagt af Trekroners træner.

- I skal være forberedt på, at de kommer med endnu mere vildskab, endnu mere pres. De er bagud. De vil udligne, så vær klar. Så længe I kæmper som I gør, scorer de ikke, sagde træneren.

Målfarlige Martine

Med næb og klør
Og der blev kæmpet. Spillerne tumlede omkuld på skift. Dommeren kom på overarbejde - dog uden brug af gule kort - og selvom spillerne nogle gange rystede på hovedet over et ikke dømt frispark, så fortsatte de uden grimme eftertacklinger.

Den første chance kom til Alexander fra Lynghøjskolen, som sendte et bragende godt skud af sted, og kort efter slap Frederik Druedal igennem. Da han skulle sparke bolden over stregen, kom Aslak Hansen på mirakuløs vis glidende og fik clearet til hjørne. Forsvarsspil i topklasse.

Trekronerskolen trak det længste strå i torsdagens opgør. Foto: JJØ
Trekronerskolen trak det længste strå i torsdagens opgør. Foto: JJØ

En halvleg var nok

Huller i forsvaret
Det var stadig udeholdet, der pressede mest på, men p.g.a. presset opstod der nogle gevaldige huller i deres forsvar, og da bolden i det 16. minut havnede hos Bertram Klæbel omkring midten, tog han turen hele vejen ned til målet og sluttede med scoringen til 2-0.

Ingen af spillerne troede på, at dette mål ville lukke kampen. Der blev stadig kæmpet, som om det stod 0-0, og begge hold havde faktisk chancer for at score, men det hele sluttede, da Kasper Bredvig var trukket med frem. Han fik fat i bolden lige foran målet. Et par smarte træk, og bom: Så blev kampen lukket af 3-0 til Trekronerskolen, der nu kan se frem til et opgør mod Skt. Josefs Skole, der i dag vandt 2-1 over Baunehøjskolen.

TV: Obelen blev stoppet

Tilfreds målscorer
Efter opgøret fik Ekstra Bladet Skolefodbold en kort kommentar fra kampens sidste målscorer, Kasper Bredvig.

- Det var en fed kamp at være med i. Begge kæmpede helt vildt, men ingen gik over stregen. Vi havde faktisk ikke forventet at vinde, fordi vi vidste, at de andre var gode, men på god fight fik vi nedkæmpet dem. Vi ser nu frem til at møde et andet godt hold fra Roskilde - Skt. Josefs Skole. Det bliver også en spændende opgør, sluttede Kasper, som fik sin debut i Ekstra Bladet Skolefodbold i holdets første kamp.

En glad Kasper Bredvig efter kampen. Foto: JJØ
En glad Kasper Bredvig efter kampen. Foto: JJØ

KAMPFAKTA:

Resultat:
Trekronerskolen - Lynghøjskolen, 3-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Kasper Bredvig, Trekronerskolen
David Jensen, Lynghøjskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Sander Wenøe, Trekronerskolen