Skarpest fra pletten

Kæmpede til det sidste: Begge mandskaber gav den hele armen

Der blev presset på i begge ender. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Der blev presset på i begge ender. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Drengene fra Tølløse Privat- og Efterskole måtte til kampen mod Katrinedalskolen, afd. Tuse i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold undvære deres klart bedste spiller Andreas Bredahl.

Andreas havde forbud mod at spille, da han tirsdag aften skal i kamp for sin klub FC Nordsjælland, hvor han netop er rykket op til U19. Udover at spille for FC Nordsjælland spiller Andreas også på det danske U16-landshold. Her fik han debut i dobbeltopgøret mod Frankrig i slutningen af september. Han scorede faktisk det første mål i deres første kamp, der endte 3-2 til Danmark.

Se kampfakta her.

TV: Reddet af landsholdsspiller

Værterne havde overtaget
Men Andreas' kammerater var fra første fløjt opsatte på at vise, at de kunne klare sig uden ham. Med den kraftige vind i ryggen satte de fra start modstanderne under pres. Allerede i de første minutter var der flere nærgående forsøg, ligesom holdet appellerede for et straffespark.

Gæsterne fik dog svaret igen, da holdets farlige angriber Victor Olsen sendte et flot hovedstød på overliggeren. I øvrigt efter et fint oplæg fra Marcus Due.

Selv om værterne i medvinden havde et klart overtag, kom de ikke til de helt store chancer. Der blev ganske enkelt sparket for meget. Faktisk havde udeholdet større muligheder i den anden ende. Blandt andet skød Patrick Søballe lige forbi mål, ligesom hjemmeholdets målmand Tobias Lund flere gange måtte gribe ind for at hindre, at hans hold kom bagud.

Så halvlegen endte uden mål.

I pausen havde Tølløses træner Firat Arabaci de store bogstaver fremme:

- I står og kigger fodbold, sæt jer mere igennem - vi vil ikke tabe denne kamp.

Tilfældighedernes kamp

Overraskende føring
Måske var Firat lige lovlig hård ved sine spillere. Men hvis hensigten var at få dem til at bevare gejsten, lykkedes det ovenud.

Tølløse Privat- og Efterskole fortsatte dominansen, og i modvinden begyndte de at spille god fodbold.

Derimod kneb det stadig for gæsterne at få greb om tingene, selvom de havde fået medvind. Anfører Nikolaj Kimer og Sebastian Frier havde rimeligt styr på forsvaret, selvom ikke alt virkede lige sikkert.

På midtbanen arbejdede Marcus Due og Kasper Andersen ihærdigt på at få facon på tingene. Angrebet bestod faktisk kun af Victor Olsen, som de søgte at sende af sted med lange stikninger. Victor Olsen og Sebastian Frier scorede begge i holdets seneste kamp mod Nr. Jernløse Skole.

Der var imidlertid for mange af udeholdets ellers gode boldspillere, der ikke kom ind i denne kamp. Efterhånden som kampen skred frem, blev holdets underlegenhed rent fysisk mere og mere tydelig.

Alligevel gav den ensidige satsning på Victor pote efter 43 minutters spil.

Da lykkedes det for ham at slippe fri, og koldt og kynisk bankede han bolden i nettet til en ikke helt fortjent føring.

Værterne kunne fortjent juble efter sejren. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Værterne kunne fortjent juble efter sejren. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Victor og co. marcherede videre

Afgjort på straffe
Føringen gav dog ikke gæsterne ro på. De begik den klassiske fejl at søge at forsvare føringen hjem. Det betød, at de blev presset længere og længere tilbage. Allerede minuttet efter føringsmålet havde Tølløse Privat- og Efterskole en stor chance for en udligning efter fint forarbejde af Casper Christensen.

Holdet fortsatte sit ihærdige pres for udligning.

Den kom også ved Magnus Holm efter fint forarbejde af Andreas Nielsen.

Efter udligningen fortsatte Tølløse med at presse på for et sejrsmål, og flere gange brændte det på foran gæsternes mål.

Men flere mål kom der ikke, så de måtte ud i straffespark. Her viste værterne sig at være bedst, så de kunne trække sig tilbage med en fortjent sejr på 5-3.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Tølløse Privat- og Efterskole - Katrinedalskolen, afd. Tuse, 1-1 (efter straffe: 5-3)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Mads Frederiksen, Tølløse Privat- og Efterskole
Marcus Due, Katrinedalskolen, afd. Tuse

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Kasper Andersen, Katrinedalskolen, afd. Tuse

Man så to hold med forskellig måde at spille på. Gæsterne søgte at spille med mange korte afleveringer, mens værterne var langt mere fysisk betonede.

Hos vinderne bemærkede man Daniel Jensen og Tobias Heinrich i forsvaret, Andreas Nielsen og Magnus Saaby på midtbanen samt Mads Frederiksen og Casper Christensen på kanterne. Holdet opvejer manglende teknisk kunnen med en imponerende kampgejst, og spillerne bruger deres gode fysik.

Skolen på Herredsåsen venter Tølløse i næste kamp. Dette hold har hidtil gjort rent bord og holdt målet rent, men kan Tølløse Privat- og Efterskole mobilisere samme kampgejst, er intet umuligt.