Smal sejr

Lige løjer: Spillet vekslede frem og tilbage i et opgør, hvor der kun faldt et enkelt mål

Der var mange chancer i opgøret. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
Der var mange chancer i opgøret. (Foto: Bjarne Friis Jensen)

Lodtrækningen havde maget det således, at lokalrivalerne fra Højby Skole og Sydskolen Asnæs mødtes i, hvad man kan kalde 'Kampen om Odsherred'.

Det handlede dermed også om, hvem der skulle have håneretten det næste år.

Begge holds vej til denne minifinale havde ikke været uden bump på vejen, idet holdene havde kæmpet for den videre deltagelse i turneringen.

Blandt andet var Højby ude i en spændende straffesparkskonkurrence mod Skolen på Fjorden, og Asnæs var bagud 1-0 ved pausen mod Sejergårdsskolen, men fik dog hevet en 3-2 sejr hjem. Så begge hold var klar over, at der skulle kæmpes fra første dommerfløjt, hvis den videre adgang i turneringen skulle sikres. Og den gensidige respekt var stor.

Se også: Klare klask

Se også: TV: Fysik til forskel

Træner Joen Guldbrandsen, Asnæs, repeterede taktikken kort før kampstart. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
Træner Joen Guldbrandsen, Asnæs, repeterede taktikken kort før kampstart. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
 

Træner Joen Guldbrandsen indprentede da også i sine spillere:

— Husk hele tiden: Bredde før dybde, tænk i halve baner, sørg for genpres, hvis I mister bolden. Og gå nu ind og vær helt klar på opgaven.

Se kampfakta her.

Hjemmeholdet kom tæt på
I starten af kampen forsøgte Højby sig med lange stikninger frem mod de hurtige angribere Benjamin Mpambano, Roholla Alizadeh og Jackie Wehle, men Asnæs' firebackkæde anført af Tobias Jensen og Marcus Graversen var særdeles påpasselige.

De gav ikke Højbyangriberne megen plads. Men Højby blev mere og mere nærgående, og efter 20 minutter var Højby meget tæt på at score, men Asnæs' målvogter fik både heldigt og dygtigt reddet situationen.

En ny lang stikning til Sylvester Nielsen endte med at hænge fast i det halvlange, våde græs. Således måtte holdene gå til pause uden scoringer.

— Vi skal have en afstand mellem kæderne på otte-ti meter, og især skal midtbanekæden flytte sig for hinanden. Forsvarskæden har ydet en flot indsats, så nu mangler vi blot midtbanen.

— Kom nu ind og deltag i kampen og husk, at vi skal have ro på, når vi har bolden. Hvis I gør dette, vinder vi 1-0, proklamerede Asnæstræner Joen Guldbrandsen.

Kæmpede til det sidste
Højbytræner Frank Viggo bad sine spillere om at fortsætte de gode takter fra første halvleg, og i det hele taget holde konceptet.

Dog bad træneren om at få spillet bolden mere rundt, og at spillerne skulle forsøge sig med afslutninger udefra.

Anden halvleg blev en tro kopi af første halvleg.

Asnæs kæmpede dygtigt sekunderet af træneren om hver en tomme på banen, men fik ikke skabt målchancer.

Dertil var Højby dem overlegne både taktisk og især fysisk. Højbys afslutninger blev mere og mere nærgående.

Efter ca. 20 minutter lykkedes det for banens bedste spiller Emil Stech at dirigere bolden i mål til hjemmeføring 1-0. Jubelen var naturligvis stor i Højby-lejren.

Asnæs gav ikke op, men kæmpede overalt på banen. Men Højby var faktisk tættere på at øge føringen, end Asnæs var at udligne.

Så efter 60 spændende minutter kunne Højby trække sig tilbage med en spinkel etmålssejr, men Asnæs havde stor ære af indsatsen.