Spilovertag ikke altid nok

Det kræver mål: Marievangsskolen sad på spillet, men Vemmelevs Christoffer Bergmann hamrede to kasser ind og afgjorde slaget

Der var mange store chancer i opgøret. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Der var mange store chancer i opgøret. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

Der var på forhånd lagt op til en spændende kamp i 5. runde mellem drengene fra Vemmelev Skole og Marievangsskolen. Begge hold havde hidtil spillet ganske overbevisende.

Blæsten bar bolden

En af Marievangsskolens mest iøjnefaldende fra sidste kamp mod Antvorskov Skole, Andreas Rathcke, der scorede sejrsmålet direkte på frispark kort før tid, var ganske optimistisk:

— Vi har haft en god opvarmning og er meget koncentrerede. Jeg kender godt Vemmelevs målsluger Christoffer Bergmann, som jeg spiller i klub med, men jeg tror godt, at vi kan holde snor i ham. 

Bergmanns bombardement

Det var fra start tydeligt, at holdene havde respekt for hinanden. Marievang lagde et højt pres på et mere nervøst Vemmelev hold, hvor det kneb med at få facon på spillet. Marievangdrengene med Mads Clausen, Victor Madsen og anfører Morten Holmen i spidsen udnyttede deres bedre fysik til at sætte modstanderne i et tættere og tættere greb, mens Andreas Lundsted og Rasmus Bagge, der normalt er spilstyrende hos Vemmelev havde nok at gøre med at forsvare.

Se kampfakta her.

Der var løbedueller i kampen. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Der var løbedueller i kampen. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

For få chancer
Men Marievangs overtag førte til for lidt. Først efter 12 minutter kom der en chance, hvor Victor Madsen afsluttede i sidenettet. Samtidig virkede Vemmelevs forsvar ganske sikkert med Christian Fog, anfører Jonas Olesen og målmand Mads Kumpel i spidsen.

I den anden ende så man de første 20 minutter ikke meget til Christoffer Bergmann, men efter 21 minutter var han første gang på færde, da han netop ikke nåede frem til et indlæg. Det var starten på 10 minutter, hvor der for alvor blev  lukket op for målchancer i begge ender. Først havde Marievang en dobbeltchance, men afslutningerne var for svage til at volde målmand Mads større problemer. Kort efter viste Christoffer sig i den anden ende, hvor kun en formidabel dobbelt redning fra Marievangs målmand Okan Kavak hindrede, at Marievang kom bagud. Endelig skød Marievangs Bertram Augustsen over på en god chance efter hjørnespark.

Der blev gået til vaflerne. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Der blev gået til vaflerne. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

Det var således to ganske optimistiske hold, der gik til pause. Vemmelevs træner Glenn Poulsen sagde:

— Den her kamp kan vi godt vinde, men vi skal have skubbet spillet længere frem - og så skal vi tættere på deres 4'er (Morten Holmen red.).

Fra Marievangtræner Lasse Heisz lød det:

— Vi sidder på dem, bliv ved med det, men pas på bagude, der skal ingenting til, så koster det. Det sidste var tydeligt med tanke på Christoffer Bergmann.

Bergmann tog sagen i egen hånd
Begge trænere fik på hver sin måde ret. Vemmelev kom meget længere frem og fik efterhånden ganske godt styr på tingene. Kampen blev en mere og mere intens fight, hvor en scoring i en af enderne let kunne blive afgørende. Christoffer havde nu for alvor meldt sig ind, og efter fire minutter slap han fri, men afsluttede i sidenettet. Minuttet efter kunne Andreas Ratche atter være blevet matchvinder, men headede et hjørnespark over mål.

Der blev udvist stor gejst i opgøret, så ingen gav sig i duellerne. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Der blev udvist stor gejst i opgøret, så ingen gav sig i duellerne. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

Men Vemmelev satte sig efterhånden mere på kampen, og efter 18 minutter slog Christoffer for alvor til. Rasmus Bagge sled sig fri i banens venstre side, og fandt Christoffer med en fin stikning, som usvigelig sikkert blev omsat til en 1-0 føring.

Det tvang Marievang længere frem, hvor man sendte flere af de høje spillere helt i front for at skabe ravage, men det lykkedes ikke. Vemmelev spillede med både sikkerhed og ro i forsvaret. Samtidig fik Christoffer mere plads i den anden ende, og kun marginaler hindrede ham i at lukke kampen. Først havde han et godt hovedstød, som Okan Kavak klarede flot, dernæst en helflugter lige over mål - begge på gode oplæg fra Sander Højland i højre side - og endelig traf Christoffer overliggeren på et frispark. Først i kampens døende sekunder lykkedes det Christoffer at slå det sidste søm i til 2-0.

Hermed sluttede en intens, medrivende og ganske velspillet kamp. Marievangs drenge var med rette skuffede, de følte ikke, de havde haft de berømte marginaler med sig. Men man må samtidig sige, de heller ikke forstod at udnytte de muligheder, de kampen igennem havde. En modstander med en angriber som Christoffer vil altid være livsfarlig.

Christoffer Bergmann ligger nu nr. to på drengenes topscorerliste med 15 mål. Der er dog stadig syv mål op til nr. et Sebastian Segall, men Sebastian er ikke længere med i turneringen. Det skal blive spændende om, Christoffer kan komme endnu tættere på efter Vemmelevs kredssemifinale imod Nr. Jernløse Skole. 

Når Christoffer er fremhævet så meget, er det selvfølgelig fordi, han gjorde forskellen i dag. Men Vemmelevs hold er meget mere end ham. Det bærer præg af et hold drenge, der spiller i samme  klub, hvor hver enkel kender sin rolle og udfylder den på bedste vis - ikke det dårligste grundlag at nå langt på.