Tabte teten på gulvet

Gik i stå: Værterne smed overtaget og røg ud

Gæsternes Ida Jensen i fuld fremdrift. Foto: Michael Nordkvist
Gæsternes Ida Jensen i fuld fremdrift. Foto: Michael Nordkvist

Der var lagt op til et brag af et lokalopgør i Sorø her til eftermiddag. Sidste års kvartfinalister fra Sorø Privatskole fik besøg af pigerne og veninderne fra Frederiksberg Skole. En skole, der også ligger i Sorø. Kampen handlede ikke blot om sejr og videre deltagelse i Ekstra Bladet Skolefodbold, men mest af alt om håneretten det næste års tid.

Se kampfakta her.

Hjemmeholdets trænere, Simon 'Mourinho' Egebjerg og Stinna Engelsbak, kunne op til fredagens kamp mønstre stort set samme trup, som da de tabte kvartfinalen til Frederiksborg Byskole med landsholdsspilleren Sofie Bredgaard tilbage i marts måned. Derfor var der store forventninger til hjemmeholdet.

I Frederiksberg-lejren var der faktisk tro på, at deres piger kunne skabe overraskelsen og sikre sig de eftertragtede billetter til tredje runde. Men så skulle holdets stjerne Chili Nielsen også levere varen, ligesom hun leverede varen mod Marievangskolen, hvor hun også kom på tavlen.

Hjemmeholdets træner, Simon 'Mourinho' Egebjerg. Foto: Michael Nordkvist
Hjemmeholdets træner, Simon 'Mourinho' Egebjerg. Foto: Michael Nordkvist

Målmand skadet
Men inden dommer Jimmy Andersen nåede at fløjte kampen i gang, indtraf katastrofen for hjemmeholdet. Målmand Ida Goldstrand blev under opvarmningen ramt af en bold på sin ene finger, så den med stor sandsynlighed brækkede. Træner og gymnastiklærer Stinna Engelsbak var straks over hende, så hun kunne blive hjulpet ud af banen og få noget hjælp. For den stakkels pige var i store smerter.

Men Ida var stædig som et æsel:

- Jeg VIL spille denne kamp. Fingeren blev bøjet bagover, og det gør rigtigt ondt, men jeg VIL spille, kom det stålsat fra keeperen.

Så Ida fik tapet hånden godt ind, inden hun igen iførte sig handsker og løb på banen med tårer i øjnene. 

Straks fra start tog det grønklædte hjemmehold initiativet. De havde også rigtig fin og larmende opbakning fra det meste af deres skole, som havde fået lov til at være tilskuere til kampen. Det var tydeligt, at gæsterne ikke kunne lide det voldsomme pres. Det gav de første ti minutters tid en del muligheder for en føring til værterne. Tættest på var Caroline Larsen, da hun jagtede en bold i modstanderens lille felt, mens hun løb om kamp med målmands Nanna Løfmark.

Stinna Engelsbak tilser Ida Goldstrand, der pådrog sig en skade under opvarmningen. Foto: Michael Nordkvist
Stinna Engelsbak tilser Ida Goldstrand, der pådrog sig en skade under opvarmningen. Foto: Michael Nordkvist

TV: Scorede fire på seks minutter

Tæt på ufortjent føring
Tre chancer og fire hjørnespark havde hjemmeholdet i de første ti minutter, men stillingen var stadig 0-0. Tilmed havde Ida Goldstrand i målet slet ikke rørt bolden. Det vidnede om et stort pres fra hjemmeholdet, og det havde kun været spil til ét mål, da hjemmeholdets offside-fælde kiksede, og så blev langbenede Olivia Olsen fra Frederiksberg ellers sendt afsted på en friløber. Olivia valgte dog at afslutte alt for tidligt og så kunne hun se sit skud ramme stolpen i stedet for målet.

Udeholdets absolutte stjerne, raketten Chili Nielsen, havde man endnu ikke set meget til på højrekanten. Det skyldtes udelukkende, at hjemmeholdets Rosa Hemmingsen havde fået én opgave idag:

- Hold Chili i kort snor hele kampen, var ordren fra træneren.

Og det så ud til, at Rosa var den rigtige til at løse opgaven.

Kort efter Olivias stolpeskud var det tæt på, at værterne var kommet på tavlen. Karen Strøyer lagde et hjørne perfekt ind foran mål, hvor ellers træfsikre Malou Larsen kiksede sin afslutning tre-fire meter fra målstregen.

Der blev givet og taget i fredagens kamp. Foto: Michael Nordkvist
Der blev givet og taget i fredagens kamp. Foto: Michael Nordkvist

TV: Revanchen udeblev

Udskiftning ændrede billedet totalt
Værterne anført af en solidt spillende Sophie Høystad virkede til at have det hele under kontrol. Der var godt spil og masser af tilløb til chancer, men målet manglede, ligesom man savnede, at bolden blev ført hurtigt frem, når den blev erobret. Gæsterne havde stadig kun haft den ene chance, som Olivia Olsen brændte.

Men efter 22 minutter måtte Simon 'Mourinho' Egebjerg foretage en udskiftning, som fuldstændig ændrede kampbilledet. Sophie Høystad blev skiftet ud og skulle spares efter aftale med hendes træner i B73-Slagelse.

Denne udskiftning gav nu pludselig en masse uro hos det ellers så boldsikre hjemmehold.

De næste fem minutter svigtede forsvaret i sådan en grad, at de gav hele tre friløbere mere til Olivia Olsen. Og kun målmandsspil i særklasse fra skadede Ida Goldstrand sørgede for, at stillingen ved pausen var 0-0. Ida pillede ganske enkelt alle tre afslutninger fra Olivia.

TV: Chefen gik forrest

Vidt forskellige pausesnakke
Frederiksberg-træner Max Jandausch var godt tilfreds med de sidste ti minutter af første halvleg, som han klogeligt nok valgte at fokusere på. Og nævnte stort set intet til pigerne om, at de faktisk i tyve minutter havde været slemt på hælene. Kun positive ting.

Simon hos Privatskolen var ligeledes godt tilfreds med spillet, men absolut ikke med, at hans hold havde givet fire friløbere væk.

Det var dog arbejdshest Sidse Egebjerg der tog ordet:

-Piger, den står 0-0, vi går ind til en ny kamp nu. Vi skal have styr på det og ikke lave så mange personlige fejl, og så skal vi altså være meget hurtigere til at spille bolden frem. Det går alt alt for langsomt, men vi skal nok vinde den kamp, kom det fra den dygtige midtbanespiller, som også selv måtte udgå i pausen.

Driblede sig videre

Et stort lazaret
Med Sophie Høystad og Sidse Egebjerg ude på bænken, med anfører Karen Strøyer, der spillede med to bøjede ribben, med Mille Hansen, der havde ondt i ryggen og med Ida Goldstrands brækkede finger lignede det mere et lazaret end et fodboldhold fra Sorø Privatskole.

Det skulle vise sig også at blive udslagsgivende. Nu lugtede gæsterne blod og havde nu totalt overtaget det pres, som de ellers selv havde ligget under for i første halvleg.

Hjemmeholdet virkede rådvilde, og ingen turde have bolden, og når de endelig skilte sig af med den, var det som regel dårlige beslutninger, som blev taget. De eneste, som holdt niveau, var målmand Goldstrand og Rosa Hemmingsen, der stadig holdt Chili-raketten i et solidt jerngreb.

Ida Goldstrand leverede varen trods en skade. Foto: Michael Nordkvist
Ida Goldstrand leverede varen trods en skade. Foto: Michael Nordkvist

TV: Afgjort fra start

Så kom målet
Rosa mistede kun forbindelsen til Chili, én eneste gang i kampen. Det var efter 34 minutter, og så hakkede spætten ellers. Ud af ingenting fik Chili raget bolden til sig omkring straffesparkspletten og herfra kanonerede hun bolden på stolpen, uden Ida i målet nåede at blinke med øjnene. Et wakeup-call til Rosa om, at hun ikke måtte slippe Chili så meget som et sekund.

Frederiksberg-pigerne, Ida Jensen, Ajla Idriza, Laura Kristensen og Olivia Olsen boltrede sig med stor selvtillid og masser af hurtigt spil. Det grønne hjemmehold sejlede rundt og lignede slet ikke et hold, der for et halvt år siden var i en kvartfinale.

Og efter 46. minutter kom forløsningen. Olivia blev sendt afsted på sin sjette friløber i kampen med erindringen om, at hun tidligere i kampen havde brændt fem styks af samme slags. Men denne gang svigtede Frk. Olsen ikke, og satte bolden sikkert i nettet til stor jubel for hendes holdkammerater og træner. Føringen var aldeles fortjent.

De to anførere i en hård duel. Foto: Michael Nordkvist
De to anførere i en hård duel. Foto: Michael Nordkvist

Anfører: Vi kæmpede som vilde dyr

Olivia tryllede på baglinjen
Kort efter satte Frederiksberg det afgørende dødsstød ind. Olivia Olsen trak ind i straffesparksfeltets venstre side, snød to modstandere med en fræk aflevering bag om sit eget støtteben. Afleveringen var til Chili der stod sammen med Rosa inde i det lille felt, men uden nogen af dem nåede af reagere kom anfører Laura Kristensen til og bankede bolden i kassen til 2-0.

I slutminutterne prøvede hjemmeholdet med deres sidste kræfter at få fremtvunget et par scoringer, som kunne sende dem i straffesparkskonkurence. Der blev virkeligt tacklet igennem, og især Malou Larsen skånede hverken sig selv eller modstanderne, når bolden skulle erobres. Det var stærkt underholdende for de mange fremmødte tilskuere.

I kampens sidste sekunder kunne Malene Severinsen have pyntet på resultatet, men ind ville bolden ikke.

Chili Nielsen med en afslutning. Foto: Michael Nordkvist
Chili Nielsen med en afslutning. Foto: Michael Nordkvist

Skarpere på dagen

Sikrede sig billetten
Frederiksberg Skoles piger vinder således 2-0 og den ultimative håneret i Sorø. Tilmed er de fortjent videre til tredje runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Forårets kvartfinalister fra Sorø Privatskole er ude, og det bliver ikke i år, det gentager bedriften.

Simon 'Mourinho' Egebjerg var bestemt ikke tilfreds med den måde, hans hold havde tabt på, da han mente, at den tvungne udskiftning af Sophie Høystad var skyld i nederlaget. 

Kampen bedste spiller Olivia Olsen sagde efter kampen:

- Det her føles super godt. Jeg brændte godt nok fem friløbere, før jeg scorede på nummer seks. men jeg tænkte mig godt om, inden jeg skød, for jeg ville fandeme ikke brænde igen. Vi håber, vi kommer langt i turneringen i år.

Caroline Fibiger begår frispark på Malou Larsen. Foto: Michael Nordkvist
Caroline Fibiger begår frispark på Malou Larsen. Foto: Michael Nordkvist

KAMPFAKTA:

Resultat:
Sorø Privatskole - Frederiksberg Skole, 0-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Ida Goldstrand, Sorø Privatskole
Olivia Olsen, Frederiksberg Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Rosa-Marie Hemmingsen, Sorø Privatskole