Tæt duel

Hårdt spil: Intensiteten fejlede ikke noget i Svogerslev

Der var god intensitet og fight i pigekampen mellem Jyllinge Skole og Tjørnegårdskolen. (Foto: Jonas Vestergaard)
Der var god intensitet og fight i pigekampen mellem Jyllinge Skole og Tjørnegårdskolen. (Foto: Jonas Vestergaard)

Normalt forbinder man ikke pigefodbold med hårdt spil og smukke glidende tacklinger, men den fordom var gemt væk, da Tjørnegårdskolen mødte Jyllinge Skole. Her blev der virkelig gået til stålet og stort set alle piger var nede og ligge mindst en gang.

Det var to hold, hvor mange af pigerne ikke havde det store kendskab til fodbold. Men alle viste glæden ved spillet. Derfor stod det også allerede inden kampen klart, at denne kamp skulle vindes med blod, sved og tårer.

Se kampfakta her

Jyllinge klar fra start
Det var gæsterne fra Jyllinge, der lagde bedst ud. Allerede i det tredje minut kunne Lea Glenert, med et flot skud fra distancen, udplacere Emma Jørgensen i Tjørnegårds-buret. Jyllinge, med Lea i spidsen, lagde efterfølgende et højt pres og blot fem minutter efter sin scoring, var Lea igen tæt på med et langskud.

Som halvlegen skred frem fik pigerne fra Tjørnegårdskolen mere og mere styr på spillet og ikke mindst reglerne. Det førte til, at Katrine Øvlisen pludselig var fri, men Jyllinge-keeper Katrine Borgsten var ikke groet fast på stregen og fik afværget til hjørne. På det efterfølgende hjørnespark havnede bolden for fødderne af Alberte Møller, der kunne udligne på kanten af feltet.

Resten af halvlegen bølgede kampen frem og tilbage, men det var alligevel Jyllinge, der kort før pausen igen kom foran. Denne gang på kontra ved Karoline Kraul.

Se også: TV: Sådan Hedegårdene

Kamp om bolden. (Foto: Jonas Vestergaard)
Kamp om bolden. (Foto: Jonas Vestergaard)
 

Deja-vu
Pigerne fra Jyllinge Skole lagde i anden halvleg ud på præcis samme måde som første. De kunne nok engang score og udbygge føringen. Endnu engang var det Karoline Kraul, der med et langskud kunne sparke bolden i kassen.

I anden halvleg virkede det som om, at begge hold løb tør fra kræfter. Der blev kortere mellem fejlene og de helt store chancer udeblev. Intensiteten manglede dog ikke noget. Der blev fortsat ikke holdt igen i tacklingerne. Tjørnegårdskolen satsede offensivt, hvilket gav plads bagi, men gang på gang var Mathilde Kubel klar til at redde sit hold.

Se også: Klasseforskel efter pausen

Selvom Tjørnegårdskolen pressede på til sidst i kampen lykkedes det dem først at reducere dybt inde i dommerens tillægstid, da det var for sent. Derfor er Jyllinge Skole videre med en sejr på 3-2. I næste runde skal de møde vinderen af Peder Syv Skolen og Trekronerskolen.