Tæt på tyveri

Straffeafgørelse: Udeholdet sad på alt spillet

Fuld fokus. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Fuld fokus. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

I sidste sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold nåede pigerne fra Kildedamsskolen til kvartfinalen. I år var kun tre-fire spillere tilbage, så træner Casper Sørensen var noget usikker på, hvor langt man ville nå, da flere af de nye på holdet ikke spiller fodbold til daglig.

Se kampfakta her.

Sille Ejby (th.) og Alaiza Bonga (i midten) har scoret 31 af holdets 44 mål. Alaiza scorede igen i kredsfinalen Foto: Henrik Schou Sjællandmidt TV: Sprængfarlig duo slog til igen

Ville have revanche
Overfor hjemmeholdet stod pigerne fra Stenhus Kostskole. Det er tredje sæson i træk, de to skoler har mødt hinanden. De sidste to gange med hjemmeholdet som vinder. Derfor var der lagt op til revanche.

Fra start satte udeholdet sig på kampen anført af banens bedste Ida Olsen og anfører Anna Hansen. Allerede i første minut havde Ida et godt forsøg, som hjemmeholdets målvogter Dicte Ejby fik afværget. Men efter syv minutter havde Ida mere held, da hun med et godt skud bragte sit hold foran. Minuttet efter var Ida tæt på igen, men målvogter Dicte fik afværget.

Midt i halvlegen fik Dicte ikke fat i et frispark fra Ida, så Iben Hansen kunne let øge til 2-0.

Skud på mål. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Skud på mål. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
 

Vicktoria Bjerregaard kunne ikke stille så meget op i straffesparkskonkurrencen. Foto: Henrik Schou Sjællandmidt TV: Offensiv keeper vinker farvel

Sad på spillet
Hjemmeholdet fik ikke vist meget i første halvlegs modvind, men kort før pausen afsluttede Lea Hove et flot sologennembrud med at score til 2-1.

Selv om hjemmeholdet efter pausen fik vinden i ryggen, var det stadig gæsterne, der dominerede. Da anfører Anna Hansen gjorde det til 3-1, troede de fleste, kampen var afgjort. Men midt i halvlegen kæmpede hjemmeholdets Juliana Skovgaard sig fri og fik reduceret til 3-2.

Knapt var bolden givet op, før Lea Hove erobrede den og gentog sin solotur fra første halvleg, så pludselig var stillingen 3-3.

Nu ville Ida Olsen ikke stå tilbage, så hurtigt gjorde hun det til 4-3 til udeholdet, og i de næste minutter havde holdet flere mega chancer til endelig at lukke kampen.

Der var mange chancer i kampen. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Der var mange chancer i kampen. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
 

Uden at tænke på egen sikkerhed kaster Caroline Andersen sig ind i tacklingerne i forsvaret. Foto: Henrik Schou Sjællandmidt TV: 'Vikingen' fightede til sidste dråbe

Måtte ud i straffe
Men alt blev brændt, og i stedet vendte kampen endnu engang i sidste minut, da hjemmeholdets Emilie Schrøder tog chancen langt udefra med det resultat, at bolden sejlede i mål til endnu en udligning.

Holdene måtte derfor til straffespark. Her viste udeholdet sig bedst. Selvom de måtte hele vejen, inden revanchen kom, ville det have været et kæmpe tyveri, hvis de måtte have forladt turneringen efter kampens forløb.