Trak fra efter pausen

Hul på bylden: Efter første scoring i anden halvleg gik det stærkt

Der var masser af spil på midten af banen. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Der var masser af spil på midten af banen. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Pigerne fra Stenhus Kostskole og Kildevangens Skole mødtes i Ekstra Bladet Skolefodbold med lidt forskellige forudsætninger fra første kamp.

Stenhus Kostskole gik videre efter en sikker sejr, mens gæsterne havde vundet knebent.

Se kampfakta her.

Smal føring ved pause
Fra kampens start var værterne i teten. Efter få minutter havde Josefine Jespersen et godt forsøg, som målvogter Sara Rungsted reddede fint. Kort efter lykkedes det hjemmeholdets angriber Alberte Pedersen at sende bolden over et tomt mål fra to meters afstand.

Så var tonen ligesom slået an. Halvlegen ud var et stort pres på gæsternes mål, og holdet vadede i chancer. Blandt andet med et par forsøg på stolperne, men mål blev det ikke til. Det skyldes også, at de efterhånden spillede alt for snævert. 

Samtidig kæmpede gæsterne forbilledligt med Betty Williams og Mia-Merle Højberg i spidsen, ligesom Sara Rungsted i målet tog godt fra.

Fremme havde holdet kun anfører Emma Gylling, og faktisk var hun ved at gøre det rigtig slemt for Stenhus Kostskole, da hun to gange slap fri og fik afsluttet godt. Kun et par gode redninger af målvogter Julie Olsen gjorde, at holdet ikke helt misvisende kom bagud.

Der var travlt i gæsternes mål. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Der var travlt i gæsternes mål. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Se også: TV: Snød værter for sejr

Sikker sejr
I pausen var gæsternes træner Dan Eriksen fuld af ros til pigerne:

- Det ser rigtig godt ud, I holder alle aftaler. Fortsæt med det.

Det gjorde pigerne også efter pausen, men mønsteret fortsatte på samme måde. Og nu nærmede målene sig.

Først var målvogter Sara ved at tabe et frispark fra Emilie Smith ind i mål, men hun nåede at fange bolden, inden den passerede stregen.

Men kort efter tog Emilie sagen i egen hånd. Hun afsluttede et flot sologennembrud med at sende bolden i mål med et godt skud.

Nu var der kommet hul på bylden, og midt i halvlegen måtte angriber Josefine Jespersen konstatere, at når hun ikke kunne score tæt på mål, kunne hun gribe til langskud. Med et flot et af slagsen sendte hun bolden op i hjørnet, og kort inden slutfløjt gentog hun succesen - nu i modsatte hjørne.

Indimellem havde holdet adskillige chancer til en større sejr, men det blev ved 3-0.

Stenhus Kostskole har et spændende hold med flere fra 6. og 7. klasse. Her kan nævnes Emma Andersen på venstrekanten, Karla Aalund, Emilie Smidt og Katrine Larsen på midtbanen. Men holdet klumper spillet alt for meget sammen på midten i stedet for at åbne på de fløje, hvor de har rigtig gode spillere.