TV: Ægte kaptajn i smertehelvede

Vilje af stål: Laura Kristensen nægtede at bukke under for smerterne

Laura Kristensen måtte til sidst give op og kort før tid gå ud, men hun kæmpede til det sidste for sit hold. Foto: Henrik Schou
Laura Kristensen måtte til sidst give op og kort før tid gå ud, men hun kæmpede til det sidste for sit hold. Foto: Henrik Schou

SORØ (Ekstra Bladet): 10 ud af de 14 spillere går igen fra den lokale klub, Lynge Broby IF. Holdopstillingen er stort set den samme i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det var dog mere end svært at få øje på, da Frederiksberg Skole mødte Taastrup Realskole i kredsfinalen for Sjælland Midt.

Hjemmeholdet burde således kende alt til hinanden, have indstuderede løbemønstre og helt styr på kommunikationen, da de træner og spiller sammen i klubben. Det havde de ikke. Bortset lige fra den første del af kampen, hvor pigerne sad på det meste og, også takket være gæsternes keeper, hurtigt fik scoret et par gange.

Bagefter skiftede kampen og blev noget rod. Frederiksberg Skole endte dog med at sejre 3-1 og fik en plads i forårets kvartfinaler i verdens største skoleturnering. Men kønt var det langtfra.

Galleri: Frederiksberg Skole - Taastrup Realskole

På skovtur
- Det hjælper os at komme hurtigt foran, så røg nervøsiteten ligesom ud, forklarer anfører Laura Kristensen fra Frederiksberg Skole.

- Vi havde aftalt at sidde højt oppe på dem fra start. Og så havde vi læst på Ekstra Bladet, at deres målmand har det med at gå for langt ud, så det skulle vi også udnytte.

At læse sine lektier er altid en god ide. Også når det gælder fodbold. For netop det fif om udeholdets keeper gav pote, da alle tre mål blev scoret ved bare at skyde over hende. Hver gang stod hun lige præcis så langt ude, at boldene bare sejlede over hende.

- Så vi gjorde det, vi skulle, lød det efter sejren fra kaptajn Kristensen.

Anførerbindet har hun også i klubben.

- På skoleholdet har de andre stemt på mig som anfører. De kender mig jo også fra klubben og ved, jeg har et godt overblik og er god til at fordele bolden.

Laura tiljubles efter sin scoring til 1-0 efter 4.24 minutter. Foto: Henrik Schou
Laura tiljubles efter sin scoring til 1-0 efter 4.24 minutter. Foto: Henrik Schou

TV: 'Vil aldrig glemme kamp'

Drømmestart
Som en ægte anfører gik hun selv forrest ved at vise vejen allerede i det femte minut. Her fik hun en fornem aflevering i fødderne, der kort efter et enkelt træk lå på græsset op ad netmaskerne. Opdækningen sejlede, så Laura havde masser af både tid og plads.

- Uha, der blev jeg virkelig glad. For nu havde vi fået en god start og havde lidt færre nerver på, forklarer Laura og fortsætter:

- Det var lige sådan en start, vi havde drømt om. Især foran så mange tilskuere, det var helt vildt fedt. En fantastisk oplevelse. Jeg har aldrig prøvet at spille foran så mange mennesker før og med tre dommere.

Stemningen var også flot. Både fra hjemmeholdets egne, men især udeholdets lille, hårde gruppe skabte en super kulisse på den ene langside og fortjener stor ros for hele vejen at heppe på deres idoler.

Også efter den næste scoring, der faldt få minutter senere. 2-0 og stensikker kurs på vej mod kvartfinalerne til foråret.

Super kulisse fra gæsternes lille, men larmende gruppe fans. Foto: Henrik Schou
Super kulisse fra gæsternes lille, men larmende gruppe fans. Foto: Henrik Schou

TV: Super stærke Sigrid

Farlig føring
Men nej, sådan skulle det ikke gå. Ikke så let.

- Jeg har altid hørt, at 2-0 var den farligste føring. Det var tæt på at passe i dag, lyder det fra Laura med et stort og lettet smil.

For som så ofte før slappede det førende hold lidt for meget af, frem for at holde gassen nede og slukke lyset helt, det kostede.

Gæsternes bedste spiller, Cajsa Hansen, har haft forskellige skader og været lidt ude af holdet. Men kredsfinalen ville hun ikke gå glip af. Desværre havde Taastrup Realskole komplet uforståeligt i starten valgt at 'spilde' hende på kanten. Herude blev hun fornemt dækket op og kom frem til alt, alt for lidt. Fordi bolden jo først skulle erobres og derefter ud til hende. Hun burde klart have ligget på midten for at styre spillet og tage kampen op mod netop Laura Kristensen, som huserer i midtercirklen.

Målmanden kom ikke hurtigt nok ud og kunne let passeres ude i siden. Foto: Henrik Schou
Målmanden kom ikke hurtigt nok ud og kunne let passeres ude i siden. Foto: Henrik Schou

Cajsa scorer til 2-1. Foto: Henrik Schou
Cajsa scorer til 2-1. Foto: Henrik Schou

Herfra havde hun også kunnet tage de hurtige løb i dybden lige mod buret. Den første gang, Cajsa luskede ind på midten, fik hun netop bolden i dybden, løb fra sin oppasser og scorede stinkende sikkert ude i højre side til 2-1. Heldigvis skiftede hun senere side under anden halvleg for at forvirre, men kom aldrig rigtig til at sætte aftryk på en kamp, som fortjent blev vundet af hjemmeholdet.

De både kunne og ville mere set over hele kampen og holdkortet.

(SE DE 40 FEDE FOTOS FRA KAMPEN HER)

Blev bange
- Da de kommer på 2-1, blev vi lidt bange. For måske kostede det os sejren, tænkte vi derinde. Vi blev selvfølgelig bange for, de ville score igen.

Reduceringen fik ikke for alvor tændt ilden i en rodet og uskøn kamp, hvor ikke mange afleveringer i træk var at se på samme hold.

- Nu var vi endelig kommet så langt, det plejer vores skole aldrig at gøre, så ville vi bare vinde og gå videre, fortæller Laura efter kampen.

De har nu spillet seks gange og har en målscore på 21-3 før de næste opgør i april 2019.

- Jeg var egentlig ikke selv nervøs før 10 minutter inden kampen og har både sovet fint og spist morgenmad som normalt, forklarer kaptajn Kristensen og uddyber:

- Der var jo ikke noget at være bange for. Det er vores første gang i så vigtig en kamp, men det er flot bare at være kommet så langt i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Dette stærke højreben på midten er et af de vigtigste våben hos Frederiksberg Skole. Foto: Henrik Schou
Dette stærke højreben på midten er et af de vigtigste våben hos Frederiksberg Skole. Foto: Henrik Schou

Frederiksberg Skole i kvartfinalen

Udgik med skade
Lauras store tro på sejren var åbenbart spredt til de andre, selv om hun er den meget tavse anfører på banen. Ingen råben og skrigen fra hendes side.

- Det opgav jeg også hurtigt, for alle de tilskuere larmede så meget, at vi slet ikke kunne høre hinanden derinde.

Lidt mere intern kommunikation ville have været et godt træk. Når modstanderens bedste, Cajsa Hansen, skiftede side, fulgte den dygtige oppasser ikke med. Der var alt for mange 'løse' bolde uden afsender og stort set ingen, der løb med op til stolperne, når der endelig kom indlæg.

Der er lidt at tale om over vinteren, hvor Laura også skal have plejet den skade i lysken, der præcis som i sidste runde tvang hende ud af banen før tid.

Smerterne var tydelige i ansigtet hos Laura, der hadede at måtte gå ud. Foto: Henrik Schou
Smerterne var tydelige i ansigtet hos Laura, der hadede at måtte gå ud. Foto: Henrik Schou

- Jeg har haft det længe nu, og det gør rigtig, rigtig ondt. Det har også været en lang sæson, nu trænger den til at slappe lidt af, så jeg kan fokusere på mine øvelser og komme ovenpå igen.

Det har Frederiksberg Skole helt sikkert brug for, Laura er meget vigtig på midtbanen, hvor hun med god fysik og overblik er en vigtig brik. Hun skal være helt på toppen, hvis det skal blive til mere end en kamp i starten af april.

Sådan siger Laura selv om sejren og nå kvartfinalen:

Sådan gik finalerne i Vejle

Dejlig jubel og krammere efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
Dejlig jubel og krammere efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou

Galleri: Frederiksberg Skole - Taastrup Realskole