TV: Alt afgjort på fem minutter

Dramatisk: Først lignede det en afgørelse på straffe, men så tog Laura fat

Fuld fart på i opgøret. (Foto: Gert Smistrup)
Fuld fart på i opgøret. (Foto: Gert Smistrup)

Eleverdamsskolen skulle spille deres sjette kamp. Så langt er de aldrig nået tidligere. Julie, Alaiza, Sille og Lea havde inden dagens kamp tilsammen scoret 29 mål, og der var kun gået tre mål ind.

Skolen på Herredsåsen skulle spille deres fjerde kamp. De havde inden dagens kamp scoret 26 mål, og der var kun gået et mål ind. Jennifer Sørensen havde scoret syv mål og Laura Haugaard havde også scoret syv mål indtil videre. Hvem ville mon være bedst i dag?
Se også: TV: Herredsåsens super slutspurt

Se kampfakta her

Herredsåsen plejer at gå langt i turneringen. De var i finalen i 2013 og i 2014. Er det tid for dem igen? Jennifer Sørensen har spillet finale to gange og Laura har prøvet det én gang. De fleste af Herredsåsens piger spiller sammen til daglig, men fremhæver at de har et rigtig godt hold.

— Vi er ret rolige i forhold til dagens kamp og vi satser på at gå videre, lød det fra Herredsåsens piger.

Elverdamsskolens piger havde sommerfugle i maven.

— Vi er meget spændte på dagens kamp, lød det fra Alaiza og Sille, der til daglig spiller i klub sammen. De lavede sjov med hvem af dem, der mon kunne score flest mål i dag.
Se også: TV: 'Elverne' elegant videre

Kamp i et højt tempo
God start på kampen fra skolen på Herredsåsen, og lidt nervøst spil af Elverdamsskolen. Der var flere farlige forsøg til Herredsåsen, men Victoria i Elverdamsskolens mål stod godt. Lidt efter lidt fik Elverdamsskolen spillet sig varme og Alaiza havde flere farlige gennembrud, blandt andet med skud i sidenettet.

God balance. (Foto: Gert Smistrup)
God balance. (Foto: Gert Smistrup)

De to hold stod rigtig godt til hinanden og kampen foregik i højt tempo. Elvedamsskolen fortsatte sit pres og det er nok kommet lidt bag på pigerne fra Herredsåsen, at de blev udsat for så godt spil fra modstanderne. Alaza og Sille lå helt fremme, og Julie strøede om sig med dejlige afleveringer for Elverdamsskolen.  Mathilde Ellegaard og Camilla Beck havde i Herredsåsens forsvar besvær med at holde Alaiza fra chancer. Olivia i Herredsåsens mål havde måttet hive flere gode redninger frem.

Når skolen på Herredsåsen angreb, dækkede Freja og Bennita glimrende op. Men det er Elverdamsskolen, der stod for det største pres og de fleste chancer.

Se også: TV: Sikke hun sparker

Tunnel og Alaiza løber i position. (Foto: Gert Smistrup)
Tunnel og Alaiza løber i position. (Foto: Gert Smistrup)

Taktik med drikkedunke
I pausen gennemgik skolen på Herredsåsen med drikkedunke spillet i detaljer og hvordan de får bygget angrebene op. De aftalte hvordan de skulle få lukket Alaiza fra Elverdamsskolen ned.

Elverdamsskolen aftalte, at de skulle dæmme op for Herredsåsens angribere. Nu skulle de ind og afgøre kampen. De havde størstedelen af spillet.

— Kan I mærke det?! lød det fra deres træner.

Svaret fra pigerne var et rungende 'ja!'.

Tre farlige foran
Det var Skolen på Herredsåsen, der kom bedst ud til anden halvleg. Laura, Sara og Jennifer, som er tre farlige våben, havde flere farlige gennembrud, men Elverdamsskolens forsvar formåede at holde dem væk fra at score. Elverdamsskolen stod lidt på hælene, og det var som om Herredsåsen havde skruet op for tempoet.

Fuld fart på Louise Tranberg. (Foto: Gert Smistrup)
Fuld fart på Louise Tranberg. (Foto: Gert Smistrup)

Laura havde et par frispark, der blev farlige, men Victoria reddede. Louise Tranberg arbejdede hårdt og sendte flere fine afleveringer frem til de tre farlige angribere hos Herredsåsen. Men Elverdamsskolen fulgte trods alt godt med, og de kæmpede alle forbilledligt.

Da der var fem minutter tilbage af kampen scorede Alaiza et flot mål til 1-0 til Elverdamsskolen. Pigerne jublede og troede nu på sejren. Men minuttet efter scorede Laura på et forrygende frispark, som Victoria ikke kunne holde. 1-1.

Stor jubel efter Alaizas scoring til 1-0. (Foto: Gert Smistrup)
Stor jubel efter Alaizas scoring til 1-0. (Foto: Gert Smistrup)

Kampen fortsatte med intenst spil fra begge sider. Man fornemmede, at begge hold ville have det afgjort. I sidste minut blev der begået straffe i Elverdamsskolens felt. Alle holdt vejret da Laura fra Herredsåsen gik frem til bolden og scorede. 2-1 til Herredsåsen og et øjeblik efter fløjtede dommeren kampen af. Det hele blev afgjort på fem minutter.

Se også: TV: Holdt sit ord

Virkelig nederen
— Det er virkelig nederen. Vi troede virkelig på det denne gang og vi troede på, at dette fantastiske hold kunne gå all the way, sagde en skuffet målscorer Alaiza efter kampen.


Skuffelsen stod malet i ansigtet på alle pigerne fra Elverdamsskolen og Julie var helt ødelagt. Der var mange følelser i spil.

Pigerne fra skolen på Herredsåsen jublede og var meget glade for sejren i dag.

— Elverdamsskolen spillede virkelig godt og vi havde nok ikke regnet med, at de var så gode. Nu glæder jeg mig til at spille næste kamp, for jeg tror på at vi kan nå langt, lød det fra en glad matchvinder, Laura Haugaard.


Laura Haugaard udgør en del af en offensiv trio hos Herredsåsen, som er yderst farlig og vil være det for alle hold. Den består også af Jennifer Sørensen og Sara Kristensen. De har masser af erfaring fra turneringen og ved hvad det kræver, at gå hele vejen til finalen. Jennifer har spillet finale hele to gange - så de ved hvad der skal til hos Herredsåsen.

I næste runde skal de møde vinderen af Frederiksberg Skole og Antvorskov Skole.

1 af 2 Der blev givet og taget og lavet tunneller i en underholdende kamp, som Skolen på Herredsåsen trak sig sejrrigt ud af. (Foto: Gert Smistrup)
2 af 2 Fuld fart på i opgøret. (Foto: Gert Smistrup)