TV: Botildes boldøje

Intenst: Gæsterne kæmpede til det sidste

Værterne sad på det meste af spillet. Foto: Erik Elmelund
Værterne sad på det meste af spillet. Foto: Erik Elmelund

Tirsdag tog Skolen på Herredåsen imod Katrinedalskolen, Afd. Svinninge i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Pigerne fra Skolen på Herredåsen gjorde det godt sidste sæson. De fik fem kampe med et meget ungt hold. Fra sidste sæsons hold var halvdelen stadig med. De blev suppleret med et nyt talent i Botilde Andersen fra 7. klasse.

Se kampfakta her.

Fuld fart fremad. Foto: Erik Elmelund Sjællandmidt TV: Buldrede derudaf

Hurtig føring
Botilde ”Bobo” Andersen havde dagen før lavet hattrick på sit klubhold i KGB. Hun fortsatte stimen, da hun med det samme fik prikket en bold over stregen efter seks minutter.

Bold og spil foregik på gæsternes banehalvdel. Der skulle gå over ti minutter, før udeholdet kom over midten. Her var hurtige Cecilie Vedby tæt på at slippe hele vejen igennem. Men en lidt svag afslutning blev klaret af målmand Emilla Graál, der stod på mål i første halvleg.

Der kom endnu et farligt angreb, hvor gæsternes Emma Hedegaard fulgte Cecilie med op i angrebet og fik en mulighed. Samme Emma havde lidt problemer med offside-reglen.

Botilde Andersen spillede en flot kamp og scorede to mål. Foto: Erik Elmelund
Botilde Andersen spillede en flot kamp og scorede to mål. Foto: Erik Elmelund

Farlig situation i feltet. Foto: Søren Møller Sjællandmidt Mødte overmagten

Værterne dominerede
Efter et misbrugt frispark opsnappede Botilde Andersen snarrådigt bolden og smuttede igennem og øgede til 2-0. Anfører Cia Thrane arbejdede godt på midtbanen og serverede gode afleveringer. Caroline Jensen, der for nylig var ude med et brækket kraveben, fik også chancer.

Caroline debuterede sidste år og var her et af de store profiler på holdet. Hun havde netop fået lov at spille og glædede sig over dette. Hun spillede fornuftigt uden at gå tæt på modstanderne. Hun tog sig også risikofrit af de mange hjørnespark, som holdet fik igennem kampen.

Andre dominerende spillere i første halvleg var de hurtige Camilla Edling og Freja Krøll samt forsvarer Jasmin Granell.

I pausen skiftede værterne målmand. Hindiyo Abdimalik overtog trøjen fra Emilla.

Kampens prisvindere. Foto: Erik Elmelund
Kampens prisvindere. Foto: Erik Elmelund

Kristine Meyer på bolden. Foto: Gert Smistrup Sjællandmidt Meyerne slog til

Lukkede og slukkede
Emilla kom på banen og sled sig fri til en afslutning, hvor målvogter Cecilie Yttesen klarede bolden halvt. Riposten endte hos Caroline, der sikkert scorede sit femte mål i Ekstra Bladet Skolefodbold gennem årene.

Botilde fik en del yderligere muligheder. Men træfsikkerheden var væk. Forsvarer og midtbanespiller Freja Krøll gjorde sig bemærket med lynhurtige tilbageløb, der gjorde, at gæsterne slet ikke kom ind i kampen.

Udeholdets defensive midtbanespiller Helena Laugesen arbejdede godt i forsvaret og gjorde sit til, at nederlaget kun blev på 3-0.

Pigerne havde gjort et stort lobbyarbejde hjemme på skolen for at kunne få et hold med, da det ikke var lykkedes sidste år. Men de var lidt uheldige med at få Skolen på Herredåsen som den første modstander.

Se én af Carolines gode muligheder i kampen her: