TV: Bragede videre fra første runde

Voldsomme cifre: Pigerne kunne juble over endelig at have nået anden runde med bravour

Trængsel i Vallekilde-Hørve Friskoles straffesparkfelt. Foto: Bjarne Friis Jensen
Trængsel i Vallekilde-Hørve Friskoles straffesparkfelt. Foto: Bjarne Friis Jensen

Pigerne fra både Sydskolen, Asnæs - det tidligere Bobjergskolen - og Vallekilde-Hørve Friskole havde inden mødet ingen traditioner at forsvare i Ekstra Bladet Skolefodbold. Bortset fra et enkelt år er begge hold slået ud i første runde.

Se kampfakta her.

TV: Dobbelt hattrick i heftigt opgør

Nicole Fauth og Mathilde S. P. i kamp om bolden. Foto: Bjarne Friis Jensen
Nicole Fauth og Mathilde S. P. i kamp om bolden. Foto: Bjarne Friis Jensen

Klar fra start
Men pigerne insisterer på at være med i fodboldturneringen, selvom det øjensynligt kniber med både regler og spilforståelse. Men via det fælles møde på banen var ét af holdene sikret videre deltagelse i endnu en runde.

Hvilken skole, der fik videre deltagelse blev så afgjort i Asnæs, og pigerne på begge hold var klar fra første dommerfløjt.

Men der skulle ikke gå lang tid, før Friskolens pigers drømme om en sejr blev skudt i sænk af Asnæs Freja F., der scorede på et indirekte frispark.

Se målet her:

Da Freja øgede føringen til 2-0 efter blot fem minutter var Friskolens skæbne beseglet. Asnæspigerne scorede nu nærmest efter behag, og holdene kunne gå til pause med stillingen 9-0.

TV: Fra 1-3 til 5-3

God stemning hele vejen
Efter otte minutter overhørte undertegnede en ordveksling mellem nogle tilskuere, klassekammerater til fodboldspillerne:

- Sig mig en gang, hvad står det egentlig?

- Der står 4-0.

- Hold da kæft, så tror jeg, de taber!

I pausen roste Friskolens træner Mads pigerne:

- Det er dejligt at se, at I alle har det godt og kan smile og grine. Det er specielt dejligt at høre, at I jubler, når Mira (målvogteren) redder en bold. Fortsæt piger!

Stor ros til pigerne fra Vallekilde i pausen. Foto: Bjarne Friis Jensen
Stor ros til pigerne fra Vallekilde i pausen. Foto: Bjarne Friis Jensen

Anden halvleg var da også en tro kopi af første dog scorede Asnæspigerne kun seks mål. Nu må Friskole-pigerne vente endnu et år på næste skolefodboldturnering. Nederlaget på 15-0 har de nok allerede druknet i latter og smil.

Hør Asnæs-anfører Ida fortælle efter kampen: