TV: Comeback og straffe

Gav aldrig op: Selv efter at have været bagud 2-0 kæmpede gæsterne sig tilbage

Der var konstant kamp om bolden i det tætte opgør. Foto: JJØ
Der var konstant kamp om bolden i det tætte opgør. Foto: JJØ

I Roskilde Idrætspark løb pigerne fra Absalons Skole og Tjørnegårdskolen og gjorde sig klar til deres opgør i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Udeholdet fra Tjørnegårdsskolen virkede ikke specielt fokuserede på den kommende opgave. De løb planløst rundt og virkede temmelig uoplagte. I den modsatte ende løb Absalon pigerne og skævede nervøst til deres modstandere. De havde hørt noget om, at en af deres bedste spillere ikke var med. 

- Er det mon Alberte?, lød det fra en spiller.

Men det var det ikke. Det var udeholdets angrebsbomber Andrea Friis, der var skadet.

Se kampfakta her.

TV: I sidste sekund

Klar taktik fra start
Men Absalon Skole havde deres plan klar. Kampens første målscorer Sarah Rasmussen fra Absalon Skole fortalte om planen efter kampen:

- Vi var helt klar over, at vi først og fremmest skulle lukke ned for Alberte Møller. Hun er vildt god, og derfor satte vi Klara Johansen på opgaven. Vi havde også aftalt, at der skulle være en spiller mere til at støtte Klara, hvis Alberte løb fra hende. Det var ofte Silje Marcher, der var reservehjælper.

- Jeg synes, at vi fik dækket Alberte godt op. Vi kan selvfølgelig ikke forhindre en så dygtig spiller i at komme fri en gang i mellem, men jeg synes i hvert fald, at vores taktik lykkedes, sagde Sarah efter kampen.

Alberte Møller havde også været farlig i holdets to første kampe, hvor hun i første kamp scorede hele seks mål.

- Det var i hvert fald en fed kamp at være med i. Nu blev den jo også ekstra fed, fordi vi vandt på straffe. Det var slet ikke gået op for os, at vi havde vundet, da Tjørnen brændte deres sidste straffe. Men så sagde vores lærer, at vi havde vundet, og så brød jublen løs.

Det var en rodet start på kampen. Foto: JJØ
Det var en rodet start på kampen. Foto: JJØ

TV: Lukkede ned for profil

Lurede på midten
Denne mandsopdækning betød, at kampen blev utrolig rodet i starten.

Tjørnegårdskolen prøvede at finde Alberte. Hun var hele tiden omringet, så bolden sprang tilfældigt rundt fra side til side, og indkastene stod i kø. Chancer var der stort set ingen af.

Det pæneste fodboldspil stod Absalon Skole for. Det blev bygget op fra de to forsvarsspillere Andrea Kamph og Silje Marcher. De fik sendt bolden videre til holdets to dygtige angribere Frederikke Sørensen og Sarah Rasmussen. Deres sammenspil var glimrende. Frederikke var ofte på kanten, og Sarah lå altid spilbar på midten.

Det var også det, der førte til kampens første mål. Sarah lå og lurede på midten, da der kom en høj bold, og hun kunne derefter score.

- Mit mål til 1-0 var lidt af et kludremål. Der kom en høj bold, som ingen kunne tæmme. Så ramte jeg den med maven, inden den kom ned på joden. Så var det bare at sætte en yderside på, og derefter luntede bolden nærmest i mål. Men et mål er et mål, sagde Sarah efter kampen.

Begge hold gik til den, og der var masser af nærkampe. Foto: JJØ
Begge hold gik til den, og der var masser af nærkampe. Foto: JJØ

TV: De mindste blev de største

Offside forhindrede scoring
Lidt senere sparkede Frederikke Sørensen fra Absalon Skole et godt hjørne. Efter en kikset berøring af keeperen røg bolden i mål til 2-0. Heller ikke ligefrem et klassemål.

Kort tid efter troede Alberte, at hun havde reduceret. Men dommeren havde fløjtet for offside. Den kendelse var der delte meninger om.

Men kampen stod 2-0 ved pausen. Begge målscorere i første halvleg scorede også i holdets sidste kamp. Her blev det til tre mål af Frederikke og et enkelt af Sarah.

Tjørnegårdsskolen lavede en ændring i pausen. Frida Legarth blev sat på kassen, og Marie Rasmussen kom i angrebet. Samtidig rykkede Kardelen Mert ind på midten.

TV: Værter stak sig på tjørnebusken

Imponerende comeback
Disse ændringer gav meget mere tyngde i Tjørnegårdskolens angreb. Anden halvleg blev en lang kamp for gæstenre for at få scoret mindst to mål.

Der blev sat et massivt pres på Absalon Skole fra starten. Alberte havde et par gode indlæg, men ingen fik udnyttet dem.

Kampen begyndte at ligne en umulig opgave for Tjørnegårdskolen. Bagud med 0-2 og kun 16 minutter tilbage.

Men efter et kvarters tid fik Alberte tacklet, driblet og mast sig igennem i venstre side. På indlægget ramte debutanten Sofie Stefansen bolden så godt, at der blev reduceret til 2-1.

Det gav endnu blod på tanden til udeholdet. Absalon Skole var klart i defensiven og kæmpede med alt, hvad de havde i sig.

Men med syv minutter tilbage af kampen løb Kardelen Mert fra alt og alle. Hun scorede sikkert til 2-2, og nerverne kom på højkant hos begge hold.

Tjørnegårdskolen havde nu trukket Karoline Kubel med frem. Det gav gode chancer, men også huller bagude. Så begge hold havde gode muligheder for at lave det befriende mål til 3-2. Men stillingen var stadig 2-2, da kampen blev fløjtet af.

Alberte Møller blev konstant presset. Foto: JJØ
Alberte Møller blev konstant presset. Foto: JJØ

Pressede sig til sejr

Afgjort på straffe
Så skulle vinderen findes på straffe.

Absalon Skole kom foran 2-0. Tjørnegårdskolen udlignede derefter til 2-2 .

Da Mille-Marie Eriksen fra Absalon Skole scorede til 3-2, så skulle Liva Halborg fra Tjørnegårdskolen score for at forlænge straffesparkskonkurrencen.

Men hun brændte sit spark, og Absalon Skole kunne juble, da det gik op dem, at de havde vundet.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Absalons Skole - Tjørnegårdskolen, 2-2 (efter straffe: 5-4)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Andrea Kamph, Absalons Skole
Alberte Møller, Tjørnegårdskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Marie Rasmussen, Tjørnegårdskolen

En af dem, der ikke scorede, var kampens første målscorer Sarah Rasmussen.

- Jeg var simpelthen så nervøs. Der stod så mange og kiggede på, og jeg ville så gerne vinde og komme videre. Så jeg sparkede ved siden af målet. Det var surt, men heldigvis var der andre fra mit hold, der kunne klare opgaven, så vi vandt. Det var en rigtig fed kamp at spille. Vi var jævnbyrdige, og vi kæmpede godt alle sammen. Så nu skal vi også spille skolefodbold efter efterårsferien. Fedt, sluttede den glade Sarah Rasmussen efter kampen.

Hør den glade Sarah Rasmussen fortælle om kampen her: