TV: Debutanternes kamp

Helt lige: Den tætte kamp kunne have været gået begge veje

Der var godt med chancer i kampen. Foto: Erik Elmelund
Der var godt med chancer i kampen. Foto: Erik Elmelund

Efter et års fravær stillede Kalundborg Friskole igen op i Ekstra Bladet Skolefodbold og mødte Rynkevangskolen på udebane i holdenes første kamp.

Begge hold stillede med så godt som nye spillere. Rynkevangskolen med næsten et helt nyt hold, da holdets målmand Mathias Vang var ene om ikke at debutere. Mathias har været med siden 5. klasse, og Friskolens Lucas Bilstrup, August Storm, Tobias Lange, Simon Bjerborg og Søren Knudsen spillede med i 2016, hvor holdet kun fik en enkelt kamp.

Se kampfakta her.

Se også: Straffe og stivtå

Lige ved pause
Kampen startede meget jævnbyrdigt, og begge hold var tændte og godt kæmpende. Gæsterne fik første mulighed, men hjemmeholdets bedste spiller, målmand Mathias Vang, fik glimrende klaret situationen og sparkede væk.

Værterne havde måske mest spil, men gæsterne var farligst med højrekanten Lucas Bilstrup som den toneangivende. Lucas var her, der og alle vegne og serverede en god mulighed efter et sololøb. Det blev samme Lucas, der efter et kvarter fik overlistet Mathias Vang, da han blev spillet fri af Simon Bjerborg og scorede sikkert til 1-0.

Lidt senere blev Albert Slooten spillet fri af Lucas, men Mathias reddede skuddet.

Rynkevangskolen indskiftede Sean Jensen som angriber, og straks kom der mere fart over feltet. Sean rykkede en halv banelængde og spillede Thomas Jørgensen fri. Han kunne sikkert udligne kort før pausefløjtet.

I pausen udtalte Lucas Bilstrup, at de nok skulle vinde. Der var bare én forhindring: Stærke Mathias Vang i målet.

Der blev lagt taktik i pausen. Foto: Erik Elmelund
Der blev lagt taktik i pausen. Foto: Erik Elmelund

Se også: Første halvleg var nok

Tog sagen i egen hånd
I anden halvleg kunne Rynkevangskolen godt have øget, men også gæsterne var tæt på. Både Lucas og Simon havde sololøb, hvor de bragte sig alene med Mathias Vang, som begge gange klarede flot.

Da der var ti minutter tilbage, tog Lucas sagen i egen hånd. Han opsnappede tilfældigt bolden og gik solo mod Mathias i målet. Alene med ham fintede han og scorede i det nærmeste hjørne til 2-1.

Udeholdets Nicklas Brøgger havde et godt skud, der strøg lige forbi. Og i sidste minut smuttede lynhurtige Sean Jensen igennem, men mistede kontrollen i sidste fase, hvorefter kampen sluttede.

Kalundborg Friskole har sjældent opnået mere en en kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold, så drengene var glade og glædede sig til at kunne spille endnu et lokalopgør mod Nyrupskolen.

Hør den dobbelte målscorer i pausen her: