TV: 'Dirigenten' takkede af

Ud efter straffe: Jeppe Merling tog nederlaget pænt

Jeppe Merling kæmpede sig ind i kampen efter at have været usynlig i starten. Foto: Henrik Schou
Jeppe Merling kæmpede sig ind i kampen efter at have været usynlig i starten. Foto: Henrik Schou

Det var en fattet og fuldstændig afklaret Jeppe 'Dirigenten' Merling fra Skolen på Herredsåsen, som vi talte med efter nederlaget i kvartfinalen til Marie Kruses Skole.

- Jeg synes, vi gav alt, hvad vi havde i os. Der var ikke mange kræfter tilbage, da vi skulle sparke de afgørende spark fra 11-meter pletten, lød det.

- Jeg må indrømme, at i den fase af kampen var vi slet ikke skarpe nok, fortsatte han.

Det afgjorde den kamp. Skolens to sidste skytter blev nappet af hjemmeholdets indskiftede keeper Nikolaj 'Shinji' Mortensen.

'Dirigenten' er klar til at styre tropperne

Fandt efterhånden sin rolle
Det var den hårde kamp forinden, der havde tappet drengene for kræfter. Der blev tacklet igennem, skubbet igennem og talt med store bogstaver, når kendelserne ikke passede spillerne.

Jeppe selv spillede ikke selv sin bedste kamp. Han havde tilsyneladende svært ved at finde både sin plads og sin rolle på banen i kampens start, men stille og roligt fik han arbejdet sig ind i kampen. I slutfasen var det ham, der tog ansvar og fik sit hold op i omdrejninger.

Jeppe var selv stolt, og med god grund, af deres indsats i den forlængede spilletid.

De første ti minutter var helt lige, men udeholdet mistede en spiller allerede efter et minut i omkampens anden halvleg. Da hjemmeholdet kort tid efter kom foran på et vidunderligt mål af det lokale kraftværk Mikkel Wiese, lignede udeholdet et slagent mandskab.

Jeppe i en af mange nærkampe. Foto: Henrik Schou
Jeppe i en af mange nærkampe. Foto: Henrik Schou

SLUT: Marie Kruse vinder 6-5 efter straffe

Keeper blev afgørende
Det slog ikke 'Dirigentens' tropper ud. Minuttet efter udlignede Martin Sewankambo på et smukt lob over keeper Martin Sachs. Derefter fulgte endnu et gult kort til udeholdet, som betød, at de måtte spille ni mod 11 til slut. Men de overlevede powerplayspillet fra hjemmeholdet, og kvartfinalen skulle afgøres på straffe.

- Vi blev forbløffet, da vi så, de havde skiftet keeper. Det gjorde os usikre. Hvad kunne han mon gøre, fortalte Jeppe.

- Desværre var han rigtig god til at psyke os. Han nærmest tvang os til at sparke, hvor han pegede, og han optrådte med stor selvsikkerhed. Det pres kunne vores to sidste skytter ikke stå for, og derfor tabte vi, fortsatte han.

- Men når jeg ser turneringen bagfra, er vi meget glade og stolte af vores indsats. Vi er kommet meget længere, end vi havde troet. Så det var en super god oplevelse, og vi ønsker vores modstandere held og lykke i semifinalen, var de afsluttende ord fra den dygtige anfører.

Hør fra Jeppe her: