TV: 'Elverne' elegant videre

Gode præstationer: Pigerne fra Elverdamsskolen er sikkert videre i turneringen efter en god kamp

Elver-pigerne kunne smile. (Foto: Erik Elmelund)
Elver-pigerne kunne smile. (Foto: Erik Elmelund)

Rynkevangskolen fra Kalundborg tog på den lækre kunsstofbane, med den berømte femtårnede kirke i baggrunden, imod Elverdamsskolen fra Tølløse.

Se kampfakta her

Var den inde?
Der var inden kampen stor spænding om udfaldet, men Tølløse-pigerne lagde sig hurtigt i front. Efter en chance til hvert hold scorede Sille Ejby til 1-0. Og da Rynkevangs bedste, Anna Vang, var lidt uheldig lige efter, kom der på ingen tid balance i sagerne.

Elverdamsskolen fortsatte sit pres og Alazia Bonga var meget tæt på at øge, da en bold dansede på stregen.

— Var den inde? spurgte man den unge dommer Mathias Lykke, der allerede som 15-årig dømmer for DBU og havde taget sig en fritime fra sin skole, Nyrupskolen, med accept fra klasselæreren.

En rigtig Elkjær

Intensitet og hårdhed

Solid pauseføring
Elverdammens bedste spiller, Julie Backe, øgede kort herefter og den ivrige Alazia fik endelig bolden skovlet over stregen til 3-0. Tæt på pausen kom en Rynkevang-forsvarer lidt uforsætligt til at røre et hjørnespark med en strittende arm og Alazia scorede på straffe til en pauseføring på 4-0.

I pausen udtalte den unge dommer, at han synes det er spændende at få lov til at dømme en kamp som denne.

I pausen blev der justeret lidt især hos Tølløse, hvor anfører Anna Hove måtte gå ud med en skade. Da hun udtalte, at der kamp i morgen, måtte hendes far, Henrik Hove, der selv spillede skolefodbold tilbage i 1978 for Klostervængets Skole og altid har taget til finalerne i Parken, sige, at det kunne hun godt glemme alt om.

Alazia og den stærke forsvarer Caroline var ligeledes ude, så Rynkevang kom lidt mere med i kampen. Sille Ejby var dog tæt på et straffe, men forblev i balance, så dommer Lykke afværgede.

Rynkevangs Anna Vang havde et par gode fremløb og spillede Salina Sommer, der fik reduceret til 4-1 med 19 minutter tilbage.

Selvtilliden sejrede

TV: Stolpe ud

Så tog Julie Backe fat og viste sin klasse. På to minutter driblede hun rundt udenfor feltet og scorede sikkert 2 gange til 6-1.

Et hjørne fra genindskiftede Alazia fik Rynkevangs store Meier Caroline uheldigt sparket i eget net til slutresultatet 7-1 til Elverdamsskolen.

Elverdamsskolen bliver spændende at følge. Pigerne udtalte efter kampen, at de alle vil i finalen.

Lille Sommer var den sidste der ankom til stadion, men den første der var klar på banen. (Foto: Erik Elmelund)
Lille Sommer var den sidste der ankom til stadion, men den første der var klar på banen. (Foto: Erik Elmelund)
 

Fem sæt søstre
På Rynkevangskolens hold var der denne gang hele tre sæt søstre: Anna og Emma Vang (tvillinger), lille - og store Meier, Mathilde og Caroline, samt Salina og Simone Sommer. Hos Elverdam var der to af profilerne, Lea og Anna Hove samt Bennita og Emilie.

Elverdammens to sæt søstre. (Foto: Erik Elmelund)
Elverdammens to sæt søstre. (Foto: Erik Elmelund)