TV: Emilie lukkede Agnes ned

Støvsugede alt: Vestegnens Privatskoles Emilie Bjerre var en super sweeper

Emilie Bjerre spillede hårdt men fair i gæsternes forsvar og fik stoppet Agnes Høybye fuldstændigt (Foto: Henrik Schou)
Emilie Bjerre spillede hårdt men fair i gæsternes forsvar og fik stoppet Agnes Høybye fuldstændigt (Foto: Henrik Schou)

Emilie Bjerre var Vestegnens Privatskoles ubestridte sweeper. Hendes hold vandt 2-0 over Johannesskolen, og Emilie gik koldt og kontant til den. Hun var den bagerste oprydder – en kvindelig Franz Beckenbauer – der vandt stort set alle bolde.

Se kampfakta

Lukkede topscoreren ned
Emilie lukkede af for Johannesskolen, der aldrig blev farlige. Og hun skulle dække Agnes Høybye, turneringens topscorer, op.

Se også: TV: 'Snørebåndet' snørede sækken

Opdækningen var langt fra en tilfældig taktik. Det havde Emilie, sammen med sin forsvarsklippe og anfører, Viktoria Bindslev, snakket en del om:

- Det fungerede lidt forskelligt. Viktoria og jeg skiftedes til at hjælpe hinanden og dække Agnes op. Den anden skulle altid være bagved og rydde op, sagde Emilie, for Agnes og hendes mange mål skulle ikke slippe igennem:

- Viktoria spiller på hold med Agnes. De kender hinanden. Så vi havde aftalt, at hun ikke skulle komme til nogen chancer. Og jeg synes, at det lykkedes.

Se også: Galleri: Johannesskolen - Vestegnens Privatskole
Se også: TV: Se karaktererne for Johannesskolen - Vestegnens Privatskole

Fair med fair-play?
Emilie Bjerre er 15 år gammel, og hun var igennem hele kampen kontant, når Johannesskolen og deres mange offensive trusler forsøgte at slippe igennem.

Hun gik ind i mange hårde nærkampe, var ikke bleg for skulderskub, og selvom modstanderen forsøgte at snige sig bagom hende, så indhentede hun dem gang på gang:

- Jeg synes, at jeg spillede godt. Der har været nogle kampe, hvor jeg ikke har spillet alt for godt. Så det var dejligt. Jeg synes også, det gik godt, fordi vi vandt og fordi vi spillede godt sammen.

Se også: TV: Camilla var overalt på banen
Se også: TV: Super-Signe sendte Vestegnens Privatskole i semifinalen

Emilie fik også kampens fair-play håndklæde, der gives for hårdt arbejde og retfærdigt spil. Men hun lød ikke synderligt tilfreds:

- Det overraskede mig. Jeg lavede jo nogle frispark.

Men er det forkert at begå frispark?

- Nej, slet ikke. Det kommer an på måden, man laver dem på.

Emilie Bjerre (tv) jubler sammen med blandt andre Viktoria Bindslev (nummer 2) og Signe Sørensen efter sidstnævntes anden scoring (Foto: Henrik Schou)
Emilie Bjerre (tv) jubler sammen med blandt andre Viktoria Bindslev (nummer 2) og Signe Sørensen efter sidstnævntes anden scoring (Foto: Henrik Schou)

Rigtig glad
Emilie Bjerre og resten af Vestegnens Privatskole var efter kampen ellevilde. De lavede en sejrscirkel, der lød en bragende jubel fra holdets omklædningsrum og Emilie var mere end tilfreds:

- Jeg er rigtig glad for at vinde. Vi er en lille skole, så det er første gang, at vi når så langt. Det føles virkelig dejligt, sagde hun med et stort smil, og fortalte efterfølgende:

- Vi spiller godt sammen, for mange af os kender hinanden og vi har spillet mange år sammen. Vi ved, hvor vi skal stå på banen, vi løber for hinanden og vi ved, hvad vi skal gøre.

Se også: TV: Vera gav aldrig op

Men er det nok til, at Vestegnens Privatskole kommer i finalen i Skolefodbold? Emillie Bjerre var slet ikke i tvivl:

- Vi kan gå hele vejen.

Se interviewet med Emilie Bjerre:

Se jublen efter kampen:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere