TV: Favoritterne svigtede ikke

Sikker sejr: Levede op til favoritværdigheden, da de sejrede 7-0

Kamp om bolden mellem Natasha Kofod, Ulrikke Frederiksen og Louise Læssøe. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
Kamp om bolden mellem Natasha Kofod, Ulrikke Frederiksen og Louise Læssøe. (Foto: Bjarne Friis Jensen)

Hvis man alene ser på hvorledes skolerne har klaret sig tidligere i skolefodboldturneringen, må Skolen på Fjorden udråbes som klare favoritter, idet Svinninge-pigerne de sidste år alene har fået en eller to kampe, mens Fårevejle-pigerne ligger meget stabilt på tre kampe.

Se kampfakta her

Ydmyg tilgang
Det var da også med en vis ydmyghed, at Svinninge-pigerne gik til kampen mod Skolen på Fjorden.

— Vi har prøvet at samle et hold, men det er langt fra alle spillerne der spiller eller har spillet fodbold. Men vi tror på det alligevel. Skolen på Fjorden har et godt hold, men vi er optimister, udtalte Katrinedalsskolens anfører Cecilie Hansen kort før kampstart.

Træner For Skolen på Fjorden, Stine Olesen, havde givet sine spillere ordre på at løbe og fighte.

— For det er det, vi er bedst til, sagde hun.

Se også: Teknikerne tog teten

Trængsel foran Svinninges mål. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
Trængsel foran Svinninges mål. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
 

Svær start
Kampen var blot et par minuttet gammel før det gik galt i Svinninges forsvar, og Fårevejlepigerne kunne løbe fra hele forsvaret og spille bolden i mål, hvor Luna Sigurdsson havde sidste fod på bolden. Målvogter Sofia Jensen havde ingen chance for at forhindre scoringen. Kampstarten viste også, at Svinninge-pigerne ikke rigtig havde fundet deres pladser på banen.

Egentlig var kampen en jævnbyrdig affære. Svinninge-pigerne formåede blot ikke at presse bolden helt frem, hvor de store chancer opstår. Fårevejle-pigerne var aggressive og pågående, og især Fårevejles lille højrekant, Natasha Kofod, løb gang på gang fra Svinninge-forsvaret og serverede bolden for sine holdkammerater.

Se skudforsøg fra Skolen på Fjorden:

Det var derfor også kun en logisk konsekvens af Fårevejles pres. Nemlig at Emma Eriksen kunne øge føringen til 2-0. Jævnbyrdigheden på midtbanen hang i høj grad sammen med, at Svinninges to slidere Anna Hansen og Caroline Jensen holdt Svinninge-holdet inde i kampen. Men de kunne ikke forhindre Celina Andreassen i at bringe Fårevejle på 3-0 kort før pausefløjtet.

Se også: Cykeluheld fik stor betydning

Gode råd i pausen
Træner Per Bromann fra Svinninge opfordrede i pausen sine spillere til at blive bedre til at sparke væk. Hans bemærkning om at der faktisk gik godt, havde han svært ved at sælge til de fleste af spillerne.

— Slip bolden hurtigere og så skal i have stoppet nr. 4 og 7 (Anna Hansen og Cecilie Hansen, red.), stod der på Fårevejle-trænerens recept.

Anden halvleg blev dog en tro kopi af første halvleg, men banen var tung efter nattens nedbør, samt manglende klipning. Disse forhold trak kræfterne ud af spillerne, især Svinninge-pigerne. Det benyttede Fårevejle-holdet til at score yderlige fire mål signeret Celina Andreassen (3) og Luna Sigurdsson (1) til slutstillingen 7-0 til Skolen på Fjorden, som i sin tredje kamp skal op imod Sejergårdsskolen eller Forhøjskolen.

Se interview med Catharina Hansen og Cecilie Hansen:

1 af 2 Celina Andreassen scorer til 3-0. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
2 af 2 Kamp om bolden mellem Natasha Kofod, Ulrikke Frederiksen og Louise Læssøe. (Foto: Bjarne Friis Jensen)