TV: Fire kort og 18 straffespark i gyser

Matchvinder: Til sidst kunne Amandus Christensen sende Frederiksberg Skole videre

Lory Haji henter en bold helt oppe i krogen. Foto: Michael Nordkvist
Lory Haji henter en bold helt oppe i krogen. Foto: Michael Nordkvist

Hele 26 straffespark skulle der til, før drengene fra Frederiksberg Skole måtte forlade sidste sæsons udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

I år mod Marievangsskolen måtte de nøjes med 18 spark, før afgørelsen faldt. Til deres fordel.

Se kampfakta her

Det psykologiske spil
Jo, drengene fra Sorø-skolen må elske det psykologiske spil med mand-til-mand-duellen fra 11 meter-pletten. Holdets mangeårige træner Max Jandausch synes dog bestemt ikke, det er særligt rart med straffesparks-afgørelser, og han føler, han bliver 10 år ældre hver gang.

Gæsterne fra Marievangsskolen kommer fra nabobyen Slagelse og måtte i forhold til sidste sæson skifte stort set hele holdet. Kun tre var tilbage.

Termometeret havde for længst passeret de 25 grader, da dommeren fløjtede kampen i gang, så der havde bestemt været gang i vanddunkene inden kampen.

Zina zigzaggede gennem forsvaret

Gæsterne fra Marievang tog fra start initiativet, og inden længe stod man med den fornemmelse, at de bare var mere klar end hjemmeholdet. Marievang-drengene kom da også de første fem minutter frem på kantene, men hver gang tog deres indlæg en forkert vej.

Så kom målene
Første gang, vi så noget til Frederiksberg-holdet, var, da Amandus Christensen i niende minut fik en friløber mod mål. Lory Haji kom dog flot ud af buret og fik reddet bolden ud til hjørne. På det efterfølgende hjørne var det flere gang tæt på, at hjemmeholdet havde fået bolden i nettet, men hver gang fik forsvaret og Lory i målet klaret ærtene.

Tabte hovedet i varmen

Bedst som der var kommet ro på igen, fik gæsternes Johan Jørgensen lavet en for kort tilbagelægning til sin målmand med det resultat, at Asbjørn Nielsen kom imellem og nappede bolden, hvorefter han stille og roligt driblede udenom keeper Lory og plantede kuglen i det tomme mål. 1-0 til Frederiksberg.

Keeper-Alfred napper bolden for næsen af modspillere. Foto: Michael Nordkvist
Keeper-Alfred napper bolden for næsen af modspillere. Foto: Michael Nordkvist

Kampen vendt på hovedet
De rødklædte gæster var startet langt bedst, men med scoringen til hjemmeholdet holdt de nu helt op med at spille fodbold, så bøtten var pludselig vendt på hovedet, og der stod nu Frederiksberg Skole på næsten det hele.

Ahmad El-Habet ville dog efter 18 minutter lige teste hastigheden på hjemmeholdets forsvar med det resultat, at Ahmad spurtede forbi alle, han mødte på sin venstrekant og afsluttede hårdt på Alfred Mikkelsen i Frederiksberg-målet. Alfred reddede dog bolden flot, og så kunne Mohammad El-Habet sparke riposten langt forbi mål.

Olivias tordenstøvle: Fire mål fra 30 meter

Målscorer på sygehuset
Efter 21 minutter faldt målscorer Asbjørn Nielsen uheldigt ned på sin arm tæt ved sidelinjen i en nærkamp med Ahmad El-Habet. Det så ikke alt for godt ud, så Asbjørn måtte skiftes ud og fragtes til Slagelse Sygehus for at få tjekket armen.

Udeholdet lå konstant og lurede på en kontrachance, men hver gang bolden blev spillet frem ad banen, stod Frederiksberg-målmand Alfred Mikkelsen uden for sit felt og agerede god gammeldags sweeper Neuer-style.

De sidste minutter af halvlegen prøvede Marievang-drengene igen at lægge et pres, men den ulidelige varme satte en stopper for, at det på nogen måde blev farligt. Derfor var stillingen ved pausen 1-0 til hjemmeholdet.

Mål og assist: Nadja kampens dronning

Spil til ét mål resten af kampen
Gæsterne fortsatte efter pausen, hvor de slap, og pressede fortsat på. Det gav efter få sekunder en kæmpe chance til Ahmad El-Habet, der dog overplacerede sin afslutning, så kuglen røg forbi målet. Kort efter burde vi nok have haft et rødt kort til Marievangs Andy Dieu, da han helt bevidst sparkede ud efter en af hjemmeholdets spillere. Dommeren så ikke svinestregen, men det gjorde Andys trænerteam, og så kom han ud til afkøling.

Efter 38 minutter fik vi kampens første gule kort. Hjemmeholdets Massoud Noorzad stoppede på egen banehalvdel et kontraangreb ved at hive en modspiller i trøjen, og så fik Massoud 10 minutter i skyggen.

Havde de bedste nerver

Med en mand i overtal skruede gæsterne nu endnu mere op for tempoet. Det gav en hel del chancer til især Mohammad og Ahmad El-Habet, der begge var meget tæt på at få udlignet hjemmeholdets føring, men anfører Tobias Aarlund og keeper-Mikkelsen spillede glimrende.

Der blev gået til den. Foto: Michael Nordkvist
Der blev gået til den. Foto: Michael Nordkvist

Muligheder på kontra
Det høje Marievang-pres gav nu pludselig en mulighed for et kontraangreb til Frederiksberg, der ellers stort set intet havde vist i anden halvleg. Men hjemmeholdet nåede aldrig over midterlinjen, for da gæsternes Johan Jørgensen så faren, trak han omgående i nødbremsen og stoppede en Frederiksberg-spiller ureglementeret. Gult kort til Jørgensen, og nu var det 10 mod 10, men desværre for udeholdet kun i ét minut, for så blev Frederiksberg igen fuldtallige.

Sen udligning og frustrationer
Det var dog ikke til at se, Marievang var i undertal, da de fortsatte med at presse på. 10 minutter før slutfløjt burde vi nok have fået en udligning, da Ahmad El-Habet var helt alene med keeper Alfred Mikkelsen. Ahmad tog sig dog så god tid, at netop som han skulle til at sparke på mål, nåede Tobias Aarlund ned og fik tacklet bolden ud til hjørne. Kæmpe chance!

Alfred Mikkelsen med en flot redning. Foto: Michael Nordkvist
Alfred Mikkelsen med en flot redning. Foto: Michael Nordkvist

Scorede på samlebånd TV: Igangsatte vanvittigt comeback

Presset var nu så voldsomt, at samtlige markspillere på banen stod inde i Frederiksbergs straffesparksfelt, men da hjørnesparket ikke førte til noget, tog hjemmeholdets Andreas Poulsen chancen. Som skudt ud af en kanon, strøg han langs venstrekanten, skar ind i feltet og klappede kuglen mod mål, men Lory Haji reddede flot og holdt dermed håbet om udligning i live.

Tæt på de 60
Netop som uret rundede de 60 officielle spilleminutter, fik Marievang endnu en kontra. Holdets bedste spiller Jens-Victor Madsen modtog bolden midt på hjemmeholdets banehalvdel. Her fik han vredet sig fri af to forsvarsspillere, og fra lang afstand bankede han bolden i en blød bue over Alfred Mikkelsen og videre ind i målet. Kæmpe jubel i Marievang-lejren, og stillingen var nu 1-1 i kampens og dommerens tillægstid.

Anfører Bertram Augustsen laver frispark. Foto: Michael Nordkvist
Anfører Bertram Augustsen laver frispark. Foto: Michael Nordkvist

I de sidste minutter nåede gæsternes Kasper Bentsen og Rwan Haji begge at brokke sig til hver et gult kort, så da dommeren kort efter fløjtede kampen af, var det med 11 mod 9 spillere, og de to udviste måtte ikke bruges i den efterfølgende straffesparkskonkurrence.

Scorede på samlebånd

Mange, mange spark
Hele 18 spark måtte holdene igennem, før Amandus Christensen havde sikret en sejr på 9-8 til Frederiksberg Skoles drenge, som så gjorde skolens piger kunsten efter med en sejr.

Se hele straffesparkskonkurrencen:


Hos hjemmeholdet var anfører Tobias Aarlund , Sofus Grønlund og Amandus Christensen mest synlige, mens målmand Alfred Mikkelsen var holdets bedste.

Marievangsskolen havde Jens-Victor Madsen som bedste mand, mens Bertram Augustsen, Ahmad El-Habet og Lory Haji også gjorde det godt, men der skal arbejdes lidt mere med fairplay-konceptet til næste sæson.