TV: Fra skurk til helt

Fantastisk afslutning: Tæt kamp blev afgjort i de sidste minutter

Lucas Thorst endte med at blive Osted Friskoles helt store helt. Foto: JJØ
Lucas Thorst endte med at blive Osted Friskoles helt store helt. Foto: JJØ

Mandag stod i fodboldens tegn i Osted, da to Osted Friskole hjemme tog imod Osted Skole i deres første kamp i den nye sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Vejret var perfekt til fodbold, og Osteds Friskoles lille, men tapre fanskare stod højt oppe, så de havde et strålende overblik over kampen.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Casper Christensen sikrede sejr

Chanceløst
Overblik havde spillerne på banen desværre ikke i første halvleg. Det meste var en masse tilfældigt sparkeri op og ned ad banen, og der var ingen skudforsøg, der var i nærheden af målet.

Så hvad holdets keepere kunne, blev ikke vist frem i kampens første halvdel.

De mest kreative indslag kom fra gæsternes tre musketerer Jason Larsen, Johan Larsen og Denis Jankov.

Men alle deres forsøg blev trevlet op af en stærkt spillende Nicklas Franzen fra hjemmeholdet, så der skete ikke meget, der bare nærmede sig en chance i første halvleg.

Men hvad der skete i pausen, og hvad der blev sagt og tryllet med er stadig en gåde.

Tilskuerne havde godt overblik. Foto: JJØ
Tilskuerne havde godt overblik. Foto: JJØ

Se også: TV: Boll i særklasse

Fantastisk halvleg
Anden halvleg blev et festfyrværkeri af godt spil, store chancer og hele syv mål. Det blev en kamp, som specielt Lucas Thorst fra Osted Friskole nok ikke glemmer foreløbig.

Gæsterne lagde ud med at smide samtlige spillere frem, og de måtte have glemt, at Lucas Thorst faktisk er temmelig hurtig. Han fik serveret en lang bold, og fra midten fik han en friløber mod målet. Hele holdet var i gang med at juble. Men jublen kom fra den modsatte side, da udeholdets keeper Marius Hollmann præsterede en flot fodparade.

To minutter senere fik Lucas en ny kæmpechance. Men denne gang forsøgte han at spille bolden, selvom han kun havde keeperen overfor sig. Hans aflevering havde ikke kvalitet nok, så stadig 0-0 og en meget ærgerlig Lucas.

Men efter blot tre minutter kom Osted Friskole foran med 1-0. Lucas Thorst var målscoreren. Der var store jubelscener. Hvilken forløsning for Lucas. Fra skurk til helt på fem minutter.

Så kom der en lille pause, inden næste dramatiske scene udspillede sig.

Subhan Khan med et forsøg på mål. Foto: JJØ
Subhan Khan med et forsøg på mål. Foto: JJØ

Se også: TV: Revanchen udeblev

Stor forvirring
Hjemmeholdets anfører Simon Andersen tog chancen langt udefra.

Keeperen fik ikke reddet bolden på stregen, og kampens dommer dømte derefter mål. Det var til stor utilfredshed fra den ene side, men den anden side var helt sikker på, at bolden havde været over stregen.

Her kunne vi godt have brugt en VAR-kendelse. Men stillingen var nu 1-1.

Det gav gæsterne blod på tanden. Bolden blev flot kombineret med fem små afleveringer. Afslutteren Jason Larsen var ualmindelig skarp og bragte sit hold foran 2-1.

Der blev gået til den i kampen. Foto: JJØ
Der blev gået til den i kampen. Foto: JJØ

Se også: TV: Privatskoler skød Sjælland i gang

Mål på stribe
Og løjerne fortsatte. Bare fem minutter senere var det Daniel Jacobsen, der udlignede til 2-2 . Det gav nu overvægt til værterne. De pressede på uden succes, og pludselig kom udeholdet i boldbesiddelse og fik tilkæmpet sig et hjørnespark.

I feltet befandt der sig fem forsvarsspillere og Subhan Khan som eneste angriber fra Osted Skole. Han formåede at ramme indlægget med sin ene støvle, og den sejlede helt over i det andet målhjørne. Dermed var Osted Skole foran 3-2 med kun syv minutter tilbage.

Og der var mere i godteposen. På venstrekanten fik Mathilde Høeg erobret bolden, og hun spillede bolden til Peter Jensen. Han trykkede lynhurtigt af og udlignede til 3-3.

Subhan Khan scorede til 3-2. Foto: JJØ
Subhan Khan scorede til 3-2. Foto: JJØ

Se også: TV: Årets første i verdens største

Afgørelsens time
Med kun tre minutter tilbage fik snakken om straffespark høj prioritet på begge sider af banen. Men sådan gik det ikke.

Den lynhurtige Lucas Thorst syntes, at han skyldte en kasse. Og den lavede han på smukkeste vis. Han bragte sit hold foran med 4-3, og det blev også resultatet, selvom gæsterne pressede voldsomt på de sidste to minutter.

Begge holds spillere fortjener stor ros for anden halvleg.

Men kampen var et klassisk eksempel på det, Ekstra Bladet Skolefodbold også handler om: Fodboldglæde, breddefodbold, engagement, jubelscener og skuffede spillere - alt sammen på bare en time.

Hør Lucas Thorst efter kampen her: