TV: Gik til grænsen

Fightervilje: Begge hold kæmpede røven ud af bukserne

Der blev gået til stålet i den spændende kamp. Foto: JJØ
Der blev gået til stålet i den spændende kamp. Foto: JJØ

Tirsdag tog Roskilde Private Realskole imod Gadstrup Skole i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

I begge lejre var de enige om én ting. Bolden skulle holdes på jorden på grund af vinden. Men her hørte enigheden op.

Anfører fra Gadstrup skole Victor Pedersen var skarp i sin kommentar inden kampen:

- Jeg er bedste ven med deres anfører Noah Andersen, og jeg har fortalt ham, at vi smadrer dem. Vi er holdkammerater i KFUM, men det glemmer vi lige en times tid.

Ikke uventet lød der andre toner fra Noah Andersen fra Roskilde Private Realskole:

- Nåh, sagde han det. Han ved jo ikke bedre. Han bliver meget klogere. Vi har besluttet, at de skal en have en meget lang tur hjem til Gadstrup med et nederlag i nakken.

Se kampfakta her.

TV: Brugte hovedet

Sikkerheden selv
Hjemmeholdet fik den kraftige blæst i ryggen, og det gav dem et naturligt overtag i startfasen.

Men forsvaret hos Gastrup Skole var sat godt op, og de fik ofte skærmet af for boldholderen. Så de farlige og gennemspillede angreb kom ikke rigtig i gang.

Så sendte anfører Noah Andersen et missil af sted mod gæsternes mål, men her var Christian Faber på plads. Han viftede elegant det glimrende skud over mål og fik samtidig fortalt hjemmeholdet, at han havde tænkt sig at holde sit bur rent.

Gennem hele første halvleg var han sikkerheden selv. Både i indgreb og boldomgang. Ham kunne Roskilde Private Realskole ikke komme udenom, selvom de havde en del kvalificerede forsøg.

Gode indlæg fra kantspilleren Marcus Rau og en stærk, robust angriber i Lukas Christoffersen blev aldrig til noget.

Begge hold kæmpede med alt, hvad de havde. Foto: JJØ
Begge hold kæmpede med alt, hvad de havde. Foto: JJØ

Anfører: Vi kæmpede som vilde dyr

Udnyttede chancen
I stedet slog Gadstrup Skole kontra. Den konstant hurtige og farlige Hiva Alimoradi fik en god bold fra Anders Dongsgaard. Da samspillet mellem keeper Adam Farhat og Noah Andersen ikke var helt afstemt, havde Hiva let ved at sparke bolden i kassen med sit venstre ben. Dermed førte Gadstrup Skole med 1-0.

Målet gav gæsterne lyst til mere. Kort tid efter blev tilskuerne vidne til et smukt sammenspil. Bolden gik fra Anders til Nicklas Høi, som fik den videre til Tobias Philipsen. Men sidste del af sammenspillet gik i vasken. Mål blev der ikke.

Halvlegens sidste chance fik Noah Andersen fra hjemmeholdet, da han i overtiden sendte et glimrende frispark af sted mod kassen. Den sad sikkert i favnen på Christian Faber, så en føring til udeholdet fra Gadstrup Skole på 1-0 ved pausen.

TV: Kort fornøjelse

Sendte en hilsen
Der blev tændt godt op under hjemmeholdets drenge i pausen.

- Læg nu det pres højt oppe, ellers får I konstant bolden i hovedet. Vi har modvind nu. Bare til jeres orientering.

- Ingen småspil i eget felt. Det er livsfarligt. Vi henter det sølle mål på ingen tid, lød det inden drengene gik ud til anden halvleg.

Opsangen virkede. Efter ganske kort tid blev bolden spillet ud til Marcus Rau. Da han trak ind i feltet, blev han fældet så voldsomt, at dommeren øjeblikkeligt dømte straffespark.

De ganske få protester indikerede, at kendelsen var fuldstændig korrekt. En sikker scoring af Noah Andersen gjorde stillingen til 1-1. Noah nåede desuden lige at sende en hilsen til sin ven Victor under jublen.

Se Noah Andersens mål her:

Noah scorede sin skoles eneste mål i sejren mod Jyllinge Skole, der måtte afgøres på straffe.

Nu tog drengene for alvor fat. Der blev skubbet, revet, tacklet både til grænsen og en lille smule over. Men kampens gode dommer styrede løjerne med sikker og god hånd uden kedelige overreaktioner.

Drengene fik lov til at gå til hinanden, og de både tog og gav uden at brokke sig. I denne lidt hårde fase snoede den vakse Frederik Sonnesen fra Roskilde Private Realskole sig rundt på banen. Ingen kunne fange ham, og han spillede en forrygende god anden halvleg. Også selvom han fysisk var de fleste underlegen.

Victor Pedersen var selvsikker inden kampen og scorede et enkelt mål. Foto: JJØ
Victor Pedersen var selvsikker inden kampen og scorede et enkelt mål. Foto: JJØ

TV: Samlede selv holdet

Lukkede ballet
Mens tilskuere stod og undrede sig over, at ingen fra Gadstrup Skole prøvede med et par langskud for at teste hjemmeholdets keeper, gjorde Hiva lige præcis det, som tilhængerne hungrede efter.

Han smækkede til bolden, og den strøg i kassen til en føring på 2-1. Jubelen var stor hos Gadstrup-drengene.

Målet gav lige det overtag, udeholdet havde brug for.

Nu vovede anfører Victor Pedersen sig ofte med frem, og på et af hans fremstød tog han selv affære. En del gode, hurtige træk med bolden blev afsluttet med et kraftfuldt skud. Så var føringen øget til 3-1, og hjemmeholdets drenge begyndte at indse, at løbet var kørt for denne gang.

Både Victor og Hiva scorede i skolens seneste kamp mod Fjordlandsskolen, hvor de vandt 3-1.

De havde mødt deres overmænd i form at et velspillende og kraftfuldt hold fra Gadstrup Skole. I kampens sidste minut tillod gæsterne sig at brænde århundredets største chance.

Tre spillere kom helt fri, da en offside-fælde kiksede samtidig med et boldtab på midten. Det blev Nicklas Hellerup, der sparkede ved siden af fra seks syv meters afstand. Men det betød ikke noget. Sejren var hjemme, og de glade gæster kan nu se frem til mindst en kamp mere. De møder Sct. Josefs Skole i 5. runde.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Roskilde Private Realskole - Gadstrup Skole, 1-3

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Lukas Christoffersen, Roskilde Private Realskole
Christian Faber, Gadstrup Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Frederik Sonnesen, Roskilde Private Realskole

TV: Aldrig nogen tvivl

Tror på holdet
Efter kampen havde vores udsendte fat i den dobbelte målscorer Hiva Alimoradi, som naturligt nok var glad og tilfreds med holdets indsats:

- Så længe vi spiller og kæmper som et hold, som vi gjorde i dag, så tror jeg, vi bliver svære at slå.

- Vi er meget opsatte på at komme langt i Ekstra Bladet Skolefodbold. Vi føler, vi har et rigtig godt hold i år, og det skal vi prøve at udnytte.

- Når vi kan vinde over et så godt hold som dem i dag, så tror jeg på et par kampe endnu. Også selvom vi godt ved, at det bliver sværere og sværere for hver ny kamp, lød det fra den dobbelte målscorer.

Hør Hiva fortælle om sine to scoringer: