Annonce:
Annonce:

TV: Godnat igen

Endnu en til samlingen: Sengeløse Skole kæmper med første runde

Esben Heiner (hvid) i en af mange nærkampe på midtbanen. Foto: Henrik Schou
Esben Heiner (hvid) i en af mange nærkampe på midtbanen. Foto: Henrik Schou
Annonce:

SENGELØSE (Ekstra Bladet): Statistikken er ikke ligefrem skræmmende for modstanderne, som ankommer til det lille stadion i Sengeløse. Ekstra Bladet Skolefodbold har været en kort fornøjelse for de lokale knægte i mange år. De seneste 11 år har de blot passeret første runde tre gange. Otte gange er det blevet til en enkelt kamp og så i bad.

Men netop årets modstander i første kamp var Gadehaveskolen, som der utroligt nok er fremragende minder om. De har tabt de to sidste møder mod Sengeløse Skole. Så håbet var stort før opgøret i den silende regn.

Det slukkede dog lynhurtigt, da et kæmpe kiks i forsvaret lagde grunden til det, der skulle ende med et 1-2-nederlag. Og nu en statistik på ni gange på 12 år med hug i første runde af verdens største skoleturnering.

Galleri: Sengeløse Skole - Gadehaveskolen

Annonce:

Kaster kun med bolde
Den lille landsbyskole har faktisk fantastiske minder. Tilbage i 1989 vandt skolens pigehold selveste finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Faktisk den første pigefinale nogensinde, der blev spillet i det, som i dag hedder Parken. Desværre har skolen ikke haft piger med i mange år.

Men drengene stiller troligt op hvert år, også selv om det plejer at gå galt. Det er den nok største styrke ved Ekstra Bladet Skolefodbold. Vigtigst af alt er det at være med - at få lov at kæmpe for skolens ære. Også selv om det bare bliver til en optræden.

Anføreren på Sengeløse Skole er noteret for to kampe....og to nederlag. Alligevel smilede han med sin fortjente fidusbamse i hånden efter kampen.

- Jeg spiller slet ikke fodbold selv mere. Det har jeg gjort i otte år, men jeg stoppede som 11-årig og skiftede til håndbold, forklarer Esben Heiner.

Den manglende daglige træning var absolut ikke til at se, han var klart sit holds bedste og en af de skarpeste på hele banen. God til at placere sig på den defensive midtbane lige foran forsvaret.

Anfører Esben Heiner spillede stærkt, men var desværre for tavs. Foto: Henrik Schou
Anfører Esben Heiner spillede stærkt, men var desværre for tavs. Foto: Henrik Schou

TV: Tæt affære

Annonce:

Tynde på toppen
- Jeg er nok anfører, fordi jeg har et godt overblik over spillet, og så skal jeg kommunikere med resten af holdet, forklarer Esben.

Lige den sidste del hørte man desværre ikke ret meget til. Kaptajnen burde have dirigeret tropperne bedre og mere kontant, så de kunne få udnyttet hullerne og især brugt kanterne. Alt, alt for ofte blev præcis det samme forsøgt, og ingen stak ordrer ud på banen.

- Vi stillede op i en meget defensiv opstilling, hvor jeg sammen med William (Kruuse) skulle rydde op og sætte boldene i gang den anden vej, siger Esben om det stærke makkerpar, der gjorde det bedst på hjemmeholdet.

Mod slutningen burde de bare have delt sig op, så der var kommet mere tyngde på toppen. For holdet kom rigtig hurtigt under pres.

- De fik jo scoret lige i starten, så var det altså op ad bakke. Vi skulle lidt starte forfra og rykke rundt for at få udlignet.

Annonce:

Det var meget tæt på, da Sune Pedersen hakkede kuglen på overliggeren. Men 1-0 holdt til pausen, selv om hjemmedrengene spillede bedst. bare uden sådan for alvor at blive farlige, der manglede power på toppen.

Kaptajnens makker på midten kæmpede flot hele vejen. Foto: Henrik Schou
Kaptajnens makker på midten kæmpede flot hele vejen. Foto: Henrik Schou

Galleri: Sengeløse Skole - Gadehaveskolen

Bedre held næste år
Der blev forsøgt at få det forløsende mål, som kunne udløse straffesparkene, hvilket som altid gav lidt huller på kanterne. Dem udnyttede gæsterne til at fordoble høsten og sætte 2-0-scoringen ind med kort tid tilbage.

- Pis, var min første tanke, lyder det fra Esben med et stort smil.

- Nu skulle bolden bare gives op med det samme, så vi kunne nå at få scoret og slettet nullet.

Pludselig kom den forløsende scoring til Sengeløse, da en ellers meget anonym Rohit Kumar fik bolden over stregen til 1-2. Mere blev det ikke til.

- Vi skulle have lagt mere pres på dem noget før. Så havde det været udligningen af et mål, vi skulle jagte. I stedet var vi nede med to, det nåede vi desværre ikke.

Annonce:

I følge kaptajnen kommer spillerne fra flere forskellige klasser og har kun spillet lidt sammen i skolegården.

- Det er sgu lidt øv at stå her nu. En dum smag i munden, vi burde have fået mere ud af den her kamp, synes jeg.

Helt korrekt analyse af Esben Heiner, Sengeløse Skole skulle nu være noteret for sin fjerde sejr på 12 år. Sådan gik det ikke, men de vender med sikkerhed tilbage næste år!

Hør anføreren fortælle om kampen her:

Masser af dejlige nærkampe i regndysten. Foto: Henrik Schou
Masser af dejlige nærkampe i regndysten. Foto: Henrik Schou

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: