TV: Greb chancen

Effektivt: Prøvede lykken fra distancen og lavede mål

Hjemmeholdet greb chancen og sparkede på mål udefra, og det gav pote. Foto: Michael Nordkvist
Hjemmeholdet greb chancen og sparkede på mål udefra, og det gav pote. Foto: Michael Nordkvist

Pigerne fra Frederiksberg Skole i Sorø tog imod gæsterne fra Antvorskov Skole. Vejret var perfekt til fodbold. Ni graders varme, tørvejr og helt vindstille på kunstbanen ved Frederiksberg Skole.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

To forskellige meninger om kampen
Hjemmeholdet var kommet frem til denne kredskvartfinale med tre flotte sejre, hvor de samlet set kun havde lukket et enkelt mål ind, da Nymarksskolens Katja Nielsen scorede fra 40 meters afstand i forrige rundes 5-1-sejr. I banens modsatte ende havde holdet scoret ti mål. Et tal som nok burde have været større, hvis man ser på, hvor mange chancer det hen ad vejen var blevet til.

Chili Nielsen var da også sikker på, at hendes hold kunne nappe endnu en sejr:

- Hvis vi skal videre herfra, skal vi til at spille bedre sammen. Vi skal spille bolden hurtigere rundt end i de første kampe, og så skal vi altså stoppe med det der motorvejsfodbold. Alt det tror jeg nok skal lykkes i dag, og vi vinder stensikkert 3-1, kom det uden tøven fra den lynhurtige offensiv-spiller, mens hun gentagende gange stod og bankede bolden op i krogen under opvarmningen. 

- Jeg virker klar, konstaterede hun selv.

Gæsternes topscorer Lærke Sørensen, som til hverdag spiller U15 Øst i B73-Slagelse, var af en helt anden opfattelse:

- Bolden skal spilles hurtigt rundt, og så skal vi spille presspil, og så skal der altså sparkes på mål også udefra. Mon ikke vi kan hive en 3-2'er hjem i dag, lød det fra Lærke.

Antvorskov Skole var i øvrigt mødt frem til denne kamp med selvtilliden helt i top og med en målscore på hele 25-1. De 23 af målene scoret af Anna Jensen, Erika Vangsgaard og Lærke Sørensen, men i denne kamp var den ellers sikre målmand Ea Madsen, som var i Bruxelles på studietur, erstattet med Ida Boyner som er målmand i håndbold.

Gæsterne anført af Erika Vangsgaard forsøgte, men det var ikke nok mod et effektivt hjemmehold. Foto: Michael Nordkvist
Gæsterne anført af Erika Vangsgaard forsøgte, men det var ikke nok mod et effektivt hjemmehold. Foto: Michael Nordkvist

TV: Straffe i ren gyser

Hjemmeholdet tog initiativet
Straks da dommeren Palle Knudsen fløjtede kampen i gang, tog Frederiksberg-pigerne initiativet.

Og allerede inden kampen havde rundet to minutter, var der første gang fare på færde uden for Antvorskov-feltet. Anfører Laura Kristensen plantede hele fire modstandere i venstre side, inden hun på kanten af feltet blev nedlagt ulovligt. Det efterfølgende frispark sparkede Chili direkte på mål, men den sneg sig lige præcis på den forkerte side af overliggeren.

Frederiksbergs træner, Max Jandausch, havde også flere gange gentaget op til kampen:

- Spark nu på mål udefra. Det er nøglen til sejr idag.

Der blev løbet mange meter fra begge holds side. Foto: Michael Nordkvist
Der blev løbet mange meter fra begge holds side. Foto: Michael Nordkvist

Store fejl kostede

Kæmpe chancer blev brændt
Nok var det hjemmeholdet, der pressede på, men gæsterne var klar på hurtige omstillinger. Også sådan en satte de i gang efter fem minutter.

Kantspilleren Sofie Eriksen tog en hurtig tur op langs højre kanten og serverede bolden for fødderne af Cecilia Frederiksen, som pludselig var helt alene med Nanna Løfmark i Frederiksberg-målet. Den duel vandt Nanna, og stillingen var derfor stadig 0-0. Flot chanceskabende aflevering fra Sofie Eriksen og super målmandsspil af Nanna. Hjemmeholdets forsvar lignede nogen, der ikke var helt klar over, at kampen sådan set var i gang. Det så skidt ud.

Få sekunder efter var den gal i modsatte ende af banen. Chili Nielsen drev gæk med et par modstandere på højre kanten, plantede to andre ved hjørneflaget og lagde en perfekt bold ind til Olivia Olsen i det lille felt. Olivia ramte bare ikke bolden, så den fortsatte ud til Katrine Abrahamsen, som igen sendte den ind foran mål, hvor en Antvorskov-spiller tog hånden til hjælp. Korrekt straffespark til Frederiksberg, og dommeren pegede da også omgående på pletten.

TV: Intens fight på Vestegnen

Brændt straffe og kanon mål
Straffesparket skulle Olivia Olsen tage sig af, så hun lagde bolden godt til rette på pletten, tog tilløb og hamrede den på overliggeren. Så stadig 0-0 og målspark til gæsterne.

Målsparket fra målmand Ida Boyner nåede dog ikke mere end 10-12 meter uden for feltet, før Anfører Laura Kristensen hurtigt opsnappede den. Hun huskede, hvad træneren havde sagt, og resolut klappede hun kuglen i kassen fra over 25 meters afstand. Et hamrende flot mål og Lauras fjerde mål i fire kampe.

Laura Kristensen er desuden yngste søster i Mollerup-Kristensen familien, som gennem de sidste år har været profiler i Ekstra Bladet Skolefodbold og reelt kan bygge et slot af tildelte fidusbamser. Ældste søster Julie Kristensen var topscorer tilbage i 2015, og den mellemste søster Maria Mollerup Kristensen (Kaptajn Mollerup) var en kæmpe profil for et par sæsoner siden.

Se Olivia Olsen brænde straffesparket her:

Den farligste føring

Anfører skadet
Succesen for yngste Kristensen varede dog ikke længe. For kort efter det flotte mål måtte hun lade sig udskifte med en lyskeskade. En skade der er kommet og gået med jævne mellemrum det sidste års tid. Laura fik straks omsorg og hjælp af storesøster Julie Kristensen, der i kampens anledning havde droppet studierne, så hun kunne følge med i kampen. Ida Skovbo overtog anførerbindet.

Udskiftningen af Laura så dog ikke ud til at ryste hendes holdkammerater synderligt, for de blev ved med at dominere, og gæsterne lurede stadig på kontramuligheder. Det ellers så sikre Frederiksberg-forsvar var kun blevet udfordret en enkelt gang det første kvarter af kampen, og det gik som bekendt ikke særligt godt. 

Anden gang gæsterne bød på noget offensivt, var efter små tyve minutter, da Anna Jensen fik chancen en mod en med Nanna i målet. Igen vandt Nanna duellen, og igen stod hjemmeholdets forsvar og snorksov.

Hjemmeholdets Chili Nielsen virkede i hopla i denne kamp. Hun udfordrede konstant sine modstandere med smarte afleveringer, frække driblinger bagom støttebenet, og hvad hun ellers kunne finde på for at drille modspillerne med. Alt lykkedes for Chili i kampen, og så er hun altså en fornøjelse af følge på en fodboldbane.

Kort før pausen var det den nye anfører Ida Skovbos tur til at modtage bolden. Præcis samme sted som Laura Kristensen gjorde, da hun scorede til 1-0. Og kan det lade sig gøre én gang, så kan det også lade sig gøre to gange. Bang, og så havde Ida scoret til 2-0. To helt ens mål fra de to anførere på Frederiksberg-holdet. Derfor var stillingen 2-0 til Frederiksberg Skole efter de første 30 minutter.

Laura Kristensens søster Julie Kristensen måtte hjælpe til, da Laura udgik med en skade i kampen. Foto: Michael Nordkvist
Laura Kristensens søster Julie Kristensen måtte hjælpe til, da Laura udgik med en skade i kampen. Foto: Michael Nordkvist

TV: Hattrick af landsholdsspiller

Skaderne væltede ned
Lauras skade var dog ikke det eneste, der voldt problemer for hjemmeholdet i pausen, for nu var Katrine Abrahamsen og målmand Nanna Løfmark også blevet skadet. Katrine blev ude, men Nanna blev overtalt af sine kammerater til at tage handskerne på igen i anden halvleg, selvom hun haltede rundt på banen og ikke kunne sparke hverken målspark eller udspark.

Gæsternes plan for anden halvleg var at komme længere frem på banen og begynde på det presspil, som de tidligere havde mestret til stor perfektion i de tidligere runder, og så skulle de nok komme tilbage i kampen, mente træner Vibeke Korup.

Anden halvleg var kun lige sat i gang, før indskiftede Frederikke Pedersen sikrede sig et hjørnespark til hjemmeholdet. Olivia Olsen tog sig af dette og lagde bolden ind foran mål, hvor Ida Skovbo kom højest og forlængede den til bageste stolpe. Her stod Chili Nielsen og kunne let skubbe bolden over stregen med noget der lignede maven. 3-0 og spændingen burde være forduftet.

Men Antvorskov, som man ikke havde set ret meget til i kampen, begyndte nu pludselig at spille fodbold, og samtidig holdt hjemmeholdet op med at spille, og det gav nu et klart overtag til gæsterne. Der gik da heller ikke mere end to minutter efter 3-0 scoringen, før Antvorskov kom på tavlen. Det skete, da Erika Vangsgaard igen viste målnæsen frem og bankede et frispark sikkert i kassen. Erikas niende mål i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hjemmeholdets målmand Nanna Løfmark blev også skadet i løbet af opgøret, men hun spillede videre og gjorde det glimrende. Foto: Michael Nordkvist
Hjemmeholdets målmand Nanna Løfmark blev også skadet i løbet af opgøret, men hun spillede videre og gjorde det glimrende. Foto: Michael Nordkvist

Kæmpede forgæves

Spændingen udeblev
Og nu kunne det ellers være, at gæsterne lugtede blod. Det ene flotte angreb efter det andet blev sat op. Hjemmeholdet kiggede kun fodbold og lignede en flok piger, som allerede havde vundet kampen, selvom der manglede at blive spillet mere end 25 minutter.

Antvorskov kørte bolden hurtigt rundt, og de prøvede ofte at udfordre den skadede Nanna i målet, men den helt store chance blev det ikke til.

Og efter små ti minutters højt pres gik gassen stille og roligt af ballonen igen. Antvorskov-spillerne virkede slået og gav nu igen initiativet tilbage til Frederiksberg, som med Chili Nielsen og Ida Hjorth i spidsen stille og roligt kunne køre sejren hjem. 

Frederiksberg Skole i Sorø vandt med 3-1, og de er nu videre til kredssemifinalen, hvor de skal møde Tølløse- Privat og Efterskole i en kamp, hvor deltagelsen i kredsfinalen er på spil. Der er deadline for aftale af kampen 16. november.

Kredsfinalen i Sjælland Midt-regionen spilles onsdag 21. november klokken 11.00. Datoen for kredsfinalen er allerede fastlagt, og den kan derfor ikke rykkes.

Tabte teten på gulvet

Hør hvad Ida Skovbo fortalte efter kampen: