TV: Gyser sikrede kvartfinalen

Folkefest: Kanon opbakning til mudderkamp på Vestegnen

Brøndby Strand Skole snuppede sejren efter forlænget spilletid. Foto: Henrik Schou
Brøndby Strand Skole snuppede sejren efter forlænget spilletid. Foto: Henrik Schou

Der var linet op til det helt store brag på Brøndby Strand Skole, der fik besøg af Nymarkskolen fra Slagelse i kredsfinalen i Sjælland Midt.

En frostpåvirket ujævn græsbane stod klar til de 22 unge hingste, der brændte efter at komme i gang og sikre sig både guldmedaljer og adgang til forårets forjættede slutspil.

Sjældent har man hørt så mange testosteronbrøl og følelsesudladninger, inden kampen startede.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Vestegnens nye helte sikrede guldet

Banen gav problemer
Men det var banen, der blev den største udfordring. Hjemmeholdet er kendt for at spille poleret og flydende angrebsspil, men det fungerede slet ikke i kampens start. Gæsterne havde også svært ved at følge deres gameplan, som var at holde bolden på jorden, fordi de fleste modstandere var ca. et hoved højere.

Det blev i stedet en kamp på mod og vilje. Og den kamp endte helt lige. For der var ingen, der sparede sig. De glidende tacklinger kom hurtigere, end vi kunne tælle dem, og de var stort set alle sammen fuldstændig rene, så det mest beskidte i denne kamp var spillernes tøj.

Det bliver ikke nogen nem opgave at få holdenes trøjer renvasket, men nu er der jo også et godt stykke tid til næste kamp. Så kampens myndige og glimrende dommer kom ikke på overarbejde. Ikke en eneste gang var han nødsaget til at trække gult eller invitere til kammeratlige samtaler.

De shorts bliver svære at få rene. Foto: Henrik Schou
De shorts bliver svære at få rene. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Brøndby Strand Skole - Nymarkskolen

Tydeligt nervøse
Kampen bølgede meget frem og tilbage. Det var tydeligt, at hjemmeholdets Caines Tarp var blevet læst inden kampen. Han fik stort set ikke held med de aktioner, han i de forrige kampe havde stor succes med. Så det meste af første halvleg kom der ikke meget konstruktivt fra hjemmeholdets venstrekant.

Det virkede næsten som om, at hjemmeholdet generelt var mest knuget over kampens betydning og de mange tilskuere, der var troppet op til kampen.

Keeper Enes Korkmaz, der i sidste kamp var sikkerheden selv, var i dette opgør rystende nervøs. Op til flere gange skøjtede han rundt i målet som bambi på isen, og usikkerheden forplantede sig ud i forsvaret, som under ledelse af kampens suverænt bedste spiller Joseph Mwamba normalt er sikkerheden selv.

Joseph Mwamba gik forrest som en ægte anfører. Foto: Henrik Schou
Joseph Mwamba gik forrest som en ægte anfører. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Matchvinderen væltede rundt

Sløjt forsvarsspil gav kasse
Det blev netop den usikkerhed, der afgjorde, at første halvleg endte med en føring til udeholdet på 1-0.

To halvdårlige clearinger endte hos Joseph, der headede væk. Bolden skulle så lige have et los mere ud af forsvarszonen, men bolden blev ramt så skævt, at den sejlede baglæns hen til en helt fri Steffan Dieu. En spiller med hans kvaliteter brænder ikke en sådan friløber. Han lagde bolden langs jorden i det fjerneste hjørne uden chance for Enes.

Massiv jubel efter føringsmålet til gæsterne. Foto: Henrik Schou
Massiv jubel efter føringsmålet til gæsterne. Foto: Henrik Schou

Og dårligt var bolden sat i spil, før der var pause.

Her modtog hjemmeholdets spillere en kæmpe skideballe af træner Firat Olgun. Den fik på alle tangenter.

- Hvorfor sparker I så dårligt væk? Lav noget nyt Caines, dit spil er blevet er blevet læst.

- Holder I jeres pladser? Nej, gu' gør I ej. Og så slutbemærkningen:

- Er jeg den eneste på holdet, der vil vinde i dag? Hvorefter han rasende forlod de mundlamme spillere, der kiggede uforstående på hinanden. Deres beskidte tøj viste med al tydelighed, at deres fight for sagen ikke havde fejlet noget i første halvleg, hvorefter de brølede deres frustration ud i et nyt kampråb.

Måske burde Firat Olgun overveje, om der var andre, måske mere pædagogiske midler, man kan motivere sine spillere med.

Se også: TV: Spilfordeler: Har været sjovt

Kom ud af ingenting
Udeholdet vidste godt, at de ville komme under tryk i anden halvleg, men de havde fået skruet et glimrende forsvar sammen. Godt bakket op af energiske Jeppe Andersen og en rolig anfører Kristian Krogh fik de lukket ned for det meste af hjemmeholdets angreb.

I målet havde de 'højre back' Marc Nielsen, som leverede en suveræn præstation i betragtning af, at hans normale plads netop er højre back. Det eneste, der manglede var en lidt bedre kommunikation mellem målmanden og forsvaret, men det forstod hjemmeholdet ikke at udnytte.

Midt i halvlegen var hjemmeholdet  ved at løbe tør for både ideer og kræfter, da de pludselig fik kunstig åndedræt af Ali Shah.

Ud af ingenting og set udefra på et helt ufarligt sted bankede Ali Shah bolden helt over i det fjerneste hjørne til 1-1.

- Altså det var meget simpelt, sagde Ali.

- Jeg fik på bolden lidt ude i venstre side på kanten af feltet. Så var det bare at lave en sparkefinte for at få min modspiller væk, og resten var jo bare piece of cake. At sende bolden over i det fjerneste hjørne. Jeg vidste med det samme, jeg skød, at den ville gå ind.

Hvorfor var du sikker, lød vores næste spørgsmål, og så kom det med et smil:

- Når jeg sparker på mål, er der altid mål.

Måske skulle Ali så have sparket lidt før og måske lidt mere, men som han sagde.

- Det kræver jo, at man får bolden på rigtige sted, og det skete ikke ret tit i den her kamp.

Ali tiljubles efter målet til 1-1. Foto: Henrik Schou
Ali tiljubles efter målet til 1-1. Foto: Henrik Schou

Se alle de FEDE fotos fra kampen her.

Misbrugte hjørne efter hjørne
Men målet gav luft til hjemmeholdet og de mange tilskuere blev igen hørbare, mens begge hold knoklede videre for få en afgørelse. Hjemmeholdet tilspillede sig en mængde hjørnespark, som stort set alle sammen var ubrugelige.

Så et godt råd til Brøndby Strand Skole er at få trænet nogle hjørnespark. De har spillerne til at heade dem ind, men bolden nåede sjældent forbi forreste stolpe.

Resten af kampen gav et par chancer til begge hold, men ingen af holdene satsede for alvor. Særligt slemt var det for hjemmeholdet. Ofte havde de kun en mand fremme, nemlig Izzet Akdeniz, og da hurtighed ikke ligefrem er hans spidskompetence, skete der for meste kun noget, når anfører Joseph Mwamba tog sine susende ryk på venstrekanten. Han satte aftryk både i bagerste og i forreste kæde i kredsfinalen.

Nymarkskolen havde i Steffan Dieu også en yderst kompetent spiller. Når han var i boldbesiddelse, var der ofte fare på i færde på hjemmeholdets banehalvdel, men heller ikke han formåede at score, så kampen sluttede 1-1 og gik dermed i forlænget spilletid.

Se også: Brøndby Strand Skole klar til kvartfinalen

Slog til i dybden
Den startede med et brag. Inden sekundviseren var kommet rundt en gang, havde hjemmeholdet bragt sig foran 2-1.

- Jeg fik bolden i venstre side, sagde Zeeshan Afzal.

- Jeg tørrede to mand, inden jeg så sendte den hen til en helt fri Nedas. Jeg havde set, at han løb godt i dybden, og så var det bare at ramme ham, så han kunne sparke bolden i kassen.

Zeeshan i fremdrift. Foto: Henrik Schou
Zeeshan i fremdrift. Foto: Henrik Schou

Og det gjorde Nedas. Vi har set ham bedre og hurtigere end i denne kamp, men det flotte løb hen til bolden var en stærk aktion, som gav hjemmeholdet troen på sejr.

Herefter fik hjemmeholdet så sin tredje luft. De sprudlede, kom først på bolden og tacklingerne blev igen bidende.

Det begyndte at gøre rigtig ondt på gæsterne, der forsøgte sig med et par udskiftninger, men de kom først til nogle halve chancer i anden halvleg i den forlængede spilletid, hvor hjemmeholdet blev bange for at tabe og trak sig alt for meget tilbage på banen.

Det gav udeholdet en del spil, men ikke de store chancer, og da dommeren fløjtede af efter lidt tillægstid, var det nogle trætte men glade drenge fra Brøndby Strand Skole, der kunne glæde sig over, at i år, var det dem, der fik guldmedaljer om halsen i stedet for sidste års sølvmedaljer.

Se jublen bryde løs efter sidste fløjt:

KAMPFAKTA:

Resultat:

Brøndby Strand Skole - Nymarkskolen, 1-1 (2-1 efter forlænget spilletid)

Målscorere:

0-1: Steffan Dieu (28.)

1-1: Ali Shah (49.)

2-1: Nedas Vaisvyla (61.)

 

Havde forberedt sig godt
Det er altid svært at være det tabende hold i en finale, men Nymarkskolen var en værdig taber. Kampen kunne lige så let være tippet deres vej, og selvfølgelig hang de med hovederne efter kampen, men de skal hermed vide, at de var med til at give tilskuerne og deres modstandere en dejlig fodboldkamp.

Set i lyset af, at Nymarkskolen de sidste otte år er røget ud i en af de første runder, så var årets præstation absolut godkendt.

En møgbeskidt Yousaf Younas var jublende glad efter kampen.

- Vi vandt fordi, vi vidste, hvem deres profiler var. Dem havde vi forberedt os på, og jeg havde totalt krammet på min direkte modspiller.

- Det var en dejlig kamp, og det var rart, at vi kunne vinde i år. Jeg var også med sidste år, og der er langt hjem fra Kalundborg, når man har tabt. Det kan jeg godt fortælle dig, sagde den glade vinder.

Yousaf kommer højest. Foto: Henrik Schou
Yousaf kommer højest. Foto: Henrik Schou

Og Yousaf fortsatte:

- Jeg troede hele tiden på, at vi kunne vinde. Men selvfølgelig var vi alle sammen påvirket af de mange tilskuere. Hvis vi nu havde tabt, så skulle vi høre for det. Og de havde alle sammen kunnet fortælle os, hvordan vi skulle have spillet.

- Men nu vandt vi, og det er da meget sjovere. Jeg glæder mig ligefrem til at komme i skole nu.

- Nu kan og skal vi snakke skolefodbold hele vinteren, og jeg kan love dig for, at vi skal træne. Vi vil gerne have mindst en kamp mere, og vi håber, det kan blive her. Det er supersjovt at spille foran så mange. Det prøver vi ikke ret tit.

Hør fra Yousaf her:

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

Brøndby Strand Skoles vej til kvartfinalen

12. september: Brøndby Strand Skole - Torstorp Skole, 9-0

3. oktober: Vestegnens Privatskole - Brøndby Strand Skole, 0-6

31. oktober: Brøndby Strand Skole - Mølleholmskolen, 5-0

8. november: Brøndby Strand Skole - Egelundskolen, 5-1

13. november: Himmelev Skole - Brøndby Strand Skole, 1-2

20. november: Brøndby Strand Skole - Nymarkskolen, 1-1 (2-1 efter forlænget spilletid)

Holdets samlede målscore: 28-3

1 af 3 Der blev virkelig gået til den på den knoldede bane. Foto: Henrik Schou
2 af 3 Steffan Dieu (tv.) spillede en stor kamp for gæsterne. Foto: Henrik Schou
3 af 3 Brøndby Strand Skole snuppede sejren efter forlænget spilletid. Foto: Henrik Schou