Annonce:
Annonce:

TV: Hattrick og hurtig fodbold

Fremragende: Dominerede hele kampen

Gæsterne spillede flot fodbold i hele opgøret, selvom hjemmeholdet kæmpede bravt. Foto: Michael Nordkvist
Gæsterne spillede flot fodbold i hele opgøret, selvom hjemmeholdet kæmpede bravt. Foto: Michael Nordkvist
Annonce:

Drengene fra Frederiksberg Skole i det sydlige Sorø tog idag på hjemmebane imod Marievangsskolen fra Slagelse.

Gæsterne med de stolte traditioner i Ekstra Bladet Skolefodbold var ifølge anfører og målmand Jonas Helstrup stensikre på, at den kamp ville de vinde ganske let. Også selvom Jonas slet ikke er målmand i sin fodboldklub B.73-Slagelse.

- Det betyder ingenting! Jeg har før stået på mål, og da vi ikke har en rigtig målmand på skolen, så tager jeg gerne handskerne. Vi vinder 2-0, og jeg holder buret rent, kom det selvsikkert fra Jonas.

 Denne klare udmelding var Frederiksbergs centrale forsvarsspiller Carl Frøkjær-Jensen ikke helt enig i.

Annonce:

- Jeg er sikker på, at vi slår Marievang med 3-0. Vi er sikre på bolden, vi har hjemmebane med mange tilskuere, og så scorer jeg i dag, selvom jeg spiller i forsvaret, lød det fra Carl.

 Så det var to hold sprængfyldte med selvtillid, hvor ingen af dem på forhånd ville lægge sig ned.

Se kampfakta her.

Kæmpede mod overmagten

Som skudt ud af en kanon
Præcis klokken 11.30 fløjtede dommeren kampen i gang, og det var de rødklædte gæster der straks forsøgte med et højt pres.

Marievangsskolen var i kampens ti første minutter konstant i boldbesiddelse. Det ene angreb efter det andet buldrede frem mod hjemmeholdets mål. 

Der var rigtig meget variation i angrebene. Gæsterne angreb nemlig både på midten og i begge siden med flere rigtig farlige indlæg. Men hjemmeholdets forvar og især Carl Frøkjær-Jensen stod solidt og fik clearet alt ud af kommunen, som målmand Emil Nielsen ikke fik fat i. 

Annonce:

I banens modsatte ende stod Jonas Helstrup hele tiden langt ude af sit mål og sweepede samtlige bolde tilbage i hovedet på hjemmeholdet. Ja, det var trængselstider for de blå Frederiksberg-drenge.

Især Marievangs offensive venstre back Jonathan Wiese var i overdådigt spillehumør. Frække driblinger bagom støttebenet, skarpe præcise afleveringer, gode afslutninger og et nærgående frispark fra 30 meter er bare et udpluk af alle de gaver, Jonathan berigede holdkammerater og tilskuere med.

Valle viste vejen

Føringsmål kort før pausen
Præcis som uret nåede 20 minutter, var det tæt på kampens første basse. Marievangs Silas Dahl blev spillet helt blank få meter fra mål, men Silas valgte at sparke et stort rundt hul i luften i stedet for at sætte en inderside på. Det betød, at Carl igen kunne agere redningsmand og losse bolden langt væk.

Annonce:

Det var reelt spil til ét mål. Hjemmeholdet havde intet at byde ind med offensivt. Marievangs styrmand i forsvaret Jakob Rathcke samt brødrene Wiese tillod intet, og de tre gange i første halvleg Jonas i målet rørte bolden, var de tre gange, han stod langt ude af sit mål og sparkede bolden op på hjemmeholdets banehalvdel.

Det duftede lidt af 0-0 ved pausen, men i kampens 29. minut blev Jonathan Wiese fældet i straffesparksfeltet efter en fræk solotur, hvor han sendte fire-fem modstandere efter hotdogs. Dommeren vinkede dog afværgende, så spillet forsatte. Hvorfor hjemmeholdet så holdt op med at spille fodbold vides ikke, men Jonas Pabst nappede hurtigt bolden i højre side af feltet og smed den ind foran mål, hvor Ahmet Carkaci let kunne sende læderet i kassen med højre inderside. Herefter fløjtede dommeren til pause.

Ahmet Carkaci scorede hattrick, da hans hold spillede flot og hurtig fodbold. Foto: Michael Nordkvist
Ahmet Carkaci scorede hattrick, da hans hold spillede flot og hurtig fodbold. Foto: Michael Nordkvist

Gyldne minutter sikrede sejren

Annonce:

Pausesnak
Frederiksberg-træner Max Jandausch prøvede at hive sine drenge op i pausen og give dem lidt tro på, at det faktisk godt kunne lade sig gøre at vinde, selvom man var bagud med et mål. Men det var uden entusiasme i stemmen, og Max havde nok ligesom spillerne lugtet, at det ville blive meget svært mod et Marievang-mandskab, som intet tillod i nærheden af deres eget mål.

I gæsternes lejr var stemningen til gengæld høj. Træner Søren Tvile styrede pausesnakken:

- Det kører jo fantastisk venner. Vi fortsætter i samme spor i anden halvleg, så skal vi nok få nogle flere mål, lød det fra træneren.

Keeper afværgede massakre

Spændingen fjernet
Hjemmeholdet kom dog alligevel lettere optimistiske ud til anden halvleg, og allerede efter 25 sekunder, var de for første gang i kampen oppe i gæsternes straffesparksfelt. Det gik dog lige så hurtigt den anden vej. Styrmand-Rathcke erobrede let bolden og satte en hurtig omstilling i gang. Hjemmeholdets Emil Fischer var nødt til at tage én for holdet, så det ikke endte med en 2-0-scoring. Gult kort til Fischer og ti minutter i skammekrogen.

Hvis det ikke var svært for hjemmeholdet, så blev det nu rigtig svært at komme tilbage i kampen med en mand i undertal. 

Annonce:

Først scorede Ahmet Carkaci sit og kampens andet mål, da han endnu engang med højre inderside behandlede et fremragende indlæg fra Mads Buhl efter fortjeneste. 

Kort efter smadrede Magnus Knudsen bolden op under overliggeren fra 35 meters afstand, og minuttet efter lukkede Carkaci kampen med et hattrick til 4-0, da han headede bolden i mål fra en spids vinkel.

TV: Værter stak sig på tjørnebusken

Tempoet gik ned
Efter det fjerde mål skruede gæsterne lidt ned for dampen. Det betød dog ikke, at hjemmeholdet blev lukket ind i kampen, men blot at tempoet blev lidt lavere. Chancer til gæsterne var der stadig mange af, men koncentrationen svigtede ofte. Det tætteste på 5-0 var, da Ahmet Carkaci headede et kanon-hjørnespark på overliggeren efter 55 minutter.

I slutminutterne måtte dommeren have det gule kort op af lommen to gange. Først fik Mads Buhl kortet for at sparke bolden væk ved et frispark, og kort før tid fik Ahmad Tooryalaj et gult kort for at skubbe en modstander lidt for voldsomt. 

Annonce:

Det hele endte med en sejr på 4-0 til Marievangsskolen, der spillede flot og hurtig fodbold gennem det meste af kampen.

Hør Jonathan Wiese fra Marievangsskolen efter kampen her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: