TV: Helt alene på toppen

Matchvinder: Izzet Akdeniz startede begge halvlege med en scoring

Izzet Akdeniz scorede begge sit holds mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Izzet Akdeniz scorede begge sit holds mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Kvartfinalen imellem Maglegårdsskolen og Brøndby Strand Skole blev en gyser. Et heroisk kæmpende udehold fra Brøndby kæmpede i 45 minutter af kampen med ryggen mod muren, og deres gameplan lignede titlen fra den berømte børnebog Find Holger.

Hver gang de fik muligheden for at få bolden fremad, forsøgte de at ramme holdets enlige angriber Izzet Akdeniz, som næsten hele tiden havde mindst to spillere omkring sig.

Uden Joseph Mwamba var Brøndby Strand Skole aldrig kommet så langt. Han er et fyrtårn i forsvaret. Foto: Henrik Schou Sjællandmidt Brøndbys styrmand: 'Det havde vi ikke fortjent'

Fodbold er en kontaktsport
Men to gange lykkedes det nu alligevel at 'finde Holger'. Første gang allerede efter ca. tre minutter.

Izzets forklaring på sit første mål var såre enkel:

- Jeg fik en høj bold fra forsvaret ude i venstre side, og deres forsvarsspiller (Nikolaj Due red.) puffede jeg en smule til med skulderen, så han faldt, og derefter havde jeg frit løb ind til målet, og så var det jo bare at hakke den ind.

- Jeg synes ikke, der var frispark. Jeg har altid lært, at fodbold er en kontaktsport. Ja, der var kontakt, men ikke frispark.

Den vurdering var der nu ikke ret mange af hjemmeholdets spillere, der delte. Der gik et stykke tid, før de fik rystet frustrationen og ærgrelsen over målet ud af kroppen. 

Måske derfor flød spillet ikke rigtig for hjemmeholdet i første halvleg. Vi har i hvert fald set dem langt bedre spillende.

Og de kunne slet ikke åbne udeholdets forsvar, som var yderst kompakt med den store og stærke midtstopper Joseph Mwamba som den centrale spiller.

Som Izzet sagde:

- Når vi angriber, spiller vi fire-fire-to. Når vi forsvarer, er jeg ene mand på toppen. Sådan havde vi aftalt i dag, så jeg kendte mine arbejdsbetingelser i den her kamp.

Izzet (th) bruger altid sin fysik. Foto: Henrik Schou
Izzet (th) bruger altid sin fysik. Foto: Henrik Schou

Alle kunne høre dette skrig, da Maurits Kjærgaard havde booket pladsen i semifinalen. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Pokkers til krøltop

Lynmålet var planlagt
1-0 til udeholdet ved pausen, men optimismen var stor hos hjemmeholdet.

- Spred spillet væk fra deres midtstopper, og læg pres på dem hele tiden. De kører træt på et tidspunkt. Vi skal nok få puttet mindst en bold i kassen, lød det.

Men de glemte en ting. Han hed Izzet Akdeniz, og han sagde følgende om sit andet mål.

- Jeg havde aftalt med min venstre back, at han så hurtigt som muligt skulle sparke bolden langt frem i venstre side, så ville jeg tage dybdeløbet.

Det gjorde venstre back efter 23 sekunder. Izzet fik bolden, kom udenom sin modspiller, denne gang uden at skubbe, og da han så, at keeperen var kommet for langt frem, lagde han smukt bolden over i det lange hjørne. Så var stillingen 2-0 til udeholdet. Helt imod spil og chancer, men måltavlen lyver aldrig.

Hvem skal gøre Stjernevejskolen kunsten efter? Foto: Claus Bonnerup Nyheder Her spilles finalerne

Var mast i bund
Derefter startede hjemmeholdet et massivt pres og totalt bombardement mod gæsternes mål.

Skuddene og hovedstødene haglede ned mod Brøndbys mål.

Ved siden af, over og på Mohammed Ladki, som i øvrigt forstod at placere sig godt og sikkert i kvartfinalen, og et enkelt drøn på overliggeren.

Målet var som forhekset, og de nærmeste tilskuere snakkede om, at der måtte være magi med i kampen, når bolden ikke ville over stregen.

Men det lykkedes dog for hjemmeholdet at få scoret et mål, da Oscar Riis-Kofoed med over et kvarter igen fik fyret et godt missil af sted.

- Der blev jeg sgu alvorligt bange for, at vi ville tabe, sagde Izzet om målet, for både han og holdkammeraterne var mærket af det hårde forsvarsarbejde.

Storkøbenhavn ZOOM: Maglegårdsskolen - Brøndby Strand Skole

Tager én kamp ad gangen
Utroligt nok kom der ikke flere scoringer, selvom der var chancer til syv-otte mål, så det endte det med en kneben sejr på 2-1 til Brøndby Strand Skole.

- Vi er bare så glade, og jeg er sikker på, at hjemturen med bus og tog bliver superdejlig, sagde en lettet og glad Izzet.

- Og allerede i morgen tager vi fat på at gennemgå vores kommende modstander. Vi interesserer os ikke for, hvem det er før i morgen, for vi har det princip, at vi tager en kamp ad gangen.

- Men du kan være sikker på, at vi er velforberedte og klar til kamp i næste uge, sluttede en storsmilende Izzet Akdeniz.

Hør fra Izzet her:

1 af 2 Izzet blev tiljublet i starten af begge halvlege. Foto: Henrik Schou
2 af 2 Izzet Akdeniz scorede begge sit holds mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou