TV: Herredsåsens super slutspurt

Sikken slutspurt: Pigerne fra Skolen på Herredsåsen ser stærke ud og er videre i årets turnering

Herredsåsens piger kan fortsat smile, for med endnu en sejr er de videre i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Erik Elmelund)
Herredsåsens piger kan fortsat smile, for med endnu en sejr er de videre i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Erik Elmelund)

Skolen På Herredsåsens pigehold har spillet to finaler samt en kredsfinale indenfor de sidste tre år. Sidste år glippede det i kredsfinalen, men nu er skolen godt på vej igen og må absolut betegnes som et af favoritholdene. Fire spillere har prøvet at være i finalen og to af dem hele to gange.

De mest rutinerede er midtbanespilleren Louise Tranberg og angriberen Laura Andersen, der har været i to finaler og nu går i 9. klasse. Jennifer Sørensen og Johanna Bøg Holtov var i finalen 2014.

Fra sidste års kredsfinalehold er der hele ni spillere med, og dertil er kommet to nye talenter fra fødeskolen Raklev Skole. Træner Mette Elmelund har således en på forhånd stærk trup at stille op med. Ny målmand er dukket op: Olivia fra 9. klasse.

De to hold gør klar til kamp og hilser på hinanden. (Foto: Erik Elmelund)
De to hold gør klar til kamp og hilser på hinanden. (Foto: Erik Elmelund)
 

Se kampfakta her

Kampen mod Skolen På Fjorden var en revanchekamp fra sidste sæson, hvor Herredsåsen i Fårevejle lidt heldigt vandt 3-2 efter et drama. Hele otte spillere fra Fjorden var gengangere, så der var stor spænding omkring kampen.

Se også: TV: Sikke hun sparker

Frustrerede til pause
Herredsåsen startede bedst og pressede konstant Skolen ved Fjorden tilbage. Fjordens unge målmand Martine Hansen stod glimrende og storesøster Catharina Hansen styrede midterforsvaret som en rigtig anfører. Herredsåsen kunne ikke score trods talrige forsøg og efter et kvarter blev det pludselig Fjordens Natascha Kofod der slap fri i højre side og på et lidt forkølet skud, med hjælp af forsvarer Anna Vedel, der rettede den af og snød sin målmand Olivia Nakazibwe, bragte Fjorden på 1-0.

Det var første scoring mod Herredsåsen i dette års turnering.

Hjemmeholdet fortsatte med at presse, men ind ville bolden ikke, og det var et lidt frustreret hold, der gik til pause - bagud for første gang.

Pausesnak hos Skolen på Fjorden. (Foto: Erik Elmelund)
Pausesnak hos Skolen på Fjorden. (Foto: Erik Elmelund)

Pausesnak hos Herredsåsen. (Foto: Erik Elmelund)
Pausesnak hos Herredsåsen. (Foto: Erik Elmelund)

Se også: TV: Favoritterne svigtede ikke

Vendt på hovedet
Anden halvleg fortsatte med pres fra Herredsåsen og allerede i første minut lykkedes det Laura Andersen at fange målmand Martine lidt langt ude og score på et langskud, som Martine havde hænder på, men ikke kunne holde.

Man anede et straffesparksdrama. Men et lille kvarter før tid gik to indskiftede spillere i aktion. Malou Christensen gik til baglinjen og smækkede bolden ind til Mille Krusbæk, der flot headede den i målhjørnet til den forløsende 2-1-føring til hjemmeholdet.

I de sidste ti minutter gik det stærkt. Nerverne var væk og først øgede Wilma Ibsen til 3-1 efter et godt hjørnespark fra Jennifer Sørensen, der straks efter spillede anfører Louise Tranberg fri til endnu en scoring, før hun selv tog affære og bankede bolden i mål på et flot langskud til slutcifrene 5-1.

Se også: TV: Hurtig kasse

Jennifer startede sæsonen på mål, men har nu vist sig som en af de bærende i marken med syv mål i to kampe.

Skolen ved Fjorden stillede med flere piger fra 7. klasse og deres tid skal nok komme allerede til næste år.

Herredsåsen tordner mod slutspillet og pigerne har et fast mål:

— Vi vil i Parken - altså Telia Parken, som Laura ændrede det til.

Hun har tidligere spillet finaler i Århus og Farum.