TV: Intens fight på Vestegnen

Vil længere end sidste år: Muchaba og Ali Shah tror på finaledrømmen

Der var masser af gode forsøg mod på i den tætte kamp. Foto: JJØ
Der var masser af gode forsøg mod på i den tætte kamp. Foto: JJØ

Mindre end 24 timer efter Brøndby Stadion udgjorde kulissen til derbyet mod FCK, var der mandag et nyt opgør i Brøndby på tapetet.

Sidste års semifinalister fra Brøndby Strand Skole tog imod naboerne fra Brøndbyøster Skole. På forhånd en kamp, ingen af skolerne ville tabe.

Det var kampen om retten til at møde Skt. Josefs Skole i kredssemifinalen, der stod på spil. Naturligvis også æren, håneretten og retten til at kalde sig 'Brøndbymester' i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Kun sejren talte
Mens disen sænkede sig over den tunge græsbane, myldrede tilskuerne ind bag de ophængte snore. Der var som sædvanlig styr på disse detaljer på Brøndby Strand Skole.

De to hold samledes på midten til et fællesbillede, og det hele lignede begyndelsen til en sommerkamp i ferielandet.

Men i samme øjeblik, dommeren lod ærten trille for første gang, var der kun én ting, der talte - sejren.

Elias Amani fra udeholdet tog chancen med det samme. Han sendte en lang bold fremover til en helt fri medspiller, men bolden blev en anelse for lang.

Øjeblikkeligt lød det også fra Brøndbyøster Skoles træner Keld Reitov:

- Drenge, banen er meget kort. Husk det nu.

Samme Keld Reitov er en rutineret herre, når det kommer til Ekstra Bladet Skolefodbold. Han har stået i spidsen for både piger og drenge på Brøndbyøster Skole siden 1977.

Der var mange tilskuerne til den spændende kamp. Foto: JJØ
Der var mange tilskuerne til den spændende kamp. Foto: JJØ
 
Tæt kamp om Vestegnen

Ufortjent føring
Så tog hjemmeholdet ellers fat. De spillede god fodbold de første ti minutter, og efter kort tid tog Zeeshan et strålende løb på venstrekanten. Hans glimrende skud sneg sig forbi Brøndbyøsters mål.

Det blev ikke rigtig til flere gode chancer, blandt andet fordi de havde svært ved at komme udenom Brøndbyøster Skoles bedste spiller Elias Amani. Han styrede sit forsvar glimrende og havde også et par gode ryk fremad. Men af og til var han for længe om at slippe bolden.

Så var det lige som om, at hjemmeholdet mistede pusten, og gæsterne tog fat.

De overtog midtbanen, og i angrebet havde udeholdet to dygtige spillere i Daniel Soydan og den lille, strålende tekniker Salieu Drammeh.

Sidstnævnte kørte ofte rundt med både to og tre store drenge fra Brøndby Strand Skole, der ofte så rundtossede ud, når de til sidst så ryggen af Salieu.

På et tidspunkt havde udeholdet på under tre minutter tre superindlæg fra kanterne, hvor der kun manglede en angriber, der skulle sætte en inderside på. Men lige præcis den person var ikke tilstede. I stedet blev de straffet.

Udeholdet havde som sædvanlig mange folk med fremme. Alaa fra Brøndby Strand Skole fik erobret bolden, og han drev den frem. Ingen gik på ham, for de havde travlt med tilbageløbet. Alaa fik slæbt bolden hen til Ali Shah, der hamrede bolden i kassen til en absolut ufortjent føring til Brøndby Strand Skole på 1-0.

Salieu Drammeh satte ofte flere spillere af med sine flotte driblinger. Foto: JJØ
Salieu Drammeh satte ofte flere spillere af med sine flotte driblinger. Foto: JJØ
 
TV: Spænding til det sidste

Ikke tilfredse
Selv denne føring kunne ikke skabe ro hos hjemmeholdet. De var stadig febrilske og havde travlt med at forsvare sig. Deres angrebsspil bestod som oftest af lange bolde frem til de hurtige folk, som dette hold har så mange af.

Deres modstandere magtede ikke at omsætte deres spil til hverken chancer eller mål, og det blev udtrykt meget tydeligt i pausen af Keld Reitov.

- I klumper alt for meget. Drop nu det småspil og få åbnet spillet. Det skal spredes helt ud, så vi kan få åbnet deres forsvar og få nogle skud udefra. Det savner jeg i høj grad.

Spillerne var irriteret. Mest på sig selv.

- Det kan ikke være rigtigt, at vi har alt spillet, men ikke kan score, lød det bittert fra en spiller.

- Men det laver vi om på i anden halvleg. Det er kun et sølle mål, lød det optimistisk, inden de gjorde klar til anden halvleg.

TV: Øst slog vest

Klar fra start
Det blev en forrygende festforestilling, tilskuerne blev vidne til efter pausen.

Kampens dommer satte ild til lunten, da han allerede efter 80 sekunder måtte trække et gult kort op af baglommen. Hjemmeholdets Ali Shah blev fældet i en alt for sen og klodset tackling, og udeholdet blev en spiller færre.

Frisparket blev taget af Zeeshan. Hans fremragende skud blev vippet op på overliggeren af Oliver Jørgensen. Men fra overliggeren sprang den ud til en helt fri Muchaba, der blot skulle sætte hovedet på for at øge føringen til 2-0. Det gjorde han.

Hjemmeholdet fejrede målet ved at trække sig længere tilbage, og kun tre minutter senere gav de et unødvendigt frispark væk.

Det blev taget af Daniel Soydan, der hamrede bolden helt op i trekanten til stillingen 2-1. De grønblusede drenge fra Brøndbyøster Skole øjnede chancen for et comeback.

Der var mange nærkampe i feltet ved hjørnespark. Foto: JJØ
Der var mange nærkampe i feltet ved hjørnespark. Foto: JJØ
 
TV: ’Cajsa-rinden’

Målene kom på samlebånd
Det varede kun to minutter, så var det udeholdets tur til at være i tidligt julegavehumør. Jonas fra Brøndby Strand Skole erobrede bolden. Han så op og opdagede, at Muchaba var løbet i fri position. Han sendte bolden op til Muchaba, der tog bolden til sig og bragte sit hold foran med 3-1.

Muchaba sagde selv om målet.

- Jeg så, at Jonas havde fået fat i bolden, og jeg opdagede samtidig, at min direkte modstander var en af de langsomme. Så da jeg fik bolden, var det bare at løbe fra ham og prikke bolden i mål. Det var ikke noget særligt godt skud, men det var jo også med venstre, og det er ikke mit favoritben. Men det var dejligt at se bolden trille over stregen, sagde den nu dobbelte målscorer.

Senere blev Muchaba dog pillet ud.

- Min kondition er ikke særlig god, så jeg skulle have en pause, sagde han efter kampen.

Den farligste føring

Kortkabale
Målfesten fortsatte. Næsten inden hjemmeholdet var færdige med at juble over 3-1-føringen, slog udeholdet kontra. Bolden havnede hos den storspillende Elias Amani, der resolut sendte et skud af sted. Skuddet overraskede en ellers god keeper hos Brøndby Strand Skole. og så var stillingen 3-2. Ny åbning og endnu mere spænding, og der var kun spillet knap ni minutter af anden halvleg.

Så kom der ti minutters målpause, inden kampen sluttede med et brag.

Først måtte Mouner Boilaala fra udeholdet forlade banen med et gult kort i nakken, og to minutter senere gik Jonas fra hjemmeholdet samme vej. Så holdene spillede ti mod ti.

Så blev Muchaba skiftet ind igen, og kun et par minutter efter fik han bolden og så, at der kun var to mand mellem ham og målet.

Muchaba fortalte selv efter kampen:

- Da jeg fik bolden, vidste jeg, at jeg havde både kræfter og hurtighed til at løbe fra dem begge, så det gjorde. Jeg kom ind i feltet og blev presset en smule. Sekundet efter blev begge mine ben hægtet bagfra, og jeg vidste, at dommeren ville fløjte for straffe. Jeg var slet ikke i tvivl.

Straffet blev dømt, og det blev sikkert sat i mål af Ali Shah til 4-2.

Se scoringen på straffe her:

TV: Afgjort fra start

 

Kæmpede til det sidste
Med kun fem minutter tilbage skulle sejren køres hjem. Men det var nemmere sagt end gjort. Kun to minutter efter fik gæsterne på ny scoret og fik dermed reduceret til 4-3.

Det fik hjemmeholdets træner til at gå amok. Der blev råbt med meget store bogstaver om en elendig opdækning, og spillerne vidste faktisk godt, at han havde mere end ret.

De sidste fem minutter blev lange og trælse for Brøndby Strand Skole, der benyttede enhver lejlighed til at sparke bolden langt ud af banen.

Det fik dommeren til at lægge masser af tid til kampen, så spillerne var ude i fire minutters overtid. Tilskuerne bed negle, mens de lokale helte kastede sig frygtløst ind i alt, hvad der bevægede sig.

Det lykkedes hjemmeholdet at forhindre den scoring, der ville have sendt holdene i straffe. Nu kan de i stedet glæde sig til at møde Skt. Josefs Skole, der også er mere end klar til kampen om at komme i kredsfinalen.

Fik kamp til stregen

Vil længere end sidste år
Muchaba og Ali Shah var begge enige om, at det havde været alt for spændende. De måtte erkende, at hvis de skal videre, så skal deres forsvarsspil forbedres.

Men det er der også mulighed for.

- Vores centrale forsvarsspiller Joseph Mwamba, som har været skadet, er vist klar til vores næste kamp. Med ham på holdet er vores forsvar meget bedre, sagde drengene.

Joseph er på kontrakt i Brøndby IF. Så han kan helt sikkert gøre en stor forskel.

De var begge meget kække omkring målsætningen:

- Vi kommer længere end sidste år, lød det fra dem begge.

Det er noget af et løfte. Sidste var de et enkelt mål fra finalen, for de tabte semifinalen med 1-0 til Hedegårdsskolen.

Hør fra Ali og Muchaba efter kampen her: