TV: 'Jern-mændene' sejrede i tæt opgør

Hårdhed og flot spil: De to hold gav hinanden en underholdende kamp

Pausesnak hos Nr. Jernløse Skole. De trak sig sejrrigt ud til sidst. (Foto: Erik Elmelund)
Pausesnak hos Nr. Jernløse Skole. De trak sig sejrrigt ud til sidst. (Foto: Erik Elmelund)

Drengeholdet fra Skolen På Herredssåsen stillede med syv debutanter, da et tilsvarende antal spillere havde meldt afbud på grund af klubaktiviteter.

De syv nye gjorde det særdeles godt og kæmpede forbilledligt, og kampen viste Herredsåsens store bredde, hvor der virkelig er kamp om pladserne på skoleholdet.

De to mandskaber er klar til kamp. (Foto: Erik Elmelund)
De to mandskaber er klar til kamp. (Foto: Erik Elmelund)
 

Se kampfakta her

Nr. Jernløse var således favoritter før kampen og startede da også bedst i den kraftige vind og regnfulde vejr. Et par farlige hjørnespark blev afgørende. Det første var farligt, men allerede i andet forsøg scorede August Danmark direkte på et af slagsen til 1-0 til udeholdet.

Se også: Danmark dukkede modstanderen

En af debutanterne hos Herredsåsen, Martin Sewankambo, tog kort efter chancen langt udefra og lobbede trods modvinden flot bolden over Jernløses målmand, Theis Preisler-Nielsen, til udligning.

Martin Sewankambo var en af kampens store oplevelser. (Foto: Erik Elmelund)
Martin Sewankambo var en af kampens store oplevelser. (Foto: Erik Elmelund)
 

Ved et nyt hjørne til Nr.Jernløse havnede bolden hos Mattias Sørensen, der flot placerede bolden uden chance for målmand Hadi El-Bitar med sit venstreben.

Nr. Jernløse Skole dominerede fortsat i rygvinden og da kantspilleren Christian Sivertsen fik en lang stikling i venstre side, nettede han sikkert til pauseføringen 3-1.

Se også: Jern-mænd

Mere hårdhed
I pausen udtalte Nr. Jernløses anfører Casper Brorød, der til daglig spiller på højeste niveau i Lyngby:

— Vinden kan få betydning, men vi har kampen under kontrol.

Casper modtog senere fidusbamsen for sit solide midterforsvarsspil.

I anden halvleg, hvor Herredsåsen havde vinden i ryggen, kom holdet lidt mere ind i kampen, som også tog en smule til i hårdhed. Et af de største frispark begik Zakarias Overgaard, og det kostede ham korrekt 10 minutters hvil på sidelinjen.

Herredsåsen fik et par muligheder, hvorimod den i pausen indskiftede nye målmand fra Herredsåsen, Christopher Hanghøj, stort set ikke rørte bolden. Med fem minutter tilbage skabte den evigt kæmpende Martin, der senere fik fidusbamsen, spænding, da han igen langt udefra snød målmand Theis med et godt langskud i rygvinden.

Hjørnespark, siger dommeren. (Foto: Erik Elmelund)
Hjørnespark, siger dommeren. (Foto: Erik Elmelund)
 

Mere blev det ikke til og træner Kaj Strøh måtte for første gang i sin skolefodboldkarriere forlade skolens bane som taber.

På taberholdet gjorde alle en god indsats og især fætrene Rasmus og Jeppe Merling Petersen, samt den dobbelte målscorer Martin Sewankambo var iøjnefaldende.

Hos Nr. Jernløse var anfører Casper Brorød, kanterne August Danmark og Christian Sivertsen, samt midtbanespiller Mattias Sørensen, de dominerende. På en bredere bane vil holdet være farligt for alle.

Nr. Jernløse skal i holdets næste kamp møde Tølløse Privat- og Efterskole og det må blive et brag af en kamp.