TV: Katja klaskede kuglen i kassen

Knivskarp: Hattrick-helt leverede varen

Hjemmeholdet forsøgte at holde styr på Katja Nielsen, men det lykkedes ikke. Foto: Michael Nordkvist
Hjemmeholdet forsøgte at holde styr på Katja Nielsen, men det lykkedes ikke. Foto: Michael Nordkvist

Pigerne fra Pedersborg Skole spillede i eftermiddag deres første kamp i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Modstanderen var Nymarkskolen fra Slagelse. Se kampfakta her.

Alle pigerne havde netop set Nymarkskolens drenge sejre på straffe over hjemmeholdet, Så derfor var pigerne fra Pedersborg Skole fast besluttet på, at dette nederlag skulle hævnes.

Bedst fra start
Det var da også hjemmeholdet, som kom bedst fra start. To minutter og 40 sekunder gik der, før Josephine Møller havde bragt værterne i spidsen for opgøret, da hun efter en solotur udplacerede målmand Andrea Vestmar. I denne situation virkede gæsternes forsvar slet ikke klar.

Det var dog ikke ret længe, at hjemmeholdets piger kunne glæde sig over føringen, for bare et minut senere var det Katja Nielsens tur til at tage en solotur ind i hjemmeholdets felt, hvor hun stensikkert klaskede bolden i nettet. 1-1 efter mindre end fem minutter. Sikke en drømmestart på dette opgør.

Josephine Møller scorede kampens første kasse. Foto: Michael Nordkvist
Josephine Møller scorede kampens første kasse. Foto: Michael Nordkvist

Mødte overmagten

Totalt forsvarskollaps
Spillet bølgede frem og tilbage mellem de to banehalvdele. Midt i halvlegen var det meget tæt på, at værterne igen var kommet foran, men Natasha Christoffersens afslutning gik få centimeter forbi den ene målstolpe efter et frispark, som Klara Ploug smed ind i feltet.

Kort efter var det så Nymarkskolens Amalie Jensen, som kunne score til 1-2. Værternes forsvar kiksede totalt i en ellers relativt ufarlig situation, hvilket resulterede i, at hele fire af udeholdets spillere havde frit løb mod mål, mens værterne stod på midten og kiggede bebrejdende på hinanden. Og med fire mod én målmand kunne Frk. Jensen let trille kuglen i nettet. Denne udvikling var træner-Jacob ikke helt tilfreds med og slet ikke måden, gæsterne fik scoret på. Så han skiftede et par friske spillere ind på banen.

Katja Nielsen i fuld fremdrift. Foto: Michael Nordkvist
Katja Nielsen i fuld fremdrift. Foto: Michael Nordkvist

TV: Buldrede videre

Udskiftninger gav bonus
Udskiftningerne var en rigtig god idé, for selv om der stod Nymark og især Katja Nielsen på det hele resten af halvlegen, så lykkedes det alligevel indskiftede Latchin Mustafa at få tilkæmpet sig et frispark, kort før pausen. Frisparket tog Klara Ploug sig af. og uden tøven sparkde hun bolden flot over den opstillede mur og videre ind i nettet via målmandens fod. 2-2 og straks herefter kunne dommer Palle Knudsen fløjte til pause.

Se Klara Plougs frisparksscoring her: 

Fra anden halvlegs start virkede det til, at udeholdet havde et gear mere. Katja Nielsen og Amalie Jensen gjorde lige, hvad der passede dem og kun Maia Lindholm og Klara Ploug på Pedersborg-holdet kunne følge med i det opskruede tempo. Især Katja og Klara havde masser af drabelige, men helt fair dueller.

Katja Nielsen nettede tre scoringer. Foto: Michael Nordkvist
Katja Nielsen nettede tre scoringer. Foto: Michael Nordkvist

Kløede på

Katja afgjorde kampen
Efter ca. 40 minutter gik den så ikke længere for det hårdt kæmpende Pedersborg-hold.

Gæsterne fik et hjørnespark, som ikke blev clearet ud af feltet, med det resultat, at Katja Nielsen hurtigt kunne nappe bolden og losse den i kassen til 2-3. Det var ganske fortjent.

Nu havde hjemmeholdet ikke meget mere at skyde med. Katja og Klara havde stadig deres underholdende dueller, men holde Katja helt fra chancer, det kunne hun ikke.

De næste fem minutter havde Katja hele fire chancer for at afgøre kampen med en fjerde scoring. Heraf et frispark, som gik lige over mål. Men femte gang var så lykkens gang. Endnu et frisparksmål blev sendt mod mål, og denne gang havde Simone Christensen i Pedersborgmålet ikke en chance. 4-2 til Nymarkskolen, og kampen var lukket. I næste runde venter Dyhrs Skole.