TV: Keeper afgjorde affære

Fra pletten: Kemalchan Kaymak blev helten med to flotte redninger

Ole Olsen leverede en flot præstation i torsdagens opgør. Foto: Michael Nordkvist
Ole Olsen leverede en flot præstation i torsdagens opgør. Foto: Michael Nordkvist

Drengene fra Pedersborg Skole tog torsdag i mod Nymarkskolen fra Slagelse, og det var et opgør, som begge holds trænere Jacob Pilgaard og Henrik Lund havde set frem til med en vis skepsis. Se kampfakta her.

For hvordan var niveauet i forhold til modstanderen?, var spørgsmålet i begge lejre.

Henrik Lund fra udeholdet virkede meget rolig - også selvom han havde fået et par afbud til morgen. Så skolen havde kun taget tolv spillere med, men han var ikke i tvivl om, at billetten til næste runde skulle med hjem til Slagelse.

Nervøsiteten var noget tydeligere hos Jacob Pilgaard, som ikke rigtigt turde håbe på sejr og videre deltagelse i Ekstra Bladet Skolefodbold. En turnering, som han altid har haft stor kærlighed til. Men de senere år er hans hold røget ud allerede i første runde. Måske der kunne ændres på det i dag.

Palle Knudsen passede fløjten i torsdagens kamp. Foto: Michael Nordkvist
Palle Knudsen passede fløjten i torsdagens kamp. Foto: Michael Nordkvist
 

Lavt tempo og ingen chancer
Præcis kl. 10:30 fløjtede dommer Palle Knudsen kampen i gang, Tempoet i starten var ikke højt. Alt spil foregik på midten af banen, og der var ikke så meget som duften af en målchance i hverken den ene eller den anden ende af banen. Hjemmeholdets Victor Møller, Mugtaba Moktar og Rune Kaarsberg prøvede ellers ofte at skabe noget offensivt, men afleveringerne var alt for upræcise, Ligesom førsteberøringerne var tæt på at være en katastrofe. Gæsterne forsøgte sig også, når de havde bolden. Ofte sat op at anfører Ole Olsen, men lige så ofte løb angrebene ud i ingenting. Olsens medspillere var ganske enkelt for passive.

Se også: Kløede på

Ud af ingenting
Det var meget kedelig fodbold, trænere og tilskuere var vidne til. Det var som om, at ingen rigtigt turde komme frem på banen med fare for at blotte sig bagud.

Men alligevel lykkedes det værterne at komme foran efter et kvarter. Bolden blev ført frem af Mugtaba Moktar midt på banen, og pludselig stod Victor Møller helt fri inde i Nymarks straffesparksfelt. Victor svigtede ikke og smaskede med stor kraft bolden forbi Kemalchan Kaymak i målet. 1-0 til værterne.

Victor Møller scorede til 1-0 for hjemmeholdet. Foto: Michael Nordkvist
Victor Møller scorede til 1-0 for hjemmeholdet. Foto: Michael Nordkvist

Se også: TV: Katja klaskede kuglen i kassen

Kæmpechance og udligning
Scoringen gav hjemmeholdets spillere et kæmpe boost. Gæsterne virkede rystede og usikre i de bageste geleder. Det resulterede to minutter efter føringsmålet i, at Mugtaba igen kunne føre bolden frem på banen. Det sidste træk blev lidt for langt, så målmand Kaymak nåede ud til bolden et halvt sekund før Mugtaba. Men Kayman ramte ikke bolden, så begge spillere løb forbi kuglen, uden nogen af dem rørte den. Og så blev den ellers clearet ud af Sorø Kommune af en Nymark-spiller. Kæmpe chance, men underholdende var det.

Men i stedet for en 2-0-føring blev det øjeblikket efter 1-1. Gæsterne fik et hjørnespark, som blev servet ind i det lille felt. Her opstod en masse ping-pong mellem spillerne, og så endte det med, at Alaa Abdullah lidt heldigt kunne score med en inderside. Sikke et kludemål. Men de tæller som bekendt også.

Udligningen var præcis det, der skulle til få at få ro på Nymark-spillerne. Nervøsiteten forsvandt i alle kæderne, og i halvlegens sidste ti minutter stod der Nymarkskolen på det hele. Alt spillet foregik på Pedersborgs banehalvdel og det røde hjemmehold kunne slet ikke få bolden væk. Hver gang den blev clearet fik de den sekunder efter lige i hovederne igen. Det blev dog ikke til flere mål og derfor var stillingen ved pausen 1-1.

Højt at flyve. Foto: Michael Nordkvist
Højt at flyve. Foto: Michael Nordkvist

Se også: TV: Oppe mod overmagten

Tro på det, venner
Træner Jacob tog straks ordet til pausesnakken.

- Hallo. Vi kan sagtens vinde den her kamp. Hvis vi vil, kan vi køre den ud af brættet. Tro på det, venner. Når vi angriber, så angriber vi helhjertet, og ikke som i første halvleg, hvor vi hver eneste gang stopper op og spiller tilbage. Det duer ikke, og jeg gentager. Hvis vi vil, kan vi køre dem ud af brættet, sagde den fokuserede træner.

Anfører Rune Kaarsberg meldte også ind med gode råd til sine holdkammerater.

Se også: TV: Buldrede videre

Havde ikke flere udskiftninger.
Anden halvleg startede med hjemmeholdet som det mest toneangivende hold. Gæsterne stod afventende og forpurede alle forsøg på angreb fra hjemmeholdet.

Det eneste, der er at berette om frem til det 52. minut, er, at efter to minutter fik Nymarkskolens Belmin Pepic en skade, så han ikke kunne fortsætte. Det betød, at gæsterne måtte spille kampen til ende med de 11 spillere, som allerede var på banen.

Men i kampens 52. min. kom chancen til gæsterne. Hele hjemmeholdets forsvar snorksov, og pludselig havde udeholdets Lucas Andersen frit løb mod mål. Men helt alene med vikarierende målmand Lasse Christensen lykkedes det Lucas at sparke kuglen forbi målet. Kæmpe chance.

I fuld firspring. Foto: Michael Nordkvist
I fuld firspring. Foto: Michael Nordkvist

Se også: Kynisme til forskel

Fra pletten
Mere skete der ikke i de sidste minutter, så kampen skulle afgøres i straffesparkskonkurrence.

Alexander Egekjær, Lucas Andersen og Wesam Mustapha scorede for Nymark, mens Belmin Pepic brændte.

Hos Pedersborg brændte Mathias Elmstrand, Mathias Jeppesen og Rune Kaarsberg, mens Gustav Weinholdt som den eneste scorede.

Og så var sagen klar. Nymarkskolen vinder 4-2 efter straffe og målmand Kemalchan Kaymak blev helten med to flotte redninger.

Kemalchan Kaymak nappede det afgørende straffespark. Foto: Michael Nordkvist
Kemalchan Kaymak nappede det afgørende straffespark. Foto: Michael Nordkvist
 

Anfører Ole Olsen fortæller:

- Vi gjorde allesammen vores bedste. Det var derfor, det var os, der vandt i dag. I næste kamp skal vi kæmpe, som vi gjorde i dag. Vores målmand skal blive bedre fra kamp til kamp. Så er der ingen, som kan slå os, lød det selvsikkert fra anføreren.

Se hele interviewet med Ole Olsen her:

1 af 2 Hjemmeholdets keeper, Lasse Christensen. Foto: Michael Nordkvist
2 af 2 Ole Olsen leverede en flot præstation i torsdagens opgør. Foto: Michael Nordkvist