TV: Keeper-duel blev afgørende

Skuffende: Keeper Emil Grunth brændte og røg ud

Frederik Hahn vandt målmandsduellen. Foto: Michael Nordkvist
Frederik Hahn vandt målmandsduellen. Foto: Michael Nordkvist

Drengene fra Antvorskov Skole i Slagelse tog i formiddag imod gæsterne fra Sorø Privatskole på kunstbanerne ved Harboe Arena Slagelse.

Se kampfakta her.

Der var lagt op til en form for revanche for hjemmeholdet, da drengene fra Sorø Privatskole i sidste runde havde slået Antvorskov Skole 2 ud af Ekstra Bladet Skolefodbold med hele 7-1. 

Hjemmeholdets Kenneth Kærslund var da også overbevist om, at hans hold ville vinde mandagens kamp:

- Vi skal bare lukke de rigtige spillere ned, så bliver det ikke svært at vinde. Vi spiller hurtig fodbold, og Sorø spiller langsomt. Derfor vinder vi let 5-1, lød det knastørt fra forsvarsspilleren, som kendte de fleste fra gæsternes hold.

Gæsternes angriber Aksel Kristensen, som havde scoret for sit hold i de to første runder, var ikke helt enig med Antvorskov-spilleren:

- Jeg tror, de undervurderer os. Vi skal bare spille vores eget spil og huske at kommunikere sammen på banen. Vi er meget bedre end dem, og vi vinder klart 6-0, lød det stålfast fra Aksel.

Helten udgik med skade
Det var udeholdet, som startede bedst og pressede på for at få et hurtigt mål. Især Lille-Carl Schrøder virkede til at være den, som bedst havde fået rystet efterårsferien af sig og boltrede sig som en fisk i vandet, når han havde bolden.

Det fik værternes forsvar at mærke allerede efter et par minutter, da Lille-Carl Schrøder med fem-seks rødklædte spillere i hælene, fik afleveret til energibomben Arvid Laursen, der fra højrekanten lagde en perfekt bold ind i det lille felt. Men ingen medspillere havde fået alt søvnen ud af øjnene, så Antvorskov-keeper Emil Grunth kunne let samle bolden op.

Sorø Privatskoles helt fra sidste runde Arvid Laursen fik i dag en skidt start på kampen med flere dumme boldtab, frustrerende udbrud og uheldige afleveringer. Laursens off-day kulminerede efter ti minutter, da han vred om på sin ankel, og så var kampen forbi for ham. Træner Simon 'Mourinho' Egebjerg havde ellers spået Arvid en stor rolle i dagens dyst.

Arvid Laursen måtte udgå i mandagens kamp. Foto: Michael Nordkvist
Arvid Laursen måtte udgå i mandagens kamp. Foto: Michael Nordkvist

Kæmpede til det sidste

Aksel på pletten igen
Det var ikke meget, man så til hjemmeholdets offensive spillere, og det var især Victor 'Chefen' Schæffers fortjeneste. For den 15-årige spiller, som har været til prøvetræning i HB Køge, spillede med stort overblik og var konsekvent i tacklingerne. Det var Antvorskov-spillerne bestemt ikke glade for.

Kort efter Arvids udskiftning fik gæsterne tilkæmpet sig et hjørnespark i højre side. Lille-Carl Schrøder med den udsøgte sparketeknik smed en perfekt bold ind på kanten af det lille felt, hvor Aksel Kristensen kunne losse kuglen i kassen. Dermed fortsatte han takterne fra kampen mod Antvorskov Skole 2, hvor han også var på pletten.

Aksel Kristensen scorede kampens første mål. Foto: Michael Nordkvist
Aksel Kristensen scorede kampens første mål. Foto: Michael Nordkvist

Tabte teten på gulvet

Brokkeri ødelagde kampen
Antvorskov-spillerne var ikke enige om, hvem der skulle tage skylden for målet, så der var store diskussioner spillerne imellem, hvilket ikke ligefrem gavnede deres spil på banen.

Sorø-drengene, der havde virket mest klar på opgaven de første ti minutter, begyndte nu også at diskutere indbyrdes. Det kunne tydeligt ses på spillet, og hjemmeholdet kom nu langt bedre med i kampen, uden de kom til de helt store muligheder. Derfor var stillingen 1-0 til Sorø Privatskole ved pausen.

TV: Scorede fire på seks minutter

Talt pænt og spil fodbold
Simon 'Mourinho' Egebjerg var helt klar i spyttet til pausesnakken.

-Tal pænt til hinanden og spil, som vi gjorde de første ti minutter, så vinder vi den her kamp, lød det kortfattet fra den fokuserede træner.

I hjemmeholdets lejr var der tavshed. Underligt nok havde ingen rigtigt noget at sige. Heller ikke træner Olaf Johansen, der virkede handlingslammet og mildest talt frustreret over, at at hans topscorer Furkan Cicek var kommet i menneskehænder hos Wictor Thonke og Victor 'Chefen' Schæffer, som havde pillet ham helt ud af kampen.

Simon 'Mourinho' Egebjerg var ikke tilfreds med sine spillere i pausen. Foto: Michael Nordkvist
Simon 'Mourinho' Egebjerg var ikke tilfreds med sine spillere i pausen. Foto: Michael Nordkvist

TV: Revanchen udeblev

Anden halvleg blev en ørkenvandring
Det var tydeligt, at udeholdet havde svært ved at skabe noget offensivt uden skadede Arvid Laursen, som med sin vanvittige energi kan trække hver enkelt medspiller op i niveau.

Anden halvleg blev en sjældent set kedelig affære med meget få højdepunkter. Begge hold spillede på noget, der ligner 50 procent af, hvad de reelt kan og som de har vist tidligere i turneringen. 

Det eneste, der er at berette om, er et par udmærkede forsøg fra Antvorskov samt en halv friløber til gæsternes David Eriksen, som han sparkede forbi uden tro på tingene.

TV: Chefen gik forrest

Dybt inde i overtiden
Men to minutter før tid var det tæt på, at hjemmeholdet fik udlignet. To mand stod pludselig helt alene med Frederik Hahn, men de stod så meget i vejen for hinanden, at ingen af dem fik afsluttet. Bolden røg ud i spil igen, hvorefter den blev tacklet op i luften og faldt ned på overlæggeren. Det var tæt på, og Antvorskov-spillerne ærgrede sig.

Uret havde for længst rundet de 60 spilminutter, og alle gik og ventede på, at dommeren skulle fløje af, da Sorø-forsvaret lavede deres eneste fejl i kampen.

Og så fik hjemmeholdets topscorer Furkan Cicek frit løb mod mål. Det så egentlig ud til, at Furkans sidste træk blev for langt. Og Frederik Hahn i målet nåede da også først ud til bolden, men den ramte ham i brystet og sprang igen ud i fødderne på Furkan, som let kunne trillebolden i mål til 1-1.

Få sekunder efter kunne dommeren fløjte af, og kampen skulle afgøres på straffe.

TV: Revanchen udeblev

Hahn vandt målmandsduellen
Straffesparkskonkurrencens mest interessante duel var, da Antvorskov-målmand Emil Grundt skulle sparke på Frederik Hahn. Den duel vandt Hahn, da han han flot reddede skuddet fra sin målmandskollega.

Og da Sorø Privatskole scorede på alle deres fem forsøg med anfører Johan Rabølle som sidste skytte, var sagen klar. Sorø Privatskole er videre til fjerde runde, hvor de møder Marievangsskolen.

Se Johan Rabølle sende sin skole videre:


 

Frederik Hahn stod en flot kamp, da Sorø Privatskole mødte Antvorskov Skole. Foto: Michael Nordkvist
Frederik Hahn stod en flot kamp, da Sorø Privatskole mødte Antvorskov Skole. Foto: Michael Nordkvist
 

Skuffet keeper
Den slagne målmand Emil Grunth sagde følgende efter kampen:

- Nøj, det er nederen af stå at sige, at jeg sagtens kunne sparke straffespark. Men jeg ændrede min beslutning om, hvor jeg ville sparke i sidste øjeblik. Det skal man jo aldrig gøre, sagde han og fortsatte:

- Jeg var den eneste fra vores hold, der brændte. Men da jeg heller ikke reddede nogen af Sorøs straffespark, så taber vi jo. Det er nedtur, lød det fra den skuffede keeper, der fik fairplay-håndklædet som en lille trøstepræmie.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Antvorskov Skole  - Sorø Privatskole, 4-6

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Magnus Jensen, Antvorskov Skole
Carl Schrøder, Sorø Privatskole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Emil Grunth, Antvorskov Skole