TV: Klasse til forskel

Bare bedre: Trods udsving var Brøndby Strand Skole niveauer bedre

Brøndby Strand Skole vandt en overbevisende sejr i fredagens opgør. Foto: Birger Dencker
Brøndby Strand Skole vandt en overbevisende sejr i fredagens opgør. Foto: Birger Dencker

Sidste års semifinalister fra Brøndby Strand Skole er et godt bud på et hold, som kan komme langt i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Selvom de kun er fem gengangere fra sidste års succeshold, står holdet knivskarpt. En god blanding af tekniske dygtige spillere og nogle lynhurtige drenge.

Èn af sidste års finalister Joseph Mwamba måtte sidde over i fredagens kamp grundet en skade i baglåret, men holdet klarede det dog fint uden ham.

Der var ganske enkelt klasseforskel på de to hold. Brøndby Strand Skoles mandskab består udelukkede af spillere, der spiller fodbold til daglig - flere af dem i ligaen og divisionen i både Brøndby IF og Hvidovre.

Uerfarne gæster
Hos Hedehusene Skole var det næsten modsat. Et hold, hvor meget få spiller fodbold, men dyrker end anden sportsgren end fodbold. De havde spillere uden fodboldstøvler, og målmanden Xander Beeken stod uden handsker, da skolen ikke havde nogen, som var store nok til ham.

Det var en ulige kamp fra start af, og hjemmeholdet sad solidt på kampen. Uret havde knap rundet to minutter, før Hedehusene Skole for første gang måtte tage bolden ud af eget net. Giovanni løb simpelthen fra forsvaret og placerede bolden uden for keeper Xanders rækkevide.

Få minutter efter viste værternes Atahan, at man ikke behøver at være højest for at nå højest og heade bolden i kassen til 2-0.

Grim tackling fra én af hjemmeholdets spillere. Foto: Birger Dencker
Grim tackling fra én af hjemmeholdets spillere. Foto: Birger Dencker

Tæt kamp om Vestegnen

For mange onemanshows
Brøndby-drengene kunne godt fornemme, at det blev en overkommelig opgave, og måske derfor ville spillerne meget gerne vise deres kunnen frem. I en lang periode bestod holdets angreb primært af solo-præstationer, og de glemte helt, at de var et hold. Sammen med en heroisk indsats af drengene fra Hedehusene Skole og en manglende kollektiv indsats fra værterne lykkedes det Hedehusene Skole at holde buret rent de næste 20 minutter.

Der skulle en sløset markering til, før næste scoring kom. Zeeshan fik lov til at stå helt udækket lige uden for gæsternes straffesparksfelt, da han modtog en kontrabold og bankede bolden i kassen til 3-0.

Det var en rigtig mavepuster for Hedehusenes Skole, og i de sidste fem minutter af halvlegen havde værterne nemt ved at udbygge føringen til 4-0 og 5-0.

Brøndby Strand Skole dominerede luftrummet. Foto: Birger Dencker
Brøndby Strand Skole dominerede luftrummet. Foto: Birger Dencker

Trak det længste strå

Opsang fra utilfreds træner
I pausen havde værternes træner Firat Olgun følgende kommentar til sine spillere:

- I dribler for meget. Vi skal bruge denne kamp til at blive bedre, så vi er klar længere henne i turneringen, så I skal øve jer i at kombinere mere og spille mere 1-2, sagde han.

Hjemmeholdets træner havde skrevet et lille notat på holdkortet til Ekstra Bladet Skolefodbolds udsendte, hvor der stod:

- Vi bruger hovedet og spiller med fødderne. Vi vil absolut gøre vores bedste. Hilsen Firat.

Der blev givet og taget i fredagens kamp. Foto: Birger Dencker
Der blev givet og taget i fredagens kamp. Foto: Birger Dencker

Skoven blev fældet

Lyttede til coach
I anden halvleg skiftede Hedehusene Skole keeper. Hverken Xander i første halvleg eller Kerem i anden halvleg havde erfaringer med at stå på et ellevemandsmål. Det fik også betydning for kampens resultat.

Begge målmænd gjorde deres bedste, men det var svære vilkår, når de møder et hold som Brøndby Strand Skole med flere rigtige gode afsluttere.

Det var en ensidig forestilling i anden halvleg. Hjemmeholdet havde lyttet til, hvad træner Firat havde sagt i pausen. De spillede meget mere sammen end i første halvleg og havde dermed flere gennemspillede angreb. Målene kom kontinuerligt i hele anden halvleg. Det lykkedes Brøndby Strand skole at score seks mål i de sidste 30 minutter, så slutresultatet blev 11-0.

Der var seks forskellige målscorere for hjemmeholdet, og dagens topscorer blev Ali Shah med tre mål.

Se én af hans scoringer her:

Tror på succes
Brøndby Strand Skoles Atahan fik fidusbamsen på grund af sine to hovedstødsmål, selvom han ikke er blandt de største drenge på banen.

Atahan tror, holdet bliver bedre og bedre, som turneringen skrider frem. Modsat sidste år er der ikke mange, der til daglig spiller i samme klub, så de skal lige lære hinanden at kende. Brøndby Strand Skole håber desuden på, at de kan nå i finalen i år, men ved også, at det kan blive svært.

Atahan fra hjemmeholdet scorer på et hovedstød. Foto: Birger Dencker
Atahan fra hjemmeholdet scorer på et hovedstød. Foto: Birger Dencker

KAMPFAKTA:

Resultat:
Byens Skole - Kirsebærhavens Skole, 5-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Mathilda Buller, Byens Skole
Sarah Gilksberg, Kirsebærhavens Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Lucca Christoffersen, Kirsebærhavens Skole