TV: Kollektivet besejrede individualisterne

Stor jubel: Sorø Privatskoles piger viste stor glæde over at være videre til kredsfinalen

Anna Jensen fra Hvalsø Skole og Karen Strøyer fra Sorø Privatskole i nærkamp. Foto: Michael Nordkvist
Anna Jensen fra Hvalsø Skole og Karen Strøyer fra Sorø Privatskole i nærkamp. Foto: Michael Nordkvist

I den ene af de to kredssemifinaler tog pigerne fra Sorø Privatskole imod pigerne fra Hvalsø Skole på kunstbanen midt i Sorø by.

Hjemmeholdet var nået til hertil med en relativ lav målscore på 11-2 på fire kampe. Dem havde de vundet med 3-0, 5-1, 1-0 og 2-1.

Udeholdet havde scoret mange flere mål. Efter to stykker 10-0-sejre i deres første og anden kamp var det også blevet til en 2-1- og 3-1-sejr. Så gæsternes målscore var derfor 25-2, og de måtte nok betragtes som favoritter inden dette opgør.

Den ene af hjemmeholdets to trænere Stinna Engelsbak havde fuld fokus på, at hendes piger skulle have den helt rigtige optakt til den vigtige kamp. Så hun havde arrangeret mentaltræning, før turen gik til omklædningsrummet.

Værterne måtte desuden stadig undvære topscorer Sidse Egebjerg, som var sendt til kiropraktor, i håb om at hun kunne blive klar til en eventuel kredsfinale torsdag 23. november.

Gæsterne havde brugt det meste af formiddagen på at tage busser og regionaltog. Det var for at komme de knap 30 kilometer sydvest på. Det var ikke helt optimal forberedelse.

Se kampfakta her.

Der var mange indkast til begge hold. Foto: Michael Nordkvist
Der var mange indkast til begge hold. Foto: Michael Nordkvist

Se også: TV: Klarede sig uden topscoreren

Gæsterne tog initiativet
Det var udeholdets blå-klædte piger, som fra start tog initiativet. Der var ikke spillet mere end et par minutter, før deres topscorer Mathilde Olsen lagde en flot og præcis aflevering ind til Naja Albertsen.

Naja var søgt med frem i straffesparksfeltet og afsluttede resolut. Men målmand Ida Goldstrand kom flyvende ud af sit mål og fik reddet bolden til hjørne med en super fodparade.

Nu begyndte værterne også pludselig at ville lege med. Flere gange var Rosa Hemmingsen helt nede ved eget straffesparksfelt for at hente bolden, og så tog hun ellers nogle flotte ture op langs venstrekanten.

I den ene situation førte det til et frispark til hjemmeholdet på midten af modstandernes banehalvdel. Men udførelsen af dette rakte kun til et målspark til gæsterne.

Rosa Hemmingsen spillede en fremragende kamp. Foto: Michael Nordkvist
Rosa Hemmingsen spillede en fremragende kamp. Foto: Michael Nordkvist

Se også: TV: Startede på bænken

Meget lige kamp
Nu bølgede spillet frem og tilbage mellem de to banehalvdele. Der var ikke en eneste målchance at berette om i første halvleg, men det var faktisk ret underholdende alligevel. Der var masser af nærkampe, og begge hold virkede til at være kommet på banen for at spille fodbold.

Især de to toere hjemmeholdets Sophie Høystad og udeholdets Luna Mertens kæmpede bravt og gav sig 100 procent i alle situationer.

Derfor var stillingen 0-0, da dommer Palle Knudsen kunne fløjte til pause. Det var uden, der var lagt så meget som et sekund til.

Gæsternes træner Nicklas Østergaard kom med råd i pausen:

- Vi skal altså bruge vores fløje, piger. Vi skal spille rundt om dem og i bagrummet. Vi skal ind i feltet i stedet for at stå uden for det. Og så skal vi altså sparke til bolden med det rigtige ben, sagde han.

Værternes træner Simon 'Mourinho' Egebjerg ændrede ikke på så meget. Ikke andet end at opmuntre sine piger til at fortsætte som i første halvleg. Så skulle målet nok komme.

Ella-Marie Austin og Sophie Høystad kæmper om bolden. Foto: Michael Nordkvist
Ella-Marie Austin og Sophie Høystad kæmper om bolden. Foto: Michael Nordkvist

Luna Mertens og Marie Nissen havde masser af dueller. Foto: Michael Nordkvist
Luna Mertens og Marie Nissen havde masser af dueller. Foto: Michael Nordkvist

Se også: TV: Enlig chance var nok

Kæmpe chance og føringsmål
Det var hjemmeholdet, som kom bedst ud efter pausen. Der var kun spillet et enkelt minut, før de fik et frispark præcis på banens midte.

Mille Hansen tog sig af det. Hun sparkede med stor kraft bolden helt op i udeholdets straffesparksfelt, hvor Margherita 'Målnæsen' Santi dukkede op. Hun sparkede bolden fem centimeter forbi den ene målstolpe. Kæmpe chance. Sådan en chance skal udnyttes i en kredssemifinale. Men det stod stadig 0-0.

I kampens 38. minut fik vi endelig føringsmålet. Det var et underligt mål. Værternes anfører Karen Strøyer foretog et indkast. Mille Hansen var modtager af bolden. Hun lagde den straks ind i straffesparksfeltet, hvor Malou Larsen var søgt med frem.

Malou fik på forunderligvis ramt bolden, så den hoppede i en blød bue over målmand Fie Petersen. Derefter trillede den stille og roligt i ind i målet, selvom hele tre udeholdet prøvede at få sparket væk. 1-0 til hjemmeholdet og stor jubel.

Malou Larsen blev matchvinder med kampens eneste mål. Foto: Michael Nordkvist
Malou Larsen blev matchvinder med kampens eneste mål. Foto: Michael Nordkvist

Se også: TV: Fightede flot i modvind

Målet vækkede gæsterne
Et mål imod sig var åbenbart det, der skulle til for at vække de slumrende gæster. For nu begyndte de først rigtigt at spille fodbold.

Man så i glimt, hvorfor de var nået så langt i Ekstra Bladet Skolefodbold. Stort set alt spillet foregik nu på hjemmeholdets banehalvdel. Der var masser af flot spil, men udeholdet kom stadig ikke frem til en eneste reel chance.

Caroline Gørtz, Mille Hansen og Amalie Munksdorf arbejdede forbilledligt i værternes forsvar. De tillod ikke individualisterne Mathilde Olsen, Julie Petersen, Naja Albertsen og Ella-Marie Austin at komme frem til noget som helst.

Fem minutter før uret rundede de 60 spilleminutter, fik udeholdet chancen for at få udlignet. Det var da de fik tilkendt et frispark cirka ti meter uden for hjemmeholdets felt.

Louise Jakobsen lagde derefter bolden til rette og sparkede den ukoncentreret langt ud af stadion. 

Emma Hansen prøver at stoppe Naja Albertsen. Foto: Michael Nordkvist
Emma Hansen prøver at stoppe Naja Albertsen. Foto: Michael Nordkvist

Se også: Sådan spilles kredsfinalerne

Uhyre tæt på udligning
Alligevel troede alle på stadion, at gæsternes topscorer Mathilde Olsen havde udlignet til 1-1 med mindre end to minutter tilbage.

Den var den eneste gang i kampen, at hjemmeholdets forsvar ikke fik afvist bolden. Det var så tæt på en scoring, som det overhovedet kunne komme.

Naja Albertsen var hurtig over bolden på kanten af feltet, hvor hun lynhurtigt fik skubbet den videre til Mathilde Olsen, der afsluttede resolut. Bolden ramte roden af stolpen i venstre side, røg bagom målmand Ida Goldstrand, der kun kunne se måbende til. Men i stedet for at trille ind i målet fortsatte kuglen langs mållinjen og videre forbi den modsatte stolpe.

Det er muligt, at værterne ikke har de samme individualister som gæsterne. Men de har en ukuelig vilje og arbejder sammen som et hold, hvor alle spillere har noget at byde ind med.

Derfor kunne de efter præcis 62 minutter og 48 sekunder juble over at have vundet 1-0 og sikret sig billetterne til kredsfinalen torsdag. Der skal de møde Fløng Skole.

Hjemmeholdets målmand Ida Goldstrand holdt buret rent. Foto: Michael Nordkvist
Hjemmeholdets målmand Ida Goldstrand holdt buret rent. Foto: Michael Nordkvist
 

Se pigerne fra Sorø Privatskole juble over at være gået videre til kredsfinalen her:


Se også: Prøver lykken igen

KAMPFAKTA:

Resultat:

Sorø Privatskole - Hvalsø Skole, 1-0

 

Prisvindere:
Fidusbamser:

Marie Nissen, Sorø Privatskole

Luna Mertens, Hvalsø Skole

 

Fairplay-håndklæde:

Naja Albertsen, Hvalsø Skole

Flot indsats
Bedste spillere i kampen hos udeholdet var Luna Mertens, Naja Albertsen, Ella-Marie Austin, Mathilde Olsen og Anna Jensen, mens hjemmeholdets sammentømrede enhed bør fremhæves for med ukuelig vilje at sikre sig en kredsfinaleplads. Det var en gennemført holdindsats.

Og så kan værterne håbe på, at topscorer Sidse Egebjerg bliver klar efter sin rygskade. Ellers kan det godt gå hen og blive svært i kredsfinalen.

Hjemmeholdets Rosa Hemmingsen var da også jublende lykkelig over kredsfinalepladsen.

- Vi er i kredsfinalen, fortalte hun storsmilende til Ekstra Bladet Skolefodbold.

- Vi havde håbet på at komme langt, men vi havde slet ikke regnet med at komme så langt, som vi er nu. Lige til sidst hvor de ramte stolpen, tænkte jeg 'shit!'. Der blev jeg virkelig bange, men vi klarede den alligevel, fortsatte Rosa.

Hør Rosa fra Sorø Privatskole fortælle om kampen her:

Sorø Privatskoles vej til kredsfinalen

1. september: Sorø Privatskole - Antvorskov Skole, 3-0

25. september: Eggeslevmagle Skole - Sorø Privatskole, 1-5

6. oktober: Sorø Privatskole - Marievangsskolen, 1-0

15. november: Sorø Privatskole - Nymarkskolen, 2-1

20. november: Sorø Privatskole - Hvalsø Skole, 1-0

Holdets samlede målscore: 12-2

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen