TV: Mazz'er af mål

Tre skarpe: Hvidebæk med en særdeles effektiv angriber i front

Prisvinderne. Fra venstre: Rikke, Kenni og Mazz. Foto: Bjarke Friis Jensen
Prisvinderne. Fra venstre: Rikke, Kenni og Mazz. Foto: Bjarke Friis Jensen

Allerede i første runde tørnede de to efterskolehold sammen på Hvidebækskolens dejlige bane: Hvidebækskolen mod Hjembæk Efterskole.

Se kampfakta her

Selvom ingen af skolerne har stolte traditioner i Ekstra Bladet Skolefodbold, leverede den en flot kamp. De to skolers styrke kan variere meget fra år til år, og specielt Hvidebækskolen ser ud til at have et rigtigt godt hold i år, hvilket Rasmus Larsen også gav udtryk for:


Få elever på skolen
Hjembækskolen havde anderledes svære odds at kæmpe imod, idet der kun er 68 elever på skolen. Og kun 15 af disse spiller eller har spillet fodbold. Derfor stillede skolen op med fire piger på holdet. Men det skal understreges, at det ikke var på grund af disse spillere, at Hjembæk måtte forlade banen som tabere efter kampen. De spillede en stor kamp. Mere om dette senere.

TV: Brød ud i dans efter årets første mål

Kampen startede meget jævnbyrdig. Hjembæks målmand, Kenni Hansen, havde rigeligt at se til, når Hvidebækskolens hurtige angribere kom på skudhold. Men dygtighed krydret med en portion held holdt Hvidebækskolen på nullet. Men man fornemmede, at det ikke kunne blive ved med at gå godt, og i det 15. minut dansede bolden langs med mållinjen, men Hjembækmålmanden afværger endnu en gang.

Der kom målet
På det efterfølgende angreb måtte Hjembæk give fortabt, og Mazz Jørgensen hamrede bolden i nettet. Da samme Mazz blot tre minutter efter scorede endnu en gang, anede man hvilket vej, slaget ville gå. Men med heroisk fight lykkedes det Hjembæk at holde stillingen til pausen. 2-0.

I pausen fik Hjembæk revideret taktikken.

- Ryk nu fremad og hold øje på deres bagerste spillere, lød det fra træner Nicolaj Hansen, som blev suppleret af Viktor Andreassen:

- Nu lader vi som om, det står 0-0, og går ud og giver den alt, hvad vi har.

TV: Smadder på årets første kamp

I Hvidebæk-lejren repeterede man gameplanen - hold nu fokus og hyg jer, stør op om hinanden og så videre. Trænerne Nicolaj Nielsen og Heidi Munk havde ikke behov for at foretage ændringer på banen.

Hør interview med Kenni:

Ikke mange mål
Anden halvleg startede med et stormløb mod Hjembæk-målet, men alle spillere kæmpede det bedste, de havde lært. Ofte var en Hvidebæk-spiller på skudhold, men lige så ofte ramte bolden forbi målet eller havnede i målmand Kenni Hansens handsker. I disse situationer kunne man måske tro, at fysikken var afgørende, men lille talentfulde Rikke Yssing kæmpede på lige fod med sine mandlige spillere. Det kan blive et spændende bekendtskab hvis Rikke vil fortsætte sin udvikling på fodboldbanen. Hjembæk var oftere og oftere gæster i Hvidebækskolens straffesparkfelt, og Hjembækspillerne blev tydeligvis mere og mere trætte. At Mazz Jørgensen efter 20 minutter kunne fuldende sit hattrick og score til kampens resultat 3-0 kan man ikke indvende noget imod.

Stjernen fra sjette