TV: Overlevede stormvejr

Skydetelt: Brøndby Strand Skole heldige med at sikre semifinale 

Drengene fra Brøndby Strand Skole stod fast i belejringen i anden halvleg og snuppede en 2-1-sejr. Foto: Henrik Schou
Drengene fra Brøndby Strand Skole stod fast i belejringen i anden halvleg og snuppede en 2-1-sejr. Foto: Henrik Schou

Rammerne var i den grad på plads til kvartfinalen imellem Maglegårdsskolen og Brøndby Strand Skole på Gentofte Stadion. Flot solskinsvejr, en fremragende bane, masser af tilskuere fra begge hold. Specielt var det rart at se en stor flok fra Vestegnen til at bakke udeholdet op.

I samme moment må man også rose hjemmeholdet for at have sat nogle super rammer til denne kamp. Rammer der i den grad var en kvartfinale værdig. Og så selvfølgelig to tændte hold, der havde ventet fire måneder på at netop dette spændende opgør skulle sparkes i gang.

Se kampfakta her.

Se også: Brøndbys styrmand: 'Det havde vi ikke fortjent'

Som køer på græs
Kampen startede i et højt tempo med masser af saftige dueller. Man kunne virkelig mærke, at samtlige 22 spillere havde glædet sig til denne kamp. De lignede køer, der blev sluppet ud af deres vinterhi fra første sekund. Det gjorde også, at de første par minutter blev lidt rodede med boldtab og forkerte beslutninger - uden tvivl også et udslag af nervøsitet fra begge holds side.

Efter få minutter sendte gæsternes anfører Joseph Mwamba en lang bold op mod Izzet Akdeniz. Det var en bold, som værternes Nikolai Due i første omgang kom først på, men et lille pikant skub fik højrebacken ud af balance, og så kunne Brøndby Strands store angriber let bringe holdet fra Vestegnen på sejrskurs.

Izzet Akdeniz bliver tiljublet efter det hurtige føringsmål. Foto: Henrik Schou
Izzet Akdeniz bliver tiljublet efter det hurtige føringsmål. Foto: Henrik Schou

Hjemmeholdets spillere og træner brokkede sig højlydt, da de mente, at der blev begået frispark i situationen, men dommerens fløjte forblev tavs til stor glæde for gæsternes publikum. Blot to minutter efter scoringen følte hjemmeholdets anfører Victor Jensen sig snydt for et straffespark, da han væltede i feltet. Igen var dommerens fløjte tavs, så dermed ingen mulighed for et hurtigt tilbagesvar fra værterne.

Se også: Galleri: Maglegårdsskolen - Brøndby Strand Skole

En betonmur af et forsvar
Efter scoringen overtog hjemmeholdet spillet uden dog for alvor at blive farlige. Et par langskud fra først Luwvig Lærke og derefter Simon Bornkessel truede ikke for alvor keeper Mohammed Ladkis mål, der kampen igennem var en solid sikker sidste skanse i udeholdets mål. Han tog det, man kunne forvente.

Udeholdets to garderhøje centerforsvarere Joseph Mwamba og Serhat Tas afviste alle angreb fra hjemmeholdet i første halvleg. Dertil krydret med en meget stærk fidusbamsemodtager i Yousef Younas, der med nummer 6 på i ryggen i den grad levede op til nummeret, da han beskyttede sit forsvar med et stort løbepensum samtidig med, at han var meget duelstærk.

Joseph Mwamba leverede igen en stærk præstation i gæsternes forsvar. Foto: Henrik Schou
Joseph Mwamba leverede igen en stærk præstation i gæsternes forsvar. Foto: Henrik Schou

Hjemmeholdets taktik med at forsøge høje bolde i de første 30 minutter var et decideret 'selvmål'. Hver gang bolden kom ind til forsvarsspillerne fra Brøndby Strand, kunne de med stor styrke afværge forsøgene i sikker stil. De sidste minutter af halvlegen bar præg af, at begge holds spillere virkede lidt trætte, så det var derfor logisk nok, at første halvleg kun bød på det ene mål til gæsterne.

Se også: TV: Helt alene på toppen

Chokstart på ny
Begge holds trænere gav spillerne en solid opsang i pausen.

I hjemmeholdets lejr var der fokus på, at de var spilstyrende, så målene skulle nok komme, hvis de bevarede tålmodigheden. Ellers handlede det om at få spillerne til at tro på tingene igen.

- Stillingen er 0-0 fra starten af anden halvleg, lød det fra hjemmeholdets træner, der stadig ikke var tilfreds med, at Brøndby Strand havde fået det første mål, hvor han mente, at der skulle have været dømt frispark.

Hos gæsterne var der mere tilfredshed med spillet, men her var der også plads til forbedring ifølge deres træner.

- Vi er mennesker, vi fejler, men det handler om, at vi skal løbe efter bolden og overholde vores aftaler, så skal vi nok vinde, lød det fra coachen.

23 sekunder skulle der gå af anden halvleg, så havde udeholdet bragt sig foran med 2-0. Bolden var næsten kun lige givet op, da en lang bold i venstre side blev sparket op på Izzet Akdeniz, der var en spids vinkel flot kunne lobbe bolden over i fremstormende keeper Mads Madsen, der blot kunne se til, at gæsterne for alvor satte sig i førersædet. Scoringen vakte naturligvis glæde hos de mange supportere fra gæsterne, der kunne tiljuble målscorer Izzet Akdeniz.

Izzet Akdeniz kunne skrige sin jubel ud over to scoringer i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Izzet Akdeniz kunne skrige sin jubel ud over to scoringer i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Se også: Her spilles finalerne

Kampen ændrede karakter
I de første 31 minutter var kampen rimelig lige, selvom hjemmeholdet havde et lille spilovertag trods stillingen. Men efter udeholdets mål til 2-0 blev værterne altdominerende. Det var som om, at de nu smed alt overbord og tænkte, at 'nu kan det også være ligegyldigt'.

Pasningerne sad i skabet, driblingerne fungerede og samspillet var på plads. Dette medførte et massivt pres mod gæsternes mål. Simon Bornkessel, Ludwig Lærke, Victor Jensen og Anton Hasbo havde alle store chancer for at få hjemmeholdet på tavlen. Sidstnævnte med et brag på overliggeren, hvor målmand Mohammad Ladki ikke havde en chance for at reagere. Man stod hele tiden med fornemmelsen af, at reduceringen måtte komme på et tidspunkt.

Med et kvarter tilbage på klokken modtog venstre back Oscar Riis-Kofoed bolden på kanten af feltet. Uden betænkningstid bankede han til bolden. Det var et skud, som målmanden så for sent til at kunne reagere på, og pludselig var hjemmeholdet tilbage i kampen med scoringen til 2-1.

Oscar Riis-Kofoed bragte spændingen tilbage med sin scoring til 2-1. Foto: Henrik Schou
Oscar Riis-Kofoed bragte spændingen tilbage med sin scoring til 2-1. Foto: Henrik Schou

Se ALLE de fede fotos fra kampen her.

Chance på chance
Målet gav endnu mere energi til hjemmeholdet, der pressede og pressede for at få den forløsende udligning. De sidste ti minutter lignede spillet 'power-play', som vi kender det fra ishockey. Det ene angreb efter det andet bankede ned mod udeholdets mål.

Det skal dog siges, at de fleste gange blev det ikke helt så farligt. Det kan udeholdet takke både Yousef Younas og Ali Shah, der agerede god stopklods. De to var stærke i både tacklingerne, men også gode til at holde på bolden, når de fik fat i den. Det gav deres holdkammerater den fornødne luft til at modstå endnu et pres.

Ali Shah (tv.) løb solen sort i kampen. Foto: Henrik Schou
Ali Shah (tv.) løb solen sort i kampen. Foto: Henrik Schou

- Jeg tænkte bare, at vi ikke skulle lukke det sidste mål ind, for så ville det blive rigtig svært for os. Vi skulle bare holde 2-1-føringen, fortalte Yousef Younas efter kampen.

Med fem minutter tilbage af opgøret fik hjemmeholdet den chance, de kunne forvente. Et flot gennemspillet angreb endte i venstre side. Her fandt anfører Victor Jensen med en flad tværpasning Ludwig Lærke, der alene med Mohammed Ladki sparkede lige i fødderne på den fremadstormende keeper. De sidste par minutter brændte det for alvor på, men gæsterne red stormen af og kunne mod spil og chancer lade følelserne få frit spil, da spillerne omfavnede hinanden i glæde over, at holdet nu er blandt de sidste fire drengehold i turneringen.

Glæden var stor hos de tilrejsende fans efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
Glæden var stor hos de tilrejsende fans efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou

En flot indsats af begge mandskaber. Maglegårdsskolen kendte ikke deres besøgstid, og var ikke skarpe, da de fik chancerne. Det omvendte kan man sige om gæsterne, der fightede det bedste de har lært. En fight, der denne flotte solskinsdag i Gentofte sikrede dem i plads i semifinalen.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Maglegårdsskolen - Brøndby Strand Skole, 1-2

Målscorere:

0-1: Izzet Akdeniz (3.) 
0-2: Izzet Akdeniz (31.) 
1-2: Oscar Riis-Kofoed (43.)

 

Se også: Semifinalerne er på plads

Lykkelige over sejr
Efter kampen talte vi med vinderen af fidusbamsen Yousef Younas. Han var selvfølgelig glad for sejren, men mente, at de sidste 20 minutter var svære at komme igennem.

- Vi bliver presset helt vildt til sidst i kampen, så det var svært at stå imod, sagde gæsternes nummer 6 efter kampen. Han sluttede af med at give sit bud på semifinalen.

- Hvis vi kæmper som i dag, så vinder vi også den semifinale, mente Yousaf.

Hør fra Yousef her:

Også Ali Shah var naturligvis lykkelig efter kampen.

- Det var fortjent, at vi vandt, for vi kæmpede bedre end dem, var ordene fra den glade vinder efter kampen.

- Det var svært, fordi jeg får en anden rolle i dag, fordi vi er så pressede. Jeg plejer at være mere offensiv, men min rolle blev anderledes i den her kamp, lød det fra Ali Shah efter kampen.

- Vi har en god anfører og keeper i dag, de redder os meget. Dem har vi brug for, hvis vi skal i finalen, sluttede den stærke midtbaneprofil af efter kampen.

Hør fra Ali her:

Se også: Galleri: Maglegårdsskolen - Brøndby Strand Skole

Ingen over holdet
Brøndby Strand Skole har ikke de lysende profiler på holdet. De har et meget homogent hold, hvor ingen er større end holdet. Det bar dem virkelig langt i kvartfinalen. Udover holdets stærke sammenhold, så er fight et nøgleord, når man skal beskrive holdet. De vil i den grad dø for holdet i hver eneste duel. De går med brystet fremskudt og giver sig ikke i duellerne. Det bliver spændende at se, om de hårdt kæmpende drenge fra Vestegnen kan tage det sidste skridt til finalen.

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

1 af 3 Yousaf Younas var lykkelig efter sit fløjt. Han leverede en stærk arbejdsindsats i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
2 af 3 Mohammed Ladki stod i fin kamp på kassen. Foto: Henrik Schou
3 af 3 Drengene fra Brøndby Strand Skole stod fast i belejringen i anden halvleg og snuppede en 2-1-sejr. Foto: Henrik Schou