TV: Privatskoler skød Sjælland i gang

Klasseforskel: Sikker udesejr i voldsom regn

Dyhrs Skole vandt sikkert 7-0 mod Landsgrav Friskole. Foto: Michael Nordkvist
Dyhrs Skole vandt sikkert 7-0 mod Landsgrav Friskole. Foto: Michael Nordkvist

Onsdag var det i Jylland, og torsdag blev sæsonens første kamp på Sjælland så skudt i gang allerede klokken 8.45.

Det var to privatskoler fra Slagelse, der fik den tvivlsomme ære at skulle kæmpe om billetterne til anden runde i Ekstra Bladet Skolefodbold i silende regnvejr. Landsgrav Friskole tog hjemme imod den noget større Dyhrs Skole.

Se kampfakta her.

Mål fra start
Fra første fløjt satte udeholdet sig på spillet, mens den voldsomme regn tog til. Allerede efter små seks minutter blev kampens og Sjællands første mål scoret, da måltyven Andreas Müthel sikkert sendte bolden i nettet bag Marcus Bendixen.

Målscorer Andreas Müthel er i øvrigt søn af en tidligere vinder af Ekstra Bladet Skolefodbold Carsten Müthel. Carsten har altid spillet i Slagelse Boldklub & Idrætsforening og banket tonsvis af kasser ind, der med Marievangsskolen vandt finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold i 1992 og tabte finalen året efter.

Regnen væltede ned i opgøret mellem Landsgrav Friskole og Dyhrs Skole. Foto: Michael Nordkvist
Regnen væltede ned i opgøret mellem Landsgrav Friskole og Dyhrs Skole. Foto: Michael Nordkvist

TV: Årets første i verdens største

For tidligt oppe
Med kampstart klokken 08.45 virkede ingen af drengene på banen til at være klar til at spille fodbold. De fleste virkede trætte og lignede nogen, som ikke helt var kommet ud af fjerene endnu.

Gæsterne var dog stort set hele tiden i boldbesiddelse og tilspillede sig de de første 20 minutter et hav af chancer, som ikke blev udnyttet.

Udeholdet bestod af tre spillere fra 8.klasse og resten fra 9. klasse. Hertil skal det tilføjes, at mange af dem spiller på højt niveau i Slagelse og Næstved.

Hjemmeholdets spillere var håndplukket fra 6. - 9. klasse. Derfor burde der på papiret være klasseforskel på de to mandskaber. Men når man ikke gider løbe og koncentrere sig, så kan den store forskel ikke ses så tydeligt.

Noah Larsen fra udeholdet havde ikke meget at se til i forsvaret. Foto: Michael Nordkvist
Noah Larsen fra udeholdet havde ikke meget at se til i forsvaret. Foto: Michael Nordkvist

TV: Flyskræk var ikke nok

Langskud satte Dyhrs igang
Efter 20 minutter begyndte udeholdets spillere at vågne lidt op. Velspillende Noah Larsen opsnappede bolden lige uden for værternes felt, hvor han resolut fyrede kanonen af. Via Marcus Bendixens handsker strøg kuglen sikkert i nettet.

Ikke lang tid efter blev kampen reelt lukket, da Christian Passer fik al den plads, han kunne ønske sig, og scorede til 3-0.

Når et hold i alle spillets facetter er totalt overlegen, så inviterer det ofte til, at man begynder at gøre de svære ting. Kort før pausen skulle udeholdets Kristoffer Nielsen på venstre back modtage en ufarlig bold fra Noah Larsen. Men Kristoffer skulle lige se, om han ikke kunne trylle lidt med ydersiden af støvlen med det resultat, at bolden trillede over hans fod og ud til indkast.

Sådan nogle ting er Dyhrs skoles træner, Phil O´Connor, absolut ikke tilfreds med. Så Kristoffer fik en ordentlig skideballe med på vejen.

Phil O'Connor, som oprindeligt stammer fra Middlesbrough i England, er vokset op med engelsk fodboldkultur, hvor man giver sig 100 procent hver gang, og han går op i Ekstra Bladet Skolefodbold med liv og sjæl. Så drengene bliver holdt til ilden.Også selvom de fører 3-0.

Kort efter kunne dommer Dan Gheban fløjte til pause med 3-0 på måltavlen.

Grundet regn er der brugt et billede fra arkivet. Her ses Christian Passer i aktion. Foto: Michael Nordkvist
Grundet regn er der brugt et billede fra arkivet. Her ses Christian Passer i aktion. Foto: Michael Nordkvist

Tip os med en god historie

Hattrick på 15 minutter
I anden halvleg var der aldrig tvivl om, hvem der ville løbe af med sejren. Og det kan nok være at måltyven Müthel nu var vågnet op. Om det var regnen, der havde gjort ham frisk, vides ikke, men inden for det første kvarter havde han scoret hele tre gange mere til stillingen 6-0.

Især 5-0 målet var en regulær perle, da han i en og samme bevægelse vendte 90 grader rundt og lobbede bolden flot over Marcus i målet, der var helt og aldeles chanceløs.

Andreas Müthel scorede fire mål i kampen. Foto: Michael Nordkvist
Andreas Müthel scorede fire mål i kampen. Foto: Michael Nordkvist

TV: Længe ventet revanche

Nu skruede gæsterne igen ned for tempoet, uden at det dog på nogen måde lukkede hjemmeholdet ind i kampen. Hjemmeholdets fysisk mindre spillere var bare oppe imod et bedre hold, som kunne have gjort det rigtigt grimt for Landsgrav Friskole.

Få minutter før slutfløjt nåede Mads Littrup da også lige at slå et sidste søm i kisten til slutresultatet 7-0. Og det kan værterne nok bedst takke deres målmand Marcus Bendixen for, som havde masser af flotte redninger undervejs. Det gav fortjent en fidusbamse til Marcus.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Landsgrav Friskole - Dyhrs Skole, 0-7

Prisvindere:

Fidusbamser:

Marcus Bendixen, Landsgrav Friskole

Andreas Müthel, Dyhrs Skole

Fairplay-håndklæde:

Jonas Nielsen, Landsgrav Friskole


Dyhrs Skole fra Slagelse er dermed klar til anden runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

- Altså sidste år blev vi jo slået ud af Nymarkskolen, eliteklassen, så de er jo ikke med i år. Så jeg tror ikke sådan rigtigt, at vi har sat et mål endnu, lyder det fra Christian Passer efter kampen.

Hør Christian Passer efter kampen: