TV: Ren opvisning

Klasseforskel: Frederiksberg-pigerne var alt for stærke til dagens modstander

Maria Kristensen, en af kampens bedste på et overlegent Frederiksberg-hold, slipper forbi. (Foto: Michael Nordkvist)
Maria Kristensen, en af kampens bedste på et overlegent Frederiksberg-hold, slipper forbi. (Foto: Michael Nordkvist)

Pigerne fra Nymarkskolen i Slagelse tog i formiddag imod gæsterne fra Frederiksberg Skole i Sorø.

Se kampfakta her

Kampen blev en noget ensidig forestilling, da gæsterne på det nærmeste tromlede over de stakkels Nymark-piger.Sekundviseren var ikke nået en hel omgang, før Frederiksberg-pigerne for første gang viste tænder. Anfører Sofie Helt sendte et højt hjørnespark ind foran mål, hvor Ida Hjort modtog bolden med ryggen til spilretningen, vendte rundt og hamrede bolden langt over målet.

Dette var kun et varselsskud, for der var meget mere i vente fra et sprudlende Frederiksberg-hold.

Bare et minut senere tog raketten Mikkeline Bjerregaard en frisk tur fra midtercirklen til udkanten af hjemmeholdets felt, her fandt hun med stort overblik Nana Jensen, der uden tøven sendte bolden ind til en helt fri Lærke Hansen foran mål. Lærke var da også sikkerheden selv og lossede bolden ind i kassen ved den ene stolpe. 1-0 til gæsterne efter små tre minutter.

Ingen gummiben

Voldsomt pres
To minutter efter var den gal igen. En storspillende Maria Kristensen slap fri i højre side af feltet og hamrede stensikkert kuglen forbi Patricia Andersen i Nymark-målet og videre ind i nettet. Også denne gang havde Nana Jensen en afgørende fod med.

Det voldsomme pres var mere end Patricia Andersen i målet brød sig om, så hun overdrog handsker og målmandstrøje til Kamilla Ellesøe, der til daglig er en dygtig målmand i Brøndbys talentfabrik.

Kamilla Ellesøe griber flot. (Foto: Michael Nordkvist)
Kamilla Ellesøe griber flot. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Kamilla nåede da også kun lige at få handskerne på før raketten Mikkeline Bjerregaard sendte en kanonkugle i nettet fra kanten af straffe-sparksfeltet til 3-0 efter kun seks minutter.

Mikkeline havde inden kampen udtalt:

— Vi har ikke rigtigt nogen plan, vi kæmper bare og så vinder vi 10-0.

Efter små 10 minutter fik vi kampens flotteste mål. Maria Kristensen slap fri på højrekanten, løb til baglinjen og smækkede flot bolden ind i straffesparksfeltet. Lærke Hansen modtog bolden, trak ud af feltet, vendte rundt og lobbede eminent kuglen over den nye målmand Kamilla Ellesøe og videre ind i det tomme mål.

Spil til et mål
10 minutter spillet og spændingen var allerede blæst ud af kampen. De gæstende spillere var stort set overlegne på alle parametre, dog så vi masser af gode takter fra hjemmeholdets to 7. klassepiger, Matine Larsen og Sarah Brolund, der kæmpede forbilledligt mod overmagten.

Frederiksberg målmand Louise Jensen var dog heller ikke på noget tidspunkt i nærheden af at røre bolden. Gæsterne var konstant farlige.

TV: 26 straffespark i drama

TV: Tre scorede hattrick

Maria en klasse for sig selv
Bombardementet forsatte mod Nymark-målet. I det 24. minut tog kampens bedste spiller, Maria Kristensen, et af sine utallige raids op ad højrekanten.

Maria driblede let forbi de modstandere hun mødte på sin vej, men faldt lige da hun skulle til at afslutte. Bolden røg efterfølgende lige ud til Sofie Helt, der stod foran straffesparksfeltet, der omgående trykkede af. Kamilla Ellesøe var dog på pletten og reddede kastanjerne ud af ilden.

Langt indkast. (Foto: Michael Nordkvist)
Langt indkast. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Tre minutter før pausen fik vi igen gang i målscoringen. Gæsternes Ida Hjort blev spillet helt fri i straffesparksfeltet af Mikkeline Bjerregaard, og her hamrede Ida kuglen sikkert ind i målet via Kamilla Ellesøes underarm.

Kort før pausen var Nana Jensen tæt på 6-0, men Nymark-keeperen fik sparket væk lige for næsen af af angriberen.

Pausesnak: Gå ud og hyg jer
Pausen brugte Nymark-træner, Jan Kristiansen, på at tale lidt med sine spillere:

— Tøser, vi er bagud. Ja, vi er bagud, men prøv nu at nyde at spille lidt fodbold, hyg jer og hav det lidt sjovt. Husk, vi skal spille bolden frem ad banen og ikke til siden.

Træner Max Jandasch i den anden lejr var dog på trods af den komfortable føring ikke sikker på hvordan anden halvleg ville udvikle sig:

— Vores målmand har nu solen lige i øjnene, sådan var det for den anden målmand i første halvleg, så jeg forventer noget mere fra Nymark-pigerne.

— Men vi holder fast i konceptet i anden halvleg.

Patricia tilbage i målet
I erkendelse af at slaget nok var tabt, satte Nymark nu igen Patricia Andersen på mål og Kamilla Ellesøe blev sat ud som midterforsvarer. Kamilla havde ellers stået formidabelt i første halvleg, men det skulle vise sig, at Patricia faktisk også er en habil målmand.

Efter 35 minutter var den gal igen. Frederiksberg-forsvareren Karen Jensen var for en gangs skyld gået med op i hjemmeholdets felt. Her modtog hun pludselig bolden i fri position og trillede sikkert bolden ind i målet til 6-0 uden chance for Patricia-målmand.

Sarah Brolund sparker væk. (Foto: Michael Nordkvist)
Sarah Brolund sparker væk. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Nymark nåede dog kun lige at give bolden op efter målet, før Maria Kristensen var over den som en høg. Omgående afleverede hun til Mikkeline Bjerregaard, der fra egen banehalvdel løb ned og scorede til 7-0 uden nogen modspillere kunne nå at stoppe hende.

Gæsterne var stadig altdominerende og efter 41 minutter rørte Louise Jensen i Frederiksberg-målet bolden for første gang i kampen, hvilket er et meget godt billede på hvordan kampen havde formet sig.

Kurderne ku'

Nymark med mere spil
I denne periode havde hjemmeholdet fået betydeligt mere spil end de havde haft de første 40 minutter af kampen, og specielt Sarah Brolund, Kamilla Ellesøe og Matine Larsen fik vist, at de er nogle dygtige fodboldspillere, dog uden at de kom til regulære afslutninger.

10 minutter før tid fik Maria Kristensen en friløber i venstre side, men kort før hun skulle afslutte nåede Kamilla Ellesøe ned og fik generet hende så meget, at bolden endte i sidenettet og dermed målspark. Flot forsvarsspil.

Fuld fokus. (Foto: Michael Nordkvist)
Fuld fokus. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Men bare minuttet efter revancherede Maria Kristensen sin afbrænder, da hun pludselig modtog bolden i fri position tæt på mål. Maria svigtede ikke denne gang og satte sikkert bolden ind til 8-0. Få sekunder senere var Mikkeline Bjerregaard igen på spil. Uden nogen Nymark-spillere gik til hende, drønede hun ind igennem straffesparksfeltet og udplacerede stensikkert Patricia Andersen i målet og fuldendte dermed sit hattrick for anden kamp i træk.

De sidste minutter af kampen kørte de overlegne gæster bolden stille og roligt rundt på banen, uden at bruge for mange kræfter og hjemmeholdets tapre spillere havde for længst opgivet håbet om et comeback, så kampen endte med en meget fortjent sejr på 9-0 til pigerne fra Frederiksberg Skole.